Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A legszebb zene Arany Viktor.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A legszebb zene Arany Viktor."— Előadás másolata:

1 A legszebb zene Arany Viktor

2 Azt mondják a klasszikus zene mind az ötödik, hatodik mennyei szférából jön, onnan születnek le a nagy zeneszerzők, és onnan kapják ihletüket is. Végeztek kísérleteket, hogy nagy hangszórókkal búzatáblákat besugároztak klasszikus zenével és szemmel láthatóan nőtt a termés. Mégsem ezt tartom a legnagyszerűbb zenének. A legcsodálatosabb hang, ami emberi fület érhet, a madárfütty, azon belül is a rigó füttye. Meg vagyok győződve arról, hogy akinek az ablaka alatt rigó fütyül, képtelen elvetni magától az életet.

3 Hogy jutottam erre a felismerésre?
Mostanában elég könnyen  el tudok aludni este, de éjszaka kettő körül fel szoktam ébredni, és három, fél négy körül sikerül általában elaludnom. Aki nem tudná, a rigók nem reggel, még csak nem is hajnalban, hanem hajnal előtt dalolnak. Innen ered a mondás, hogy korán reggel ritkán rikkant a rigó.  A rigók, Isten eme csodálatos teremtményei akkor dalolnak a legszebben, és legfelemelőbben, amikor a legnagyobb a sötétség. Hajnal előtt. Reggelre, amikor a vak is látja hogy világos van, ők már befejezték küldetésüket.

4 Van ebben valami misztikus, szent, valami transzcendens, mintha Isten azért küldte volna a rigót a Földre, hogy emlékeztesse az embert, nincs az a sötétség, mely után ne jönne újból a világosság, nincs az a mély mocsár, melyben el kéne keseredni, hisz lám, a csöppnyi kis madár érzi, sejti, hogy nemsokára jön a világosság, és a jövőnek, a szebb, jobb jövőnek zengi dalát. A rigófütty életöröm, boldogság, hálaadás a létért, diadalének, amellett, hogy csodálatos zene, a legnagyszerűbb ima is egyben! Hálát adok Istennek, hogy ablakom alatt fák vannak, és amikor hajnal előtt az ágyban forgolódom, rigófüttyre alhatok el!

5


Letölteni ppt "A legszebb zene Arany Viktor."

Hasonló előadás


Google Hirdetések