Tamási Áron Általános Iskola

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bemutató-készítés PowerPoint.
Advertisements

Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Bemutató-készítés PowerPoint.
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
A prezentáció művészete
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Számítástechnika I. 1.konzultáció
Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás.
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Operációs rendszerek Beállítások.
Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Bevezető a tartalomjegyzékek használatába j majd a tanfolyam elindításához nyomja le az F5 billentyűt, vagy kattintson a Diavetítés > Az elejétől gombra.
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
KÉP KÉSZÍTÉSE ÁTLÁTSZÓ HÁTTÉRREL 1 PERC ALATT.
Prototípuskészítés Verilog nyelven Screen Saver Készítette: Mészáros Péter.
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
Prefix egyszerűen Miről is beszélek?. Részlet egy szoba beszélgetéséből.
A körlevél készítésének menete
Tartalomjegyzék és tárgymutató
HTML dokumentum felépítése
Táblázat módosítása.
HTML oldal felépítése Készítette: Pataki Arnold
A GIMP képszerkesztő program bemutatása
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
Az alapok Rétegek használata a GIMP-ben. A készítőről
Képek beillesztése,formázása dokumentumokban Tóth Anita 8
,,Én így tanítanám az informatikát”
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokba
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
A Gimp képszerkesztő program
A GIMP képszerkesztő program bemutatása Készítette: Rokonál Zoltán
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Készítette: Szekerczés Szabina
Egyéni animáció készítése
Ismerkedés a szövegszerkesztéssel
Másolás és áthelyezés. Másolás 1. Kijelölni a mappát amit másolni akarunk (ráklikk) 2. A bal egérgombot folyamatosan lenyomva a „fogd és vidd” módszerrel.
1 Microsoft Excel 4. óra Előadó: Jánosik Tamás. 2 Formai beállítások Oszlopszélességek beállítása  Egyszerűen: az adott oszlop oszlopcímének jobb szélénél.
PowerPoint 7. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „7_2_ppt_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
Az NVU webszerkesztő program
Az operációs rendszerek feladatai, csoportosításuk
Az egyik legnagyobb előnye hogy magyar nyelvű és ezáltal egyszerűen használható. További nagy előnye az hogy ingyenesen használható és letölthető. A Gimp.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Gimp-eszköztár,szűrők
Készítette: Kiscsatári Nóra
Operációs rendszerek II Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 HasábokHasábok.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
8. osztály Beszúrás. Töréspont  Kurzor elhelyezése.  Beszúrás menü, töréspont parancs.  Vagy CTRL + ENTER.  Oldaltörés.
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
Szövegszerkesztés.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
Kedvenc szerkesztő szoftverem: WORD Készítette: BODOR PÉTER Felkészítő tanár: RAVASZ IMRÉNÉ Iskola: HERENDI NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA.
SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOK HASZNÁLATA Microsoft Photo Story.
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
Szoftverek csoportosítása
Excel alapok Templom Téri Német Nemzetiségi Általános iskola Pilisvörösvár 2015 A leggyakoribb Excel műveletek, ill. típusfeladatok Készítette: Kárpát.
Alapműveletek. Ismerkedés a GIMP-pel
Információ és kommunikáció
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Rajzprogramok Bevezetés a Paint program használatába.
Az én művem Készítette:Szekerczés Szabina
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
Közösségi médiás képek sablon
Előadás másolata:

Tamási Áron Általános Iskola Photoscape Készítette: Bálint Melinda Felkészítő tanár: András Izabella Tamási Áron Általános Iskola Szentegyháza

Kezdőlap Amikor megnyitjuk a programot, akkor több választási lehetőségünk van. A kezdőlap legalján ki tudjuk választani milyen nyelven akarjuk használni a programot. Az Editor részen képeket tudunk szerkeszteni. A gif részen animációt tudunk készíteni. A Page részen képeket tudunk összerakni. A Viewer részen meg tudjuk tekinteni a gépünkön lévő képeket.

Kép kicsinyítése és nagyítása Ha az Editor részre megyünk, és megnyomjuk a Resize/Méretezés gombot, akkor előjön egy táblázat. A Width sorban be tudjuk írni, hogy milyen széles legyen. A Height-nál a magasságát tudjuk állítani. A legvégén be tudjuk állítani a Ratio-nál, hogy milyen arányba méretezzen. Verdana, 12-18

Módok és kép forgatás Szépia, szürke, színezés és negatív mód betehető az alul lévő kis ikonok segítségével. A forgatást az alattuk levő nyílakkal végezhetjük el. A méretezés alatt lévő gombbal lehet megtenni, hogy más színben jelenjen meg a kép. Itt tudjuk még a képet világosítani is a Brighten-nál, és sötétíteni a Darken-nél.

Szöveg szerkesztés A szövegszerkeszés három részre oszható. 1. A betűtípus, méret, szín és elhelyezkedés 2. A körvonal 3. Az árnyék A kellő méret meghaladja a kiválasztható egységeket. A körvonal maximum 36 szélességű lehet. Az árnyéknál kiválaszthatjuk, hogy mennyire vetődjön ki. Betű körvonal nélkül és körvonallal. Betűk árnyékkal.

Vörös szem és kép homályosítás Ha az „Editor” részénél rámegyünk az utolsó kiválasztható menüre, a „Tools”-ra akkor ott képesek vagyunk a vörös szemet (és minden vörös dolgot) szürkévé tenni, és homályosítani néhány dolgot. Rá kell menjük a „Red eyes” pontra, és kijeöljük azt a részt a képből, ahol vörös dolog van. Ennek segítségével a vörös részek elsötétülnek. Ha a „Pixel” részre megyünk, akkor ki tudjuk választani, hogy milyen erősségű legyen a kijelölt terület homályossága. Akármilyen nyelvű PhotoScape esetében legfelül van a gyenge mód, alatta a közepes, és legalul az erős mód. Ha kiválasztottuk a kívánt módot, akkor a mód neve előtt meg fog jelenni egy pipa.

Homályosítás Ha kiválasztottuk, hogy milyen erősségű legyen a homályosság, akkor ugyanúgy mint a vörös szemnél ki kell jelöljük milyen helyen legyen. Ha ez megvan, akkor a kép már homályos is lesz. Ez hasznos, ha el akarunk a képen rejteni valamit. Ha esetleg mi gyengét akartunk volna, de helyette erőset választottunk, akkor egyszerűen lépjünk vissza az „Undo” vagy „Dezex.” gombbal. Ezt a parancsot a CTRL+z lenyomásával is képesek vagyunk elérni. Ha az „Undo all” vagy „Dezexecuta Tot” parancsra lépünk, akkor az összes tevékenységünket törli.

Kép vágás, másolás, beillesztés Ha az Editor részen alul a kivágás menüre kattintunk, akkor ki tudjuk vágni a képeket. Csak annyi a dolgunk, hogy kijelöljük mekkora terület kell a képből. Majd román PhotoScape esetében a „Cruponează” pontra lépünk. Így a képnek csak a kivágott részét fogjuk látni. Itt is működnek a CTRL+C és a CTRL+V billentyűkombinációk. Ha kijelöltük mekkora terület kell a képből, és megnyomjuk a CTRL+C-t, akkor másolja a képnek azt a pontját, amit kijelöltünk. Ha a PhotoScape bármely pontján megnyomjuk a CTRL+V parancsot, akkor beilleszti az adott helyre a képet. A hely lehet a Page mód, vagy Gif mód is akár. Ha képernyőfelvételt készítünk a PrintScrn gombbal, akkor is használható a CTRL+V billentyűkombináció.

Gif készítés Gifet, azaz mozgó képeket, tudunk készíteni, ha a kezdőlapnál az „Animated Gif”-re kattintunk. A mappánkból képeket kell kiválasztanunk, és odahúznunk őket a Gif részhez. Ha kijelöljük, valamelyik képet, akkor annak módosíthatjuk, hogy mennyi időnként váltson át arról a képről és azt, hogy hogyan. A lap szélén van egy „Change time” mód, és azzal tudjuk az időt módosítani. A „Change effect”-nél kiválaszthajuk, hogy milyen formában tűnjön el az adott kép. Ha a „No effect”-et nyomjuk, akkor egyszerűen eltűnik a kép és a következő megjelenik. Lehet lefele illetve felfele mozgó képet készíteni, és úgyanígy jobbra és balra mozgót.

Gif készítés további módai Mikor kiválasztottuk a kívánt effektet, akkor kiválaszthatjuk a kép méretét. Hogyha felfele illetve lefelé húzzuk, akkor növeljük illetve kicsinyítsük a képet. Ha azt az effektet választjuk, hogy háttérszín szerint tűnjön el a kép („Convert to background color”), akkor ki kell válasszuk, hogy milyen legyen a háttérszín. Ha nem választjuk ki, akkor fehér lesz.

Page készítés Ha a kezdőlapnál a „Page”-re kattintunk, akkor megjelenik egy hely, ahova beilleszthetünk képeket. A jobb szélén ki tudjuk választani, hogy milyen alakba illesszük be fotókat. Ha megvan a minta, akkor csak simán húzzuk a képet arra a helyre, ahol akarjuk, hogy legyen. Közben még módosíthatjuk, hogy mekkorába legyen az adott kép, hogy egymástól milyen távol legyenek a képek, és milyen alakba legyenek.

Képnézés Ha a kezdőlapnál a „Viewer”-re kattintunk, akkor átnézhessük a képeinket. A képeinket egy fekete háttéren jeleníti meg, és írja alatta a kép nevét. Vetíteni is tudjuk, csak meg kell nyomni azt a gombot, amin egy indító van. Így teljes képernyőbe látjuk a képeinket. A kis képek nagyba homályosan fognak látszani. Akár ki is jelölhetünk néhányat, és így könnyebben törölhessük őket.

Elkészült képek mentése Minden kész elemet úgy menthetünk, hogy megnyomjuk a „Save” majd a „Save As” gombot. A végén ki tudjuk választani a formátumot, és azt, hogy mi legyen a fájl neve. Gif esetében csakis GIF formátumba tudjuk menteni. A mentési helyet is ki lehet választani, ha fent keresgélünk.

Ellenörző kérdések 1. Mit tud a PhotoScape? Tud gifet készíteni, képeket átszínezni, kicsinyíteni, képeket összekapcsolni. 2. Hogy lehet benne képet kicsinyíteni? Az „Editor” résznél a mértezés beállításával. 3. Hogy lehet átszínezni a képet? Le illetve fel kell húzni a „Hue” pontot.

Ellenörző kérdések 4. A Gif készítésnél mekkora méret legyen? Lehet az első kép nagysága, illetve be tudjuk állítani mi is a méretét. 5. A Page készítésnél, hogy lehet kör alakba elhelyezni a képeket? A „Round”-ba lévő számot kell növeljük. 6. Készen lévő, netről letöltött gifet lehet szerkeszteni? Igen lehet, de valószínű, hogy kicsit fog akadni.

Bibliográfia http://simplyphotoscape.wordpress.com/ https://sonelscornertutorials.wordpress.com/2013/09/24/photo-editing-in-photoscape/ http://www.freemake.com/blog/photoscape-ultimate-tutorial-5-hidden-features/