Egyéntől a közösségig, passzivitástól a részvételig Fiatalok és a helyi közösség.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Advertisements

Komplex Instrukciós Program
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
Projektciklus- menedzsment (PCM)
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
Projektkezdeményezés és pályázatírás
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
A hatalom és felelősség kérdése a személyközpontú segítő kapcsolatban
Közösségfejlesztés és közösségi munka
Közösségfejlesztés a debreceni városrészekben
Összeállította: Gyulainé Bukovics Ildikó MEGELŐZÉS – ALKALMAZKODÁS - GONDOSKODÁS NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola Interakció - Autonómia.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Szervezetfejlesztési Program
Döntéselőkészítés, döntéstámogatás
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
KPSzTI Minőségfejlesztési munkacsoport
DÖNTÉSELŐKÉSZÍTÉS, DÖNTÉS
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
PARADIGMA VÁLTÁS A KÖRNYEZETVÉDELMI IPAR KOMMUNIKÁCIÓJÁBAN Kürti Deák Dóra – Biofilter – KÖRNYEZETVÉDELEM – TÁRSADALMI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS.
Tanuló szervezet.
Folyamatos Fejlesztés Cél: Önálló fejlesztési képesség kialakítása intézményi és egyéni szinten.
A dráma- és színházismeret-tanár képzési és kimeneti követelményei
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Egyeztetési folyamat A Társadalmi Egyeztetés Eljárási Normarendszere kötet és a RECE programban készült helyzetelemzés.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Minőség menedzsment 6.előadás
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Intézmény Férőhely Kiváltást Támogató Program. Mentori szerep december dia A szervezeti-működési szakmentorok a tevékenységük során fogadják.
A kutatás munkafolyamata és munkaeszközei © Turóczyné Veszteg Rozália Felnőttképzési szakértő Szolnok
AGRÁRMÉRNÖKI SZAK (MSc.) NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
Primer tapasztalatok, Cardiff országos, állami ösztönzések (The Learning Country, Flying Start, stb.) önkormányzati feladat és erőforrás – többszektorú.
Autonómia és felelősségvállalás
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
A „soft law” hatása az oktatás és képzés szabályozására az európai integráció tükrében dr. Várnagy Péter egyetemi docens PTE FEEK.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Kooperatív oktatással a befogadás támogatásáért
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Attitűd, autonómia és felelősségvállalás az OKKR-ben
PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók.
A támogatott lakhatás kihívásai
ADNI ÉS KAPNI A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSOK MŰKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAI Kormos Dénes Kárpát – medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke CSÍKSZEREDA.
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás A projekt generáló szerepe, a továbblépés lehetőségei, komplex fejlesztési elképzelések.
Didaktika-II. M. Nádasi Mária. Kooperatív és Kollaboratív módszer.
Az üzletek operatív működtetése
Tervezési folyamat.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Fiatalok társadalmi részvétele és érdekképviselete
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
KRE-AKTÍV motivációs projekt
8. óra Az Erkölcsi értékelések és Döntések gyakorlata – a szabá-lyozó, a vezető felelőssége Ii.
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

Egyéntől a közösségig, passzivitástól a részvételig Fiatalok és a helyi közösség

Néhány gondolat az ifjúsági közösségfejlesztésről Kérdések… Hogyan látom én a fiatalokat?/prekoncepciók, viszonyulás/ Hogyan látnak ők engem?/prekoncepciók, viszonyulás/ Hogyan látja a település a fiatalokat?/prekoncepciók, viszonyulás/ Mi az én célom? Mi a feladatom? Mi az elvárás felém? Ki delegálja a feladatokat? Saját erőforrásaim? /tudás, idő, eszköz, kapcsolatok/ Mik a félelmeim? Motiváció vagy kötelesség teljesítés? Mi az én szerepem? Mik a korlátaim?

Egyéni és közösségi részvétel

EGYÉN/KÖZÖSSÉG részvétel folyamata - szintje Ahogy a fiatal egyén egyre képesebbé válik arra, hogy aktív szereplőként megtalálja helyét a közösségben: Felismeri a saját igényeit és a cselekedetek következményeit. Felismeri a saját igényeit és a cselekedetek következményeit. Képes kifejezni véleményét. Képes kifejezni véleményét. Képes a közösség, csoport tagjává válni. Képes a közösség, csoport tagjává válni. Állást foglal a közösségen belül a közös dolgokért. Állást foglal a közösségen belül a közös dolgokért. Állást foglal egy adott kérdésben és részt vesz a társadalmi folyamatokban. Állást foglal egy adott kérdésben és részt vesz a társadalmi folyamatokban. Egy jól működő közösségben a magukat jól érző, feladattal, felelősséggel rendelkező fiatalok a közösségi részvétel következő hat szintjét tudják végigjárni: részvétel az információszerzésben, - átadásban és - előkészítésben részvétel az információszerzésben, - átadásban és - előkészítésben részvétel a konzultációban részvétel a konzultációban részvétel a döntéshozatalban részvétel a döntéshozatalban részvétel a tervezésben részvétel a tervezésben részvétel a cselekvésben részvétel a cselekvésben részvétel a monitoringban és értékelésben részvétel a monitoringban és értékelésben +1 A fiatal mint stratégiai partner

Segítő feladatai az egyén kapcsolatában az első és legfontosabb eszköz a tanulás, a készségek és képességek fejlesztése, az egyén kapcsolatában az első és legfontosabb eszköz a tanulás, a készségek és képességek fejlesztése, alapvető attitűdök elsajátítása a fiatalok tekintetében – attitűdök fejlesztése a helyi társadalom tekintetében alapvető attitűdök elsajátítása a fiatalok tekintetében – attitűdök fejlesztése a helyi társadalom tekintetében felelősségtudatos magatartás kialakítása, ösztönzése felelősségtudatos magatartás kialakítása, ösztönzése Csoportszerepek felismerése – az egyén szerepe/felelőssége a csoportban Csoportszerepek felismerése – az egyén szerepe/felelőssége a csoportban Csoport felelősségvállalása a közös tervezés- cselekvés folyamatában Csoport felelősségvállalása a közös tervezés- cselekvés folyamatában Végrehajtás ellenőrzés, visszacsatolás, értékelés segítése Végrehajtás ellenőrzés, visszacsatolás, értékelés segítése

A részvétel 10 szintje

A FELNŐTTEK IGÉNYEI és KEZDEMÉNYEZÉSE

1. Diktatúra A fiataloknak nincs választási lehetőségük, részvételük erőltetett. A döntéseket felnőttek hozzák a fiatalok nevében. A fiataloknak nincs választási lehetőségük, részvételük erőltetett. A döntéseket felnőttek hozzák a fiatalok nevében. Mindezek hátterében az a feltételezés áll, hogy a felnőttek tudják, mi a legjobb a fiataloknak és nincsenek lehetőségek, fórumok utóbbiak véleményének, nézőpontjának meghallgatására. Mindezek hátterében az a feltételezés áll, hogy a felnőttek tudják, mi a legjobb a fiataloknak és nincsenek lehetőségek, fórumok utóbbiak véleményének, nézőpontjának meghallgatására.

2. Manipuláció A fiataloknak nincs lehetőségük megérteni a kérdéseket, problémákat, amelyeket róluk fogalmaznak meg, s nincsenek aktívan bevonva a döntéshozatalba sem. A fiataloknak nincs lehetőségük megérteni a kérdéseket, problémákat, amelyeket róluk fogalmaznak meg, s nincsenek aktívan bevonva a döntéshozatalba sem. Egyszerűen végigmennek az úton, amit a felnőttek elvárnak tőlük, miközben nincs esélyük hozzátenni semmit. Egyszerűen végigmennek az úton, amit a felnőttek elvárnak tőlük, miközben nincs esélyük hozzátenni semmit. A diktatúrától való különbség mindössze hangnembeli. A diktatúrától való különbség mindössze hangnembeli.

3. Dekoráció A felnőttek bevonják a fiatalokat egy programba, amelynek céljából azok keveset értenek, mivel a döntéshozatalban, tervezésben elhanyagolható szerepük volt. A felnőttek bevonják a fiatalokat egy programba, amelynek céljából azok keveset értenek, mivel a döntéshozatalban, tervezésben elhanyagolható szerepük volt. A fiatalok jelmondatos pólókat hordanak, rendezvényeken lépnek fel, mintegy dekorációként a felnőttek által szervezett programban, utóbbiak által fontosnak tekintett tevékenységeket végezve. A fiatalok jelmondatos pólókat hordanak, rendezvényeken lépnek fel, mintegy dekorációként a felnőttek által szervezett programban, utóbbiak által fontosnak tekintett tevékenységeket végezve.

4. Ál-bevonás A felnőttek által szervezett programokon látszólag szót kapnak a fiatalok, valójában azonban kevés választási lehetőségük van a témát és annak feldolgozási módját, valamint önálló véleményük formálását illetően. A felnőttek által szervezett programokon látszólag szót kapnak a fiatalok, valójában azonban kevés választási lehetőségük van a témát és annak feldolgozási módját, valamint önálló véleményük formálását illetően. A felnőttek kidolgozzák a program menetét, ütemtervét, a fiataloknak pedig be kell állniuk a sorba. A felnőttek kidolgozzák a program menetét, ütemtervét, a fiataloknak pedig be kell állniuk a sorba.

5. Irányítottan, de informálva A felnőttek szabják meg a program kereteit és folyamatát, A felnőttek szabják meg a program kereteit és folyamatát, ugyanakkor a fiatalok önként vehetnek részt benne, miután megértették annak céljait és szándékait, s tisztában vannak vele, hogy ugyanakkor a fiatalok önként vehetnek részt benne, miután megértették annak céljait és szándékait, s tisztában vannak vele, hogy a döntéseket a felnőttek hozzák, a döntéseket a felnőttek hozzák, de értékelik, elfogadják, megbecsülik a rögzített szabályokat. de értékelik, elfogadják, megbecsülik a rögzített szabályokat.

A fiatalok IGÉNYEI

6. Megkérdezve és informálva A programot felnőttek tervezik és működtetik úgy, hogy A programot felnőttek tervezik és működtetik úgy, hogy előtte kikérték a fiatalok véleményét, felmérték igényeiket és igyekeznek azokat komolyan venni. előtte kikérték a fiatalok véleményét, felmérték igényeiket és igyekeznek azokat komolyan venni. Nem elvárás a fiatalok felé, hogy a felnőttek terveire reagáljanak, de bátorítják őket saját ötleteik kialakítására és önálló véleményüket tiszteletben tartják. Nem elvárás a fiatalok felé, hogy a felnőttek terveire reagáljanak, de bátorítják őket saját ötleteik kialakítására és önálló véleményüket tiszteletben tartják.

7. Felnőtt kezdeményezés, megosztott döntéshozatal A felnőttek és a fiatalok közösen terveznek és hoznak döntéseket a programról. A felnőttek és a fiatalok közösen terveznek és hoznak döntéseket a programról. A fiatalok tudása és tapasztalatai fontosak. A felnőttek segítenek megtalálni a módját a fiatalokkal közös, hatékony kommunikációnak és döntéshozatalnak. A fiatalok tudása és tapasztalatai fontosak. A felnőttek segítenek megtalálni a módját a fiatalokkal közös, hatékony kommunikációnak és döntéshozatalnak. A felnőttek szándéka a felelősség egy részének átadása a fiatalok részére, miközben ők a kereteket biztosítják és bizonyos esetekben direktebb irányítást nyújtanak a fiataloknak. A felnőttek szándéka a felelősség egy részének átadása a fiatalok részére, miközben ők a kereteket biztosítják és bizonyos esetekben direktebb irányítást nyújtanak a fiataloknak.

A fiatalok KEZDEMÉNYEZÉSE

8. Fiatalok általi kezdeményezés, felnőtt támogatás és jóváhagyás Fiatalok ötletéből és kezdeményezéséből indul a program, ők a szervezők és a folyamat irányítói is. Fiatalok ötletéből és kezdeményezéséből indul a program, ők a szervezők és a folyamat irányítói is. A felnőttek háttértámogatást nyújtanak, miközben a fiatalok fejlődnek irányítási készségüket és felelősségvállalásukat illetően. A felnőttek háttértámogatást nyújtanak, miközben a fiatalok fejlődnek irányítási készségüket és felelősségvállalásukat illetően. A felnőttek a tekintélyük, tapasztalataik alapján fenntartják a jogot, hogy szükség esetén átvegyenek a felelősségből. A felnőttek a tekintélyük, tapasztalataik alapján fenntartják a jogot, hogy szükség esetén átvegyenek a felelősségből.

9. Fiatalok általi kezdeményezés, felnőtt támogatás A fiatalok veszik fel a vezetői szerepet ötleteik, javaslataik fejlesztésében, lehetőségeik és problémáik, valamint közös érdeklődésük meghatározásában és ezek alapján projektek kidolgozásában és megvalósításában, A fiatalok veszik fel a vezetői szerepet ötleteik, javaslataik fejlesztésében, lehetőségeik és problémáik, valamint közös érdeklődésük meghatározásában és ezek alapján projektek kidolgozásában és megvalósításában, miközben a folyamatot felnőttek támogatják, s miközben a folyamatot felnőttek támogatják, s irányítói illetve operatív szervezői szerepet nem vesznek át a fiataloktól. irányítói illetve operatív szervezői szerepet nem vesznek át a fiataloktól.

10. Fiatalok általi kezdeményezés, felnőtt támogatás nélkül A fiatalok kezdeményezik, menedzselik, vezetik és értékelik saját nem-formális tanulásukat és tevékenységeiket. A fiatalok kezdeményezik, menedzselik, vezetik és értékelik saját nem-formális tanulásukat és tevékenységeiket. Ők mérik fel saját lehetőségeiket és motivációjukat, érdeklődésüket, melyek a saját csoportjuk mellett más fiatalok felé is irányulhatnak. Ők mérik fel saját lehetőségeiket és motivációjukat, érdeklődésüket, melyek a saját csoportjuk mellett más fiatalok felé is irányulhatnak. Felnőttek egyáltalán nincsenek a folyamatban. Felnőttek egyáltalán nincsenek a folyamatban.

Eszközök, módszerek a fiatalok aktivizálására 1. Információ gyűjtés (szubjektív térkép, kérdőív, interjú, kutatás…) 2. Helyzetértékelés ( SWOT) 3. Probléma azonosítása (problémafa, akvárium…) 4. Célok megfogalmazása ( célfa..) 5. Megállapodás (szerződéskötés, elköteleződés lefektetése) 6. Megvalósítási terv készítés ( GANTT: ütemezés, felelősök, brainstorming) 1. Eszközök, módszerek meghatározása 2. Erőforrások feltérképezése /belső, külső/ 3. Kockázatok és mellékhatások 7. Megvalósítás 8. Értékelés 9. Fenntartás/fejlesztés