EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ZEMPLÉN EURORÉGIÓ PROGRAMTERVEZET I.Határon átnyúló infrastrukturális természet- és környezetvédelmi fejlesztések II.A határon átnyúló gazdasági kapcsolatok.
Advertisements

Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
kiemelt projekt bemutatkozása
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
„KIÚT” TÉRSÉGFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 4625 ZÁHONY, ADY ENDRE ÚT 37/B. TEL: MOBIL: FAX:
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
OFA Hálózat évi tevékenységei
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Integrált közösségi szolgáltató terek
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
A Pannon Gazdasági Kezdeményezés (PGK) tevékenységei Kocsondi Tamás Sopron, február Sopron, Csatkai E. u. 6. Tel.: 99/ Szombathely,
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
ÚJ SZEREPLŐ A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN Helyi Vidékfejlesztési Iroda.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A muzeális intézményrendszer átalakítása
Az Egri Kistérség hulladékgazdálkodása
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Civil Európa – civilek Európában
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
A BGF Salgótarjáni Intézetének aktivitásai a helyi vállalkozások fejlesztése érdekében Összeállította:Paróczai Péter adjunktus SALGÓTARJÁNI INTÉZET.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
A Pécsváradi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 26. Baranya Megyei Önkormányzat.
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
HVS felülvizsgálat 6/2011. (II. 04.) IH közlemény.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Urbánné Malomsoki Mónika
Előadás másolata:

EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök

Eger Térsége Fejlesztési Egyesület AZ ETFE BEMUTATÁSA Működésének kezdete: február 21. Tagjai: tíz Eger környéki önkormányzat (Andornaktálya, Demjén, Egerszalók, Egerszólát, Feldebrő, Felsőtárkány, Maklár, Novaj, Ostoros és Szarvaskő), az Eszterházy Károly Főiskola AGRIA-INNORÉGIÓ Tudáscentruma, és két magánszemély - Pozsikné Hidvégi Éva és Jordán Péter.

Eger Térsége Fejlesztési Egyesület AZ EGYESÜLET CÉLJAI A természeti és kulturális örökség megőrzése, a vidék önfenntartó képességének fokozása, a szociális gazdaság megteremtése. Környezet és természetvédelem, a térségi természeti környezet fenntarthatóságának javítása, az energiaszerkezet diverzifikálása. A vidéken élők életminőségének javítása és jövedelemteremtő képességének növelése. A térségi kohézió erősítése - a belső integráció előmozdítása a térség fejlesztése, versenyképességének fokozása érdekében. A munkanélküliség csökkentése, a munkahelyteremtés elősegítése, ennek érdekében foglalkoztatási projektek kidolgozása és munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása. A térségben működő önkormányzati-, magán-, és a civil szektor együttműködésének megvalósítása.

MIÉRT A CIVILEK? Összekötő szerep: állam – piaci szektor – társadalom Artikuláló szerep - „a nép hangja” Helyismereti és kapcsolati tőke Decentralizáció – szubszidiaritás Semlegesség Esélyegyenlőség Rugalmasság, gyorsaság Eger Térsége Fejlesztési Egyesület

A CIVIL-HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK EREDMÉNYEI Közösségfejlesztés Tudatformálás – érzékenyítés – önkéntesség Érdekérvényesítés Hosszú távon való gondolkodás – folytonosság - öngerjesztő hatás Fiatalok térségben tartása Eger Térsége Fejlesztési Egyesület

AZ ETFE SZEREPE AZ ABCD PROJEKTBEN Térségi Civil Koordinátor Térségi Civil Kerekasztal Térségi Adatbázis Eger Térsége Fejlesztési Egyesület

AZ ETFE MINT TÉRSÉGI CIVIL KOORDINÁTOR A helyi társadalom aktivizálása A civil szektort támogató térségi környezet kialakítása A térségben működő civil szervezetek összefogása A helyi programokon, rendezvényeken való részvétel A pályázati kedv serkentése, pályázati rendszerek népszerűsítése Tapasztalatok, ötletek megosztása és gyűjtése Eger Térsége Fejlesztési Egyesület

TÉRSÉGI CIVIL KEREKASZTAL Eger Térsége Fejlesztési Egyesület Térségi civil együttműködési hálózat létrehozása és működtetése A térség civil szervezeteinek felölelése Az együttműködések színterének biztosítása Pályázatok beindítása és a lehívott források helyben történő koncentrálása Új ötletek, tervek megvalósítása és a közös munka koordinálása

TÉRSÉGI ADATBÁZIS Eger Térsége Fejlesztési Egyesület A társadalom minden tagja számára elérhető A helyi érdekeket szolgáló adatgyűjtés A térség külső-belső erőforrásainak feltérképezése Új projektek, együttműködések forrása

EREDMÉNYEK A civil társadalom fejlődése A civil szervezetek hálózatba történő összefogása A helyi lakosság aktív részvétele A civil szféra és a lakosság összefogásának erősödése Helyi (települési, térségi) közösségi hálózatok létrejötte Többrétű partneri kapcsolatok kialakulása a civil-, a vállalati- és az önkormányzati szektor között Eger Térsége Fejlesztési Egyesület

TEVÉKENYSÉGÜNK HOSSZÚ TÁVÚ HATÁSAI Új, innovatív jelleggel bíró helyi kezdeményezések Aktívabb polgári részvétel a helyi döntéshozásban Nagyobb forrás lehívására és helyben történő koncentrálására való lehetőség A humánerőforrás-kapacitás növekedése A térség munkaerő megtartó képességének növekedése A térség társadalmi és gazdasági fejlődése Eger Térsége Fejlesztési Egyesület

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! 3300 Eger, Mocsáry Lajos utca 1. Tel.: / Honlap: EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET