Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

1994-ben telepedett le Arlóban, Magyarország északi határának közelében (Ózd mellett). Küldetésük a szemlélődésből és a testvériség megéléséből fakadó.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
NTP-HHT-MPA „A hátrányos helyzetű térségekben élő tehetséges fiatalok támogatása” Megnyert összeg: FT.
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Nagyigmánd október Miért szeret itt élni? • Csendes, nyugodt falusias és családias környezet • Környék legszebb települése • Fejl ő dik.
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
A Hallgatói Mentorprogram működése
Az iskolai szociálismunka
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Add tovább! Fiatalokkal a települési közösségekért! – országos mozgalom A fiatalok részvételének fokozása a közjóért!
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Milyen tanulsággal szolgálhat a szabadidő-elmélet a pedagógus számára?
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
EU-információs és pályázati szolgáltatások civil szervezeteknek (Soros Alapítvány) Dr. Benedek László CELODIN Kht.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Mentorszolgáltatás kialakításának lépései a Debreceni Egyetemen Juhász Béla Szilárd- DEMEK.
Önkéntes segítő gyakorlat a győri Családsegítő Szolgálat keretein belül január hó.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
A közösségfejlesztés hatásai Vizsgálat a debreceni tégláskert közösségének körében Név: Johanics Tünde Tanszék: Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika.
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Hantos Elemér Szakkollégium Miskolci Egyetem HANTOS ELEMÉR SZAKKOLLÉGIUM.
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Kortárs-segítés, egészségfejlesztés, prevenció
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember 29. Pécs, 2007.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
 Alapító tagjai az ELTE jogász, szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus hallgatói, akik az ELTE ÁJK Pártfogói.
Mozduljunk meg! Let’s move! HU-12-E R3 Projekt indító rendezvény Általános ismertető.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányait elősegítő esélyegyenlőségi programom, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogat és megvalósítója.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás A projekt generáló szerepe, a továbblépés lehetőségei, komplex fejlesztési elképzelések.
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
Előadás másolata:

Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig

A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a képzéseken keresztül a szabadidős és kulturális programok szervezéséig, sokféle tevékenységet kínálva a fiataloknak, a minél tovább iskolarendszerbe tartását és az esélyegyenlőség növelés érdekében.

Működésünk 2001 nyarára vezet vissza, amikor a Faág jóvoltából öt hátrányos helyzetű fiatalt tudtunk térségünkből nyaraltatni, ahol cigány származású egyetemisták voltak, akik valamikor állami gondoskodásban éltek s a maguk erejéből jutottak el oda, ahol most vannak. Személyes példájukat adták tovább a táborozáson résztvevő fiataloknak, hangsúlyozva az önerőből talpon maradást, s, hogy saját sorsáért mindenki maga felelős elsősorban. Ezen a nyáron szerveződött egy kézműves tábor is. A táborozáson nemcsak sok és újféle kézműves technikát ismerhettünk meg, de többek közt megismerkedtünk a cigány kultúrával, hagyományokkal, táncaikkal és dalaikkal.

Tábor végén beszéltük meg, hogy idehaza is folytassuk találkozásainkat., mivel a táborban eltöltött napok alatt kis közösségé kovácsolódtunk. Szeptembertől klub formájában kezdtünk működni, az akkori vezetés és a Családsegítő Szolgálat vezetője jóvoltából. A Családsegítő Szolgálat épületében kaptunk egy helyiséget, amit szépen lassan berendeztünk magunknak a helyi sportkörtől kapott bútorokkal s kedvünk szerint feldíszítettük. Heti egy alkalommal összejöttünk beszélgetni, társasozni, rövid kirándulásokat szerveztünk a szomszédos településekre, majd eljött az első pályázat ideje is. Ekkor már 14 főre bővült létszámunk egyrészt a gyermekjóléti alapellátás látókörében lévő fiatalokból, másrészt szájhagyomány útján terjedő jelentkezés nyomán.

2004-ben gondolkodtunk el azon, hogy megérett a klubunk az Egyesületté válásra., május 25-én a bíróság bejegyzett bennünket, mint Sásdi Faodu Egyesületet. A Sásdi Faodu Egyesület alapszabályban rögzített elsődleges célja: a halmozottan hátrányos és az állami gondoskodásban felnövő fiatalok esélyegyenlőségének és társadalmi integrációjának elősegítése. Ennek érdekében programokat szervez és valósít meg. Az egyesületnek önkéntesen lehet tagja bárki, aki igénybe kívánja venni szolgáltatásainkat és elfogadja az alapszabály szerinti célkitűzéseinket. Célcsoportja: a 13 éves kortól a fiatal felnőtt korig terjed

Olyan programokat ajánlunk, aminek a lehetőségeit a tagokkal közös keresünk meg, az ő igényeik szerint, az ő önkéntes részvételükkel Programjaink arra irányulnak, hogy a lehetőségét kínáljuk fel a tagjainknak az értékeik felismerésében és a fejlődésükhöz szükséges továbblépéshez a tevékenységeinken keresztül

Szolgáltatásaink: -Közösségi tér működteteése -Szabadidős tevékenységek (kézműves foglalkozás, filmklub, számítógépezés, internet használat, kirándulások) -Sporttevékenység -Tréningek -Szakmai műhely -Tanulmányi jellegű program

E szervezet nem kötelezi a diákokat semmire, a célunk, hogy a fiatalok maguk akarjanak jobbak lenni, sajátítsanak el bizonyos dolgokat, szívják meg magukat új ismeretekkel, természetesen mindenki saját képességeihez mérten. Egyesületünk megadja a lehetőséget ezekre, próbáljuk őket motiválni, a többi rajtuk múlik.

Hatása: