Az EU kutatói mobilitás programjához kapcsolódó HRS4R munkacsoportban való részvételhez kapcsolódó feladatok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Prof. Dr. Veress Gábor egyetemi tanár
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
A felsőoktatási minőségbiztosítás európai A felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjei Szántó Tibor Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság.
A felnőttképzés népszerűsítése az FMM és az NFI stratégiájában Március 6. Kossuth Klub.
LB értékelési módszerek, technikák MAB Budapest, január 22. Topár József.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
A gyógyító megelőző intézmények és szolgálatok szakfelügyeletéről szóló 8/1993.(III.31.) NM rendelet módosítása Előkészítők: Dr. Bujdosó László Dr. Tímár.
NCA - Önkéntes projektek tervezése és megvalósítása
Environmental Compliance Inspection Course Az ellenőrzés megtervezése.
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
Büntetés-végrehajtási
Minőségirányítás a felsőoktatásban
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Szervezetfejlesztési Program
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
A belső kontroll rendszer hatékony működtetése
KPSzTI Minőségfejlesztési munkacsoport
Az államigazgatási adatvagyon közcélú hasznosításának lehetőségei Kodaj Katalin.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Gondolatok az EVH Tájékoztatási Központjának második éves munkaprogramjához, kiemelten kezelve a Leader-t Haris Martinos, EVH Tájékoztatási Központ csapatvezetője.
EUREKA - eConTec EUREKA: EU piacorientált K+F együttműködés Versenyképesség növelése az ipari és a technológiai kutatások koordinálásával.
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja Civil stratégia előkészítő kerekasztal október 15. Szolnok.
Folyamatos Fejlesztés Cél: Önálló fejlesztési képesség kialakítása intézményi és egyéni szinten.
Emberi erőforrás menedzsment Munkakörök elemzése, tervezése
Emberi Erőforrás Menedzsment Stratégia, politika, tervezés az emberi erőforrások menedzsmentjében EEM. 02.
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
2003. A környezeti helyzetfelméréstől a környezetirányítási rendszer auditálásáig Dr. Szegh Imre.
Nyitórendezvény. Program 10:00-12:00 A megvalósítói csoportok rövid szakmai bemutatása 12:00-13:00 Ebéd 13:00-13:15 Sajtótájékoztató 13:15-14:00 Projektinformációs.
Integrált gazdálkodásirányítási informatikai rendszer fejlesztése és funkcióbővítése Stratégiai eszközrendszerek fejlesztése, működési hatékonyság javítása.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
MESTERSÉGES MEGTERMÉKENYÍTÉS SIKERESSÉGÉNEK NÖVELÉSE NON-INVAZÍV MÓDSZEREKKEL TÁMOP D-15/1/KONV ZÁRÓ RENDEZVÉNY november 19.
Társadalmi felelősségvállalás a felsőoktatásban Horváth Ágnes.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
HEINNOVATE OECD-EU partnerségi projekt Magyarország részvételével, 2016 Kovács István Vilmos, ELTE PPK Felsőoktatási és innovációkutató csoport.
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
Hazai pályázati lehetőségek a vállalkozások innovációs törekvéseinek segítése érdekében Jámbor Anita, pályázatkezelési koordinátor Szekszárd,
VASÚTI VIZSGAKÖZPONT KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Novák László igazgató.
SZERVEZET Szervezeti okok è A felhasználók és az informatikai részleg közötti gyenge kommunikáció è A felhasználók és az informatikai részleg céljai ütköznek.
Gáspár Mátyás – Dömötör Ildikó. o A mintaadó közigazgatási jó gyakorlatok jelentősége ismert, de jelenleg nem kihasznált erőforrás o Hatalmas tapasztalati.
Hogyan segíti az EKKR az európai munkaerőpiac működését? WORKSHOP 4.
Szociális párbeszéd az EU-ban
Budapest Business School, Lotz room
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Az informatikai biztonság irányításának követelményrendszere (IBIK)
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
Marie Skłodowska-Curie Akciók
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
Pénzügy 1. oldal „Jó gyakorlatok” konferencia, „Fókuszban: az önkormányzati gazdasági társaságok.” Az önkormányzati vállalatirányítás Előadó Horváth Tamás.
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

Az EU kutatói mobilitás programjához kapcsolódó HRS4R munkacsoportban való részvételhez kapcsolódó feladatok

A PTE csatlakozott az Európai Bizottság Európai Kutatói Chartáról (European Charter for Researchers) és a Kutatók Felvételi Eljárásának Magatartási Kódexéről (Code of conduct for the recruitment of researchers) szóló ajánlásához Célja: egységesítse a kutatói munkakörülményeket és biztosítsa a nemzetközi kutatói mobilitás zavartalanságát Vállalások: karrierfejlesztési stratégiát dolgoznak ki a különböző karrierszinten álló kutatók számára, a nemzetközi és/vagy interszektorális mobilitási tapasztalatot teljes mértékben beépítik a karrierfejlesztési stratégiába, illetve elismerik a kutatói értékelési rendszerben valamint a kiválasztási eljárás során, biztosítják a kutatók számára, a kutatási karrierjük kezdetén lévő kutatókat is beleértve, társzerzőkként való elismerésüket, illetve azt, hogy témavezetőjüktől függetlenül közzétehessék kutatási eredményeiket, biztosítják, hogy a kutatók felvételére vonatkozó előírások világosan kerülnek meghatározásra és elősegítik azon kutatók felvételét is, akik visszatérnek a kutatói karrierhez. Átlátható és korrekt felvételi rendszert dolgoznak ki, a kutatói helyeket nemzetközi szinten is meghirdetik.

„HR Excellence in Research” logó megszerzéséhez szükséges lépések Egy belső elemzés (GAP-analízis) a kutatóhelyek bevonásával, a kulcsszereplők részvételével, hogy összehasonlítsa az irányelveket és gyakorlatokat az alapszabály alapelveivel. Ennek az elemzésnek az eredményei alapján a résztvevő szervezet kialakítja a saját HR stratégiáját, aminek egy konkrét akciótervet kell tartalmaznia. A dokumentumot nyilvánossá teszik. Az Európai Bizottság átnézi és jóváhagyja az elemzést és akciótervet. Jóváhagyásuk feljogosít a „HR Excellence in Research” logó használatára. A stratégia és akcióterv végrehajtásának előrehaladását két év múlva önellenőrzésnek kell követnie. 4 évente külső ellenőrzést kell végrehajtani. EURAXESS kontaktpont kialakítása és működtetése Bekapcsolódás a hazai és EU-s hálózat működésébe Kontaktpont működtetési helye és személyzete kijelölése Oktatás, képzés Kontaktpont működtetése

Megvalósításban részt vevők Blázsovics Edina projekt koordinátor Dr. Helyes Zsuzsanna szakmai koordinátor Nagy Eszter Katalin projektasszisztens Csendőr László kontaktpont felelős (munkaügy) Kovács Magdolna kontaktpont felelős (illetmény) Bódi Virág kontaktpont felelős (adminisztratív teendők) Király Ágnes kontaktpont felelős (adminisztratív teendők)