Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor. Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A boldog emberek tudják,
Advertisements

Számadás a talentumról
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
E-learning alapú távoktatásos képzés
A tanári munka értékelése
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
Pályázz okosan, pályázati kisokos
„Régi jó földből – új erős hajtások”. Miért jelentkezek az SZMT Elnöki poziciójára? - Elvira •Mert nagyon sokat kaptam ettől a közösségtől, Tőletek és.
A tudatos élet alapelvei
EZ A MUNKA ÜZLETI LÉPÉSEK. Elvisszük a hírt mindenkinek, mert keressük azokat, akik: •Változtatni akarnak (a körülményeiken) •Ambiciózusak (tesznek érte)
MKE 44. Vándorgyűlése Helyismereti Szekció Győr, július 13. péntek Magdics Erika Szabadhegyi Magyar-Német Középiskola, Győr.
A béke az élet alapfeltétele
A SIKERES ÉLET TITKA.
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
Nem számít!. Nem számít! A jó sorrend a konzultációkhoz: 1. Vágyak. 2. Problémák. 3. A félelmek eltávolítása átbeszéléssel! 4. Következő havi terv.
T i t i n e k Szeretettel 2009.ápr..
( Képváltás kattintásra )
Készítette: Pelle Mónika Szoc. ped. II. évfolyam
E-learning alapú távoktatásos képzés
Szigor vagy engedékenység a gyermeknevelésben
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Olyan vagy nekem mint csendnek a szó, Úgy kellesz mint télnek a hó,
„Fejlődés és törvényesség: egy jobb jövő az európai fiatalok kezében”
HÁZASSÁGI KONFLIKTUSOK ÉS KEZELÉSÜK Bodor Enikő, szociális munkás Bölön, 2007 december 2.
Bármit elérhetsz amit szeretnél, csak tudnod kell, hogyan formálj öntőmintát hozzá saját gondolataidból.
1956-osok életút jellegzetességei a Kádár- korszakban Szerző: Makai Vivien Konzulens: Dr. Valuch Tibor Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Szociológia.
Új skála – új lehetőségek Egy kis ízelítő. Egységes skála (1)
ÜDVÖZLET SEPSISZENTGYÖRGYÖN 2009 MÁJUS 21. MIÉRT SEPSISZENTGYÖRGY? MSZT-MSZT HÁROMSZÉKI TAGOZATA.
. Egy nemzeti képesítési keretrendszer lehetséges előnyei Vitaindító [ Derényi András ]
A napraforgó tulajdonsága: Borús id ő ben is a nap felé fordítja fejét.
A benyomáskeltés. Mi a cél? zKedvező benyomás alakuljon ki rólunk tárgyaló partnereinkben zTulajdonképpen reklámozzuk, kirakatba tesszük, ajánljuk magunkat.
Mi jellemzi az egyetemisták mobiltelefon használati szokásait? H1: A fiúk többet kommunikálnak SMS-ben, mint a lányok. H2: A diákok szociodemográfiai.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Biztoskezdet gondolat a falakon túl A gyerekházon túl is élnek.
Ha álmaidat valóra szeretnéd váltani, nem szabad sokáig aludnod.
Az én szüleim és a te szüleid
A nevelés értelmezése - célja –feladatrendszere
Atya teremtő szeretet lelke, áradj szét
{ Miért utálnak a férfiak gyülekezetbe járni? Nehéz kérdések, Békevár, Jóföldi Endre, 2012.
Mi fán terem a pszichológia? Önismeret 1. előadás
Mit nyújt a gepárd-iskola©?. Minden gyerek gepárd- kölyökké válhat? O Igen, minden gyereknek van tehetsége valamihez. O Igen, minden gyerek felszínre.
Izgalmas kérdések Milyen az igazi FÉRFI?
A férfi tőrvívás múltja, jelene és jövőképe. A dicső múlt Olimpiai érmek Olimpiai érmek Világbajnoki sikerek Világbajnoki sikerek Junior világbajnokok.
Pozitív gondolatok.
A Magyar Hidrológiai Társaság hozzászólása Dr. Váradi József A Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Szakosztály elnöke 2012 április. 24 Vidékfejlesztési Minisztérium.
Szoftverfejlesztés az Informatikus Szakigazgatási Agrármérnök szakon Bakó Mária Várallyai László DE, Gazdaságtudományi Kar.
Lépj tovább!. Ne engedd, hogy az emlékek a hatalmukban tartsanak. Épp fordítva: te tartsd a hatalmadban őket, s ne akkor emlékezz, ha rád tör a múlt,
Fogalom Kérdezz! Felelek.
Építsünk jó értékesítési csapatot! Sikerorientált értékesítés.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Sorolj fel 12-t, nem könnyű.
Alapszeminárium II. Tréning Jövő. Ezzel fogunk ma foglalkozni !
Vallomások Vallomások Az igazat mond, ne csak a valódit!
Bölcsességek, aforizmák
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Hogyan, és miért gondolkozzunk vállalkozóként rendszerben az üzleti tervezés során és a gyakorlatban? „Ötletből pénzt”
Létezik-e biztos recept sikeres csapat építésére?
Ápolói hivatás megítélése középiskolás korúak körében
A kamaszok és mi Dr. Gyenge Eszter. Történeti szempontok Archaikus társadalmak Felnőttéválás beavatási rítusok: Átmenet a gyermeki – profán- világból.
And what else?... Leszakadó gyerekek.
Új skála – új lehetőségek
A boldog emberek tudják,
Az Advent misztériuma - Spirituális felkészülés a Karácsonyra
Fő épület 1. Oktatás módszertani megújulás Kooperatív tanulási módszer Projekt alapú módszer.
GLOBÁLIS CÉLOK A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT Global Goals.
Esély a szülőknek, lehetőség
Az életvezetés etikája
Pozitív gondolatok.
Előadás másolata:

Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor

Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a felelősségünk saját életünk formálásában. Ugyanez a felelősség növekedés jelentkezik és fokozódik tovább, ha elindulunk egy spirituális lelki úton önmagunk felé. A külső világ változásának vannak negatív és pozitív következményei. Sokunknak drasztikusan lecsökkent a létbiztonsága, ez hátrány. Megnőtt életünk formálásának szabadsága, ez előny annak, aki tud élni vele. Ez a szabadság félelmeket és lehetőségeket is jelent, attól függően, hogy hogyan gondolkodunk az előttünk álló lehetőségekről. Szeretjük, vagy sem, életünk minősége sokkal inkább múlik egyedül rajtunk, mint a korábbi időszakokban. Szeretjük vagy sem, az állam, kevésbé gondoskodik rólunk, s ha nagyobb társadalmi gondoskodást szeretnénk magunk körül, azt tehetjük, hogy megszervezzük magunk, ez is szabadságunkban áll. Meg kell hát tanulnunk, hogy kell ezt csinálni. Meg kell tanulnunk azt is, hogy „hogyan kell élni”, „hogyan kell sikeresnek lenni”, azaz sikeresen elérni, megcsinálni valamit, amit szeretnénk. Ez egyben belső fejlődésünk útja is ha spirituális úton szeretnénk járni.

Gyakorlat: Gondolkodj sikeres életekről, élethelyzetekről. A sikeres vállalkozókra, művészekre, híres emberekre is lehet gondolni, de érdemes kitágítani a fogalmat. Lehet folytatni a sort, milyenek a sikeres nagyszülők, a sikeres szülők, gyerekek, tanulók, fiúk, lányok, a sikeres matekosok, angolosok, tudósok, alkotók A cél, hogy el tudjunk szakadni a reklámok által sugallt sztereotípiáktól, a csak fogyasztással jelezhető sikerfogalmaktól az élet sokszínű lehetőségei felé. Írj olyan sikeres életlehetőségeket, amelyekben a neked tetsző siker lehetőségek vannak. Mit értünk siker alatt?

A reális sikerterületem Erőfeszítéseim Amiben jó vagyok Siker

A sikeres emberek és csoportok olyan célokat tűznek ki, amelyek eléréséhez jók az esélyeik, s amelyek elérése rajtuk, cselekedeteiken múlik. A sikeresek arra koncentrálnak, amit eredményesen befolyásolni tudnak, a sikertelenek sokszor arra, amit „másoknak kellene megtenni “.