Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nirvana megalakulása Üdvözlök mindenkit! A rock forradalma nevű projekt keretein belül szeretnénk bemutatni, egy amerikai rock bandát, a Nirvana együttest.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nirvana megalakulása Üdvözlök mindenkit! A rock forradalma nevű projekt keretein belül szeretnénk bemutatni, egy amerikai rock bandát, a Nirvana együttest."— Előadás másolata:

1 Nirvana megalakulása Üdvözlök mindenkit! A rock forradalma nevű projekt keretein belül szeretnénk bemutatni, egy amerikai rock bandát, a Nirvana együttest.

2 A Nirvananak 3 stúdió albuma volt: - Bleach(1989) -Nevermind(1991) -In Utero(1993) 2 albumot jelöltek is a Grammy-n a legjobb alternatív zenei teljesítményre: - Nevermind(1992) -In Utero(1994)‏

3 Egy kép a még 4 tagú Nirvana zenekarról 1989 környékéről

4 Az áttörés Az első kiadott albumuk a Sub Pop-tól volt, ami nem váltott ki a közönségből nagy érdeklődést, úgyhogy ezután 1990ben kerestek egy nagyobb kiadót, névszerint a DGC Records volt ez a kiadó. 1991-ben az Európai-turnén az együttes arra lett figyelmes, hogy a koncerteken a termek befogadó képessége ellenére veszélyesen sok jegyet adnak el. 1992. január 11-én az Egyesült Államokban a Nevermind album megszerezte a Billboard 200 lemezeladási listán az első helyet.

5 Azonban a valódi nagy áttörés a Smells Like Teen Spirit volt, a kis lemez dala a Nevermind albumnak. A zene sikerességének a titka az volt, hogy az MTV nagyon sokat játszotta a videó klipjét

6 Stílusjegyei a zenekarnak 1991 előtt alternatív rock, illetve a grunge volt inkább a jellemző stílusa a Nirvana együttesnek. 1991 után viszont már inkább a punkot, a post-punkot, és az indie rockot népszerűsítették. Habár a Nirvana alapját az indie rock adta, a dallamaik pedig poposak voltak, mégis lemezeik és élő fellépéseik a posztindusztriális fehérzajt és a heavy metal őrlését egyesítették.

7 Az indie rock fogalma Ide sorolható a mai fiatal rockbandák jelentős hányada. Nem kimondottan kemény zenét játszanak, és hajlamosak a stílus határainak kitágítására, a kreatív önkifejezésre. Gyakran a hardcore világából jönnek ők is, de nem olyan nyálas a zenéjük/mondanivalójuk, mint 'emós' kollégáiké.

8 Az utolsó hónapok 1993. novemberében, az In Utero-turné közepén, felléptek az MTV Unplugged műsorában, de már itt több probléma volt észrevehető a banda szervezettségében. 1994 elején a banda Európai körútra indult. Március 1-jén torokgyulladást diagnosztizáltak nála. Március 4-én öntudatlan állapotban találta felesége Cobaint a hotelszobájában.

9 Cobain halála, a Nirvana feloszlása Március 4-e után már több koncertet nem vállaltak Cobain betegsége miatt, ami utólag kiderült, hogy 2 üveg pezsgővel vette be a gyógyszerét. Elkövetkező hetekben Cobain heroinfüggősége újra felszínre tört, megszervezték, hogy elmenjen rehabilitációra, de onnan megszökött, majd haza utazott Seattle-be. 1994. április 8-án Cobaint holtan találták lakásában, öngyilkos lett. Ezután a Nirvana feloszlott.

10 Dave Grohl, és a Foo Fighters Nem sokkal Cobain halála után, Grohl felvett pár demót, majd megalapította a Foo Fighterst. 2004-ben egy lemeznyi metal dalt írt, és rögzített Probot néven '80-as évekbeli kedvenc heavy metal énekeseivel. A Foo Fighters mellett jelenleg a Them Crooked Vultures trió tagja.

11 Köszönjük a figyelmeteket! Készítette: Gál Norbert, Czimer Bence


Letölteni ppt "Nirvana megalakulása Üdvözlök mindenkit! A rock forradalma nevű projekt keretein belül szeretnénk bemutatni, egy amerikai rock bandát, a Nirvana együttest."

Hasonló előadás


Google Hirdetések