Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ITE az innovatív Tudás Egyeteme az Innováció Innovációja Innovatív kérdések és válaszok a fenntartható gazdasági, társadalmi, környezeti-ökológiai, kulturális.
Advertisements

Hogyan értékeljünk Moodle-ban? Papp Gyula CONSEDU BT. MoodleMoot 2012 – Gödöllő.
Europass önéletrajz.
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport. Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata,
C++ programozási nyelv Gyakorlat hét
Beruházási projektek dokumentációja
Alapfogalmak: pályázás •A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
Kémiai Technológia Transzfer Kft. Egy pályázat előkészítése Hasznos tanácsok kutatóknak egy sikeres pályázat benyújtásához.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
NFT-s pályázati tapasztalatok és tanácsok Kellermann Éva május 20.
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
Projektkezdeményezés és pályázatírás
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
Pályázatírás és forrásteremtés Fiatalok az Ifjúságért Egyesület - FIE.
Ugrás a sötétbe! Büntetésből én lettem a projektmenedzser Mi a különbség a jó és a nyertes pályázat között? dr. Gajda Tibor Budapesti Kommunikációs és.
Készítette: Cselényi Szandra Nóra
Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!
Hogyan rontsd el gyermeked jövőjét?
Alapfogalmak: pályázás A pályáztató által meghirdetett előnyökhöz való hozzájutás céljából, meghatározott célú és feltételek szerinti írásos ajánlat benyújtása.
A projekttől a pályázatig
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola IX. alprogram: Szakmai.
Pályázati lehetőségek,A pályázatírás menete:Feltételek,Dokumentáció
Orvos szakmai programok illeszkedése az ágazati célkitűzésekhez „Építészet a Gyógyulásért 2010-Európai Uniós támogatással” konferencia.
Showcasing and Rewarding European Public Excellence © Európai Közigazgatási Díj – EPSA 2013 Hogyan pályázzunk?
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
AVIR – intézményi adatmodell K+F+I szekció február 2.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
„A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület bemutatása
Rövidtávú feladatok A tankönyvírás – e-learning anyag összeállítása.
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
ÁROP „Partnerség erősítése”.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
Képzési és Kimeneti Követelmények A gazdaságtudományi képzési terület tapasztalatai László Gyula Budapest, február 9.
Tényekre alapozott oktatáspolitika és gyakorlat ONK 2011, Szimpózium a tények, bizonyítékok természetéről, szerepéről az oktatásban Evidence Based Education.
Amilyen korán csak lehet
Néhány jótanács prezentációk készítéséhez
Ötletek, javaslatok a kritériumok dokumentum szintű beépítésére
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 A munka véglegesítése, nyomtatás.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
A képzési és kimeneti követelmények kialakításának tapasztalatai az üzleti képzési ágban László Gyula április 27.
FERENCES ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet AZ ÖKOISKOLA HÁLÓZAT HELYZETE ÉS TERVEI Varga Attila
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
HEINNOVATE OECD-EU partnerségi projekt Magyarország részvételével, 2016 Kovács István Vilmos, ELTE PPK Felsőoktatási és innovációkutató csoport.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Mit tegyünk és mit ne tegyünk? A BCD profilok az EACI validátorok szemszögéből.
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Önértékelési projektterv
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
2017 – Mobilitási pályázatok (KA1) >> Pályázati űrlap (2017)
Minőségfejlesztési munkacsoport KPSZTI Április 17-
6. Kritikai áttekintés és Vezetői összefoglaló
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Dőry Tibor és Magyar Dániel
Barcsák Marianna KPSZTI
Barcsák Marianna KPSZTI
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Az SZMBK Intézményi Modell
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Előadás másolata:

Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő

Miről lesz szó? A szakértői munka háttere Pályázati tanácsok – partner, téma, kidolgozás Mire figyel a szakértő – mire figyeljünk mi?

Kik azok a szakértők és hol vannak? Pályázatok benyújtása Megfelel a kiírásnak? Bírálat, pontozás Konszenzus, sorrend Ponthatár, nyertes pályázatok Örömmel/ Sajnálattal értesítjük, hogy…

Hogyan pontozunk? Jól definiált kritériumok Egyszerű osztályozás (0-5) Két – három, egymástól független szakértő A kritérium „fontosságának” megfelelő súlyozás (automatikus)

Mi kell a jó pályázathoz? Jó társaság (partnerek) Jó téma Jó (sok) idő

Mi kell a jó pályázathoz? Jó társaság (partnerek) Merjünk akkorák lenni, amekkorák vagyunk Európa legjobb egyetemeivel (és azok konzorciumaival) versenyzünk… Ne legyünk szégyenlősek – próbáljunk csatlakozni Használjuk ki, hogy földrajzilag fontos helyen vagyunk (K-Európa)

Mi kell a jó pályázathoz? Jó társaság (partnerek) Jó téma Ne legyen túl általános, de túl speciális sem Európai prioritások – ha lehetséges, ezekhez „közelítsünk” Figyeljünk a hívószavakra: innovativitás, multidiszciplinaritás, tudás-transzfer stb. Van már ilyen? Ha igen, a miénk miben jobb? Tényleg szükség van ehhez együttműködésre? A partnerek kiegészítik egymást, vagy egymás mellett oktatnak?

Mi kell a jó pályázathoz? Jó társaság (partnerek) Jó téma Jó (sok) idő Idejében kezdjük el, ne legyen kapkodás a vége Töltsük ki maximálisan a rendelkezésre álló fizikai kereteket Pontosan azt a struktúrát használjuk, amit megadtak (pontok, alpontok) Ne „rizsázzunk”, vagy legalább a rizsa/tények arányt tartsuk alacsonyan Legyen koherens a szerkezet és a stílus (főleg, ha több partner ír bele) Dolgozzunk ki mindent részletesen előre, kerüljük a jövő idejű megfogalmazásokat

Mire figyeljünk? Sok jó pályázat közül kell kitűnnünk – legyünk különlegesek, pl. a hallgatók ügyében: Hallgatók toborzása: nem elég a web A hallgatóknak egyedi, közös programokat is szervezzünk Speciális igényű hallgatók, fiú-lány egyensúly Hallgatók támogatása (lakhatás, fogadás): nem elég a „Nemzetközi Kapcsolatok Irodája hatalmas gyakorlattal rendelkezik, majd megoldja” típusú szöveg

Mire figyeljünk? Legyünk konkrétak Disszemináció: konkrét, sok embert megmozgató „akciók” Fenntarthatóság: nem tervek kellenek, hanem már aláírt bizonyítékok (egyetem, ipari partnerek, társadalmi partnerek) Etikai kérdések: nem elég, hogy „majd vigyázunk” Hivatkozzunk EU-s vagy más hivatalos dokumentumokra

Mire figyeljünk? Kurrikulumok Legyen részletesen kidolgozva a beadásra Nyelvi, kulturális elemek Közös részek – választható részek értelmes rendje, aránya, főleg több partner esetén Ha mobilitás szerepel benne, legyen egyértelmű ennek szükségessége

Mire figyeljünk? Partnerek A bemutatásuk legyen egységes A csatolt partnereknek legyen konkrét szerepük, de ne csak az oktatásban Ne legyenek marginális szereplők Nagyon jó, ha hálózatot tudunk bevonni, nem csak egyedi partnereket

Mire figyeljünk? Olvassuk át a végén még egyszer: Koherens? Nincsenek elírások? Minden kérdésre válaszoltunk? Copy-Paste hibák? Egyben olvasva elég gördülékeny, meggyőző?

Köszönöm a figyelmet Hoffmann Miklós független szakértő