Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Készítette:Fekete Ágnes
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Készítette: Tóth Evelin
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
 A város turizmusában nagy szerepet játszik a termálfürdő, mely nyáron jó kikapcsolódást biztosít fiatalok és idősebbek számára is.
Oud of Mooi ???? Az ŐRSÉGBEN jártam jártam Saját fotóiból készítette: Dr Bajzák Tamásné Dr Bajzák Tamásné 2009 június 2009 június automata automata.
A homokhátsági tanyák természeti környezete IX. ALFÖLD FÓRUM Kecskemét Városháza augusztus 25.
Vargáné Gálicz Ivett PhD hallgató Szent István Egyetem
PÁLYÁZAT GREENOVÁCIÓS NAGYDÍJRA: ÖKOFALU Zalaszentmárton - fenntartható kultúrtáj és tájgazdálkodás, egy település megújulása A meghökkentően szép, és.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE TURISZTIKAI ELEMZÉSE Előadás Idegenforgalmi és szálloda szak II. Budapest, 2005.október 10. ŐRY PÉTER:
Területfejlesztés a vidéki térségekben HVI továbbképzés december 10. Bihari Zsuzsa VKSZI szakmai tanácsadó.
DÉL-MÁTRA Helyi Közösség Stratégiai Vázlat Debrei Attila.
Ajkai Kistérség turisztikai helyzete
II. TERMÉSZETI ÉS TÁJI JELLEMZŐK
A Dél-alföldi régió népessége, népesedési folyamatai
Turizmus a Dél-alföldi régióban
TELEPÜLÉSHÁLOZATUNK. FALVAK ÉS A TANYÁK
A Falvak és a Tanyák Tk.:85-88.o. Atlasz:20-21.o.
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Településhálózatunk a falvak és a tanyák.
Budapest Mint Világváros
Településmarketing Értékaudit.
Dr. Juhász László PhD Docens1 Szállodagazdálkodás és vezetés I (2007 tavasz) 9.40 – V. előadó.
Nyugat-Dunántúl turisztikai régió Turizmusfejlesztési stratégia
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
MRTT Vándorgyűlés Szeged, Nyugat-Bácska magyar lakta településeinek gazdasági és társadalmi fejlesztési lehetőségei Diósi Viola, Regionális.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Kalandparkok szerepe a turizmusban
Őrség A tíz legdinamikusabban fejlődő turisztikai desztináció
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Budapest turisztikai marketingje
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Szatmár-Szatmár Szilvaút
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Készítette: Horváth Mónika
Vidékfejlesztés, turizmus és az alkotóházak lehetséges kapcsolata
Észak-magyarországi Operatív Program ( ) Foglalkoztatás Oktatás - nevelés.
Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság
B örzsöny- D una- I poly V idékfejlesztési E gyesület Nemzetközi együttműködés Miért jó vidéken élni?
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Falusi és agroturizmus jelene – jövője
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
A mi Velencénk: a turisztikai tér és miliő összefüggésrendszerének változásai a „Velencei tó kapujában” Wirth Gábor Doktorandusz SZIE Enyedi György RTDI,
Kastélyok és várak szerepe a turizmusban
A helyzetfeltárás ágazathoz kapcsolódó következtetései és az előzetes célrendszer bemutatása - Idegenforgalom Bujdosó Zoltán - Molnár Ernő - Patkós Csaba.
Történelmi vonatkozások
TURIZMUS, KIÁLLÍTÁSOK Egyházi könyvtárak a 21. század elején EKE konferencia Budapest, OSZK március 25.
Őriszentpéter 2010 Földrajz.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Készítette: Panghy Bence
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Zemplénagárd.
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
„Vízben utazunk” Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság
Világörökségek Magyarországon
Őrségi Nemzeti Park.
A Falusi és agroturizmus multiplikátor szerepe a vidékfejlesztésben Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár Szatmárnémeti szeptember
A Pécsváradi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 26. Baranya Megyei Önkormányzat.
MAGYAR-ROMÁN EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK A FALUSI TURIZMUSBAN Prof.Dr. Hanusz Árpád egyetemi tanár
A Sásdi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 27. Baranya Megyei Önkormányzat.
Turisztikai klaszter Háromszéken (Székelyföldön) Szabó Tibor, elnök Háromszéki Panziók Egyesülete Sepsiszentgyörgy, december 10.
Veresegyház.
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Előadás másolata:

Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel Göcsej Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel

Tartalom jegyzék: Göcsej elhelyezkedése (képi elem) A térség területe, népessége Környezeti adottságok Épített örökség A térség vonzerői Turisztikai vonzereje

Göcsej elhelyezkedése

A térség területe, népessége Göcsej Zala megye legismertebb, legtöbbet emlegetett földrajzi - néprajzi tája Szeres településszerkezet (ez a településforma átmenet a csoportos és a szórványtelepülés között) Viszonylag kis népességű terület, a megye lakosságának 2,4 %-a él itt A térség településeinek népsűrűsége négy települést kivéve 1990 óta folyamatosan csökken.

Környezeti adottságok A térség ökológiailag nagyon értékes, de nem védett terület Felszíne dombos - völgyes jellegű kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes, ám az országos és megyei átlaghoz képest viszonylag enyhe telű, hűvösebb nyarú a klímája Sok a forrás és a patak, valamint jóléti víztározó van Kustánszegen, van ledugózott termálkút Talaj termőképessége országos viszonylatban, legrosszabb minőségűek között van állatvilága változatos

Épített örökség Becsvölgye: Faharangláb, faluképi jelentőségű Böde: római katolikus templom Csonkahegyhát: kettős faharangláb, faluképi értékű Dobronhegy: római katolikus templom Milejszeg: Műemlék jellegű Nagylengyel és Ormándlak római katolikus templom Petrikeresztúr temploma

A térség vonzerői Értékes földrajzi, természeti környezet. Sok erdő, érintetlen természet. Kiváló kiránduló vidék. Göcsej a szegek vidéke, speciális település szerkezettel. Minden településen szép középületek, templomok. Felelhető, megőrzött népi hagyományok. Hagyományos életmód, paraszti gazdálkodás (aszalás, gyűjtögetés, tehéntartás). Kiváló vadászterület.

Turisztikai vonzereje A Kustánszegi tó és a köré rendeződött turisztikai szolgáltatások, programok jelentik a turisztikai kínálatot. A tó partján kemping és panzió üzemel és a strand várja a turistákat. Néhány említésre méltó szolgáltatás a térségből: a Barlahidai Vadászház, Kandikó Vendégház Dobronhegyen, falusi turizmus . A kislengyeli kulcsos ház, a szálláshelyek, programok mellett már Kustánszegen is turistaház várja a Göcsejbe látogató bakancsos turistákat. Ifjúsági és gyermek csoportokat töltenek el itt egy-egy hetet a nyári időszakban. A göcseji táj, a természeti értékek, Göcsej múltja, történelme, kultúrája, hagyományai.

Köszönöm a figyelmet!