Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy (Budapest, 1958. január 20. – Budapest, 2001. január 2.) A magyar zenészvilág egy része, és főként rajongói.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az olasz diákok megérkezése Az első napon, mikor az olasz diákok megérkeztek, két csoportban ismerhették meg közelebbről is a magyar a nyelvet. Később.
Advertisements

Dafen - Kína A "hamisítók" városa.
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Szóviv ő Bál – nem csak szóviv ő knek! A rendezvényr ő l… A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének szervezésében immár VIII. alkalommal rendezzük.
A Musicmix fő célcsoportja a 15 és 29 év közötti korosztály Forrás: AGB Nielsen Médiakutató Kft, %-kal magasabb a 15 és 29 év.
Könnyűzenei Lexikon Queen.
Szabó Annamária temerini népdalokkal.
RÁD GONDOLUNK... Emlék - Megemlékezés - Kiállítás El Kazovszkij festőművész kiállítása
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
MÉHES LÁSZLÓ ÉLETKÉPEK.
Nirvana megalakulása Üdvözlök mindenkit! A rock forradalma nevű projekt keretein belül szeretnénk bemutatni, egy amerikai rock bandát, a Nirvana együttest.
ISAAC NEWTON ÉLETE.
A Biblia Isten szava.
A szecesszió látnoka: Alfons Mucha 1860-ban született egy morva kisváros szegény családjában, s miután nem jutott be a prágai képzőművészeti akadémiára,
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
Könnyűzenei lexikon: Omega
Készítette: Somogyi Károly
Hamasaki Ayumi. 1978, Fukuoka Japán előadóművész JPop  mi is ez?
Készítette: Varga Zsolt 9/A
Pitagorasz -élete -munkássága -tétele és bizonyítása
Kastélykert Körzeti Óvoda
Déry Tibor:.  Déry élete utolsó évtizedében főként kisregényeket írt. Közülük a legnagyobb sikert a Képzelt riport egy amerikai pop- fesztiválról című.
Franz Schubert.
Számítógépes alapismeretek Bemutató Könnyűzenei lexikon: Omega.
Omega.
Halász Dániel (HADNAAI.ELTE) ELTE:IK
Tagok, Története, Zenei – stílusuk, albumborítók.
Laura első nagylemeze 2013.december.10-én,a JOY Magazin terjesztésében jelent meg. A rajta szereplő dalok pedig: 1.Úgy szállj! 2.Élj pont úgy! 3.S.O.S.
Taylor Swift. Teljes név: Taylor Alison Swift Született: december. 13 Műfaj: country-pop Hangszer: gitár Honlap:
Zene: Claydeman Klikkelj!
Fekete István január 25. – június 23..
Készítette: Werner Gábor
Nemes Nagy Ágnes Született Budapesten január 3-án, ugyanitt halt meg augusztus 23-án.
Nemes Nagy Ágnes.
Ashley Tisdale Bakó Lídia. Életrajza Ashley Michelle Tisdale a teljes neve. Monmouth County, július 2.-ben született. A haj színe szőke, de eredetileg.
Anton Pavlovics Csehov
DON BOSCO.
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
Az Arany János Tehetséggondozó Program diákszemmel
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
Leonyid Utyeszov Odessza Moszkva Énekes ◦ Dzsessz ◦ Sanzon Zenész ◦ zenekarvezető Színész.
Madonna, születési nevén Madonna Louise Ciccone (Bay City, Michigan, augusztus 16.), olasz származású amerikai énekes, színész és üzletasszony.
Justin Bieber.
Készítette: vígh Ramóna 10.a
Alfons Mucha A csehországi Ivančicében született polgár szülők gyermekeként ben Bécsbe költözött, és ott színpadi díszleteket készített.
Tanodánkban Tanodánkban Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Kulturális programok Kulturális.
ΩMEGAΩMEGA ΩMEGAΩMEGA OMEGA. ΩMEGAΩMEGA ΩMEGAΩMEGA.
Kovács András ( ) Pap, hitoktató Készítették: Médiamanók.
, Csanádi egyházmegye első püspöke.. Élete Atyja, Gerardo velencei patrícius volt és rokonságban állt a Centranigo családdal, amelyből Péter ( )
Tina Turner (született: Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, Egyesült Államok, november 26.) Grammy-díjas amerikai énekes, színésznő. Több, mint.
Halle Maria Berry (USA, Ohio, Cleveland, augusztus 14. – ), Oscar-, Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, modell és szépségkirálynő. Ő.
13. FRANCIA LÍRAI REALIZMUS
Szövegfeldolgozás ontológiák segítségével – fogalmak azonosítása Szekeres András Márk.
A magyar kultúra napja Január 22. Összeállította: Garajszki Erika.
Schönberger Armand Nézzük együtt….  Schönberger Armand magyar festőművész, grafikus  Született:1885 Galgóc  Meghalt:1974 Budapest, Magyarország.
Döbbenetes Siposhegyi Péter író, 2008-ban így emlékezett visz- sza a következőkre: „A győzelem ára című színdarabot 2001-ben írtam meg, ezt a darabot.
A legszebb zene Arany Viktor.
Soundwave Painting Hanghullám művész
BUDAPEST RETRO Készítette: Kustra Gergely 6. osztályos tanuló
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
Wolfgang Amadeus Mozart
Paulay Ede Csongor és Tünde Ősbemutató
Dánia.
Közösségi újságírás: Baróti Star Tv
Vojtina ars poetica-ja
Ősbemutató Paulay Ede rendezésében
Alfons Mucha
Előadás másolata:

Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy (Budapest, január 20. – Budapest, január 2.) A magyar zenészvilág egy része, és főként rajongói egyfajta „király”-ként tisztelték. Legnagyobb hatást a görög énekes, Demis Roussos gyakorolt rá, akinek stílusa érződik Jimmy dalain. Zenei vénája már gyermekkorában megmutatkozott, testvéreivel (György, Tihamér, Árpád, Marietta) zenélt előbb otthon a család zongoráján, később pedig a Magyar Rádió gyermekkórusában zenéltek, énekeltek. A zenei általános iskola elvégzése után zenei gimnáziumban érettségizett, majd a Zeneakadémia jazz-ének szakán tanult. Jimmy 1975-ben 17 évesen szerezte meg az ORI előadóművészi engedélyt, amellyel teljes jogú művészként működhetett között éjszakai bárokban, lokálokban lépett fel. Pályafutását az Amerikai Egyesült Államokban folytatta, itt adta ki első lemezét 1987-ben, ebből az időből maradt meg angolos hangzású beceneve „Jimmy” ban visszatért Magyarországra, még ebben az évben Valahol bús dal szól című dalával megnyerte a nemzetközi interpop fesztivál szerzői és előadói díját ben megjelent első albuma Csak egy vallomás címmel, majd nemsokkal ezután négy és fél oktávos hangterjedelmének és csodálatos előadásmódjának köszönhetően a közönség elnevezi őt Király- nak, majd a Magneoton kiadó felteszi a lemezborítón az i-re a koronát ban Jimmy egy miskolctapolcai hotelben pihen meg, ahol akkora hatást tesz a tulajdonosra, hogy a hölgy később Zámbó Jimmy hotelre kereszteli a helyet. Több jótékonysági koncertet is adott életében, ezek közül az egyik legnagyobb szabású „jótett”, hogy a Delhusa Gjonnal készített lemezből befolyt összeget, amelyből nem kevesebb mint példány kelt el, a tiszai árvízkárosultak megsegítésére ajánlotta fel. Dalokat írt többek között Gregor Bernadett színésznőnek, melyet egy alkalommal elő is adtak duett formájában Jimmy Péntek esti vigadó című műsorában január 1-jén az újévet ünnepelték, hajnalban Jimmy Beretta típusú pisztolyával - nem tisztázott körülmények között - főbe lőtte magát. Másnap a Honvéd kórházba belehalt sérüléseibe. Több ren kisérték a "királyt" a Cspeli temetőbe ahol örök nyugalomra helyezték.

A Story magazin olvasóinak szavazata alapján csillagot neveztek el róla.

Rajongók virággal borítják beJimmy háza kerítését

„Meghalt a király, éljen a király” johny