MEDIÁTOROK GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSE

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az előadás témái Az ellenőrzés-értékelés-minősítés értelmezése, kapcsolata A portfólió fogalma, fajtái Érvek és ellenérvek a portfólió alkalmazásáról.
Advertisements

E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
Természettudományi kkk-k Erostyák J. (PTE) – Kiss F. (NYF) – Mezősi G. (SZTE) – Varga Zs. (SZTE)
TÁMOP /A
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Készítette: Molnár Fruzsina Eszter szociális munka III. évfolyam
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató 3 szervezet metszéspontjában A szociális munka.
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A munka világával kapcsolatos tudás
Egységes tankönyvek a természetvédelmi mérnök képzés szolgálatában
 A nyelv megismerése mint  Kommunikációs eszköz  A tanulás eszköze  Árnyalt és reflexív ismeretek a nyelvről  A társadalom belső kohéziójának.
Készítette: Magyar Orsolya
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
A gyakorlatvezető mentor
Dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" „JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!” „MultiMédia az oktatásban 2007” Nemzetközi Konferencia.
A kompetencia alapú szakképzés sajátosságai
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
A mentor és a mentorált munkakapcsolatának bemutatása
Rendészeti vezető-kiválasztás
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Készségfejlesztő és viselkedésmódosító csoportok tervezési modellje I. I. A csoporttagok fejlődésének tervezése 1.Mérd fel, hogy milyen deficitekkel és/vagy.
Fenomenológiai megközelítés
A pszichológia a személyiség vizsgálatának tudománya
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
TÁMOP /A Tanulás, képzés, önfejlesztés Az elmúlt időszak fejlődési üteme, amely az élet minden területét jellemzi, elengedhetetlenné.
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
Picasso: Festival Mondial HUNGART © LEGE ARTIS Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Intézményi akkreditációs lajstromszám: AL – 1868 Intézményi nyilvántartási.
Brettner Zsuzsanna PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
Geskó Sándor A KÖZÖSSÉGI MEDIÁCIÓ GYAKORLATA
A Mediáció.
AGRÁRMÉRNÖKI SZAK (MSc.) NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
A kurzus céljai:  A szociális és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés fejlesztése.  Pedagógusok és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés.
Pszichológiai és gyógypedagógiai diagnosztika
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Virtuális mediáció? – Hagyományos és új mediációs módszerek
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Gazdasági Mediáció Konferencia április 28. vitából egyezség Varga Tamás, gazdasági mediátor Gazdasági Mediáció Konferencia Április 28. Varga.
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Felelősen, egészségesen, biztonságosan
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
Önértékelés - életpálya - változó kompetenciák
KONSZENZUS BUDAPEST KONSZENZUS BUDAPEST „ BÉKE AZ AKÁCFÁK ALATT” Mediáció a közösségi és távoltartási konfliktusok kezelésében EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER: NÓGRÁD.
Inessza Goldberg Izraeli Tudományos Grafológiai Társaság.
A szövegértés-szövegalkotás programcsomag jellemzői
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
Interkulturális mediáció bemutatása - ROMED2-ROMACT Interkulturális mediáció megvalósulása elméletben és gyakorlatban Jászfényszarun ROMED2-ROMACT programon.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Tanfelügyelet és intézményi önértékelés – a megújuló külső és belső értékelési rendszer (TÁMOP-3.1.8)
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap Családi kisokos, avagy ismerd meg a családod. Vitéz Gyöngyvér.
A tanárképzés filozófiája és gyakorlata. Hogyan készíti fel a tanárképzés a jelölteket a NAT nevelési feladataira?
„A gyakornokokkal foglalkozó mesterpedagógusok mentorálási feladatai”
GÁVRILYUK ILONA. A KONFLIKTUS FOGALMA A „konfliktus” a latin confictus szóból származik, ami fegyveres összeütközést jelent, de a mindennapi szóhasználatban.
Konfliktuskezelő eljárások és módszerek a Pártfogó Felügyelői Szolgálat tevékenységében Biró Balázs pártfogó felügyelő, mentor közvetítő.
A tanácsadás szerepe és jellemzői a munkaügyi mediációban 2013.március 21.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
A mediáció szerepe a büntető igazságszolgáltatásban
Előadó: Dorka Péter SZTE JGYPK TSTI
Pedagógiai kísérés és reflexió az iskolai közösségi szolgálatban Szontagh Katalin Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium, Esztergom.
Előadás másolata:

MEDIÁTOROK GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSE Babzsák dobása névvel – névismeret/névtanulás Rövid bemutatkozás után (mindenki elmondja a nevét) a résztvevők körbe állnak. Aki vezeti a játékot kiválaszt egy valakit a körből, hangosan bemondja a keresztnevét és odadobja neki a labdát. A feladat annyi, hogy mindenki továbbdobja valakinek a labdát, miközben a nevét hangosan kimondja. Egymás bemutatása gyakorlat 1 percben: Párban igyekezzenek egy perc alatt minél több dolgot megtudni a másikról Alkossunk közösen (szabályok): Kiscsoportban mondjanak 3-3 dolgot, körülményt, stb., ami ahhoz kell, hogy jól érezzék magukat a 2 nap alatt. Közösen válasszuk ki az 5 legfontosabbat, és ezekből csináljunk szabályokat.(Szükséges: tacepao v postit-ek, színes filcek, papír, toll ) Instrukciók: „Alkossuk meg közösen a csoportszabályokat, amiket a tréning egésze során be fogunk tartani.” Amennyiben nem hangzik el, kiegészítjük ezekkel: Titoktartás Tegeződés Egymás gondolatának tiszteletben tartása A passzolás joga Az idő betartása A mobiltelefonok kikapcsolása (A csoportszabályokat a tréning folyamán a falon maradnak.) Elvárások/várakozások fala:(Szükséges: tacepao v postit-ek, színes filcek) Instrukciók: Kérdések fala: (Szükséges: tacepao v postit-ek, színes filcek) Instrukciók: Vajna Virág

A résztvevők a képzés során az alábbi elméleti és gyakorlati kompetenciákra tesznek szert: a) konfliktuselméleti alapismeretek és készségek, b) tárgyalási alapismeretek és készségek, c) közvetítői technikai, módszertani ismeretek és készségek d) kérdezéstechnikai ismeretek és készségek e) „problémás” szereplők kezelésével kapcsolatos közvetítői technikai ismeretek és készségek, f) pszichológiai ismeretek és készségek, valamint g) A közvetítői tevékenységre vonatkozó jogszabályi ismeretek

A) Konfliktuselméleti alapismeretek és készségek A blokk a konfliktushelyzetek megértésére, a megoldást célzó technikákra koncentrál. Az egyes konfliktusfajták beazonosítása, megkülönböztetése is megtörténik. Egyéni és csoportos konfliktuskezelési stratégiák, magatartásmódok bemutatása

B) Tárgyalási alapismeretek és készségek A blokk ismerteti a pozícionális és érdekalapú tárgyalást, az eredményes, rokon­kommunikációs műfajokat. Itt tárgyaljuk a mediációba vonás módjait, korlátait, a közvetítési stílusok sajátosságait, valamint a mediációs folyamat előkészítésének lehetséges lépéseit is.

C) Közvetítői módszertani ismeretek és készségek A közvetítői folyamat egyes szakaszaihoz rendelt technikai és módszertani ismeretek bemutatása és elsajátítása. A blokkban a mediációs folyamat szakaszaival, a folyamatban használt technikai elemek megismerésével, gyakorlásával és elemzésével foglalkozunk.

D) Kérdezéstechnikai ismeretek és készségek Megismerjük és gyakoroljuk a különféle kérdéstípusokat. A speciálisan használt kérdezéstechnikák begyakorlása

E) Pszichológiai ismeretek és készségek Ebben a blokkban vizsgáljuk a kizáró feltételek, patológiák, személyiséglélektan kérdéseit. Foglalkozunk továbbá a viselkedéslélektani momentumokkal, az érzelmekkel és az érzelmek kontrolljával, a mediátor kompetenciájával és személyiségével.

F) Problémás szereplők kezelése Ebben a blokkban kerül sor a közvetítői szerepfelvételhez szükséges önismeret és szakmai sztenderdek áttekintésére. Feldolgozott témák: érintettség, személyes és szakmai korlátok, várható problémahelyzetek, váratlan helyzetek kezelése felfüggesztés, különtárgyalás), az eset utánkövetése.

F) Problémás szereplők kezelése Ebben a blokkban kerül sor a közvetítői szerepfelvételhez szükséges önismeret és szakmai sztenderdek áttekintésére. Feldolgozott témák: érintettség, személyes és szakmai korlátok, várható problémahelyzetek, váratlan helyzetek kezelése felfüggesztés, különtárgyalás), az eset utánkövetése.

G) A közvetítői tevékenységre vonatkozó jogszabályi ismeretek A blokk a közvetítői tevékenység valamennyi nemzetközi modelljét és a hazai jogszabályi környezetet mutatja be. Valamennyi jogterület szabályozása feldolgozásra kerül, és a résztvevők elsajátítják a szakmai etikai kódex elvárásait is.

H) Implementáció Ebben a blokkban történik meg a terepen történő alkalmazás lépéseinek megtervezése, értékelése. A foglalkozás során a képzésen résztvevők a saját munkaterületükön lebonyolított dokumentált esettel érkeznek a zárófoglalkozásra, amikor a saját esetek megbeszélésén keresztül térünk ki a mediáció használatának lényegi kérdéseire.