A vállalkozás létrehozásának lépései

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vállalkozás alapítása I.
Advertisements

A látvány-csapatsportágak támogatásához kapcsolódó társasági adó kedvezmény szeptember 16. Hadas Ildikó mob:
Vállalkozási információk Előadó: November 27.
1 Bevásárlás, az árak összehasonlítása. 2 Mária, 20 éves egyetemista, félállásban dolgozik Mi a közös ezekben az emberekben? Teréz, 30 éves, dolgozó édesanya.
Új alapítású vállalkozások első 90 napja „Hozhatsz bármilyen döntést, ha mered vállalni a következményeit!”
6. tétel Társas vállalkozások.
A térségi vasutak, az élhető vidék október 27. A térségi vasutak, az élhető vidék – október 27. Közlekedési szövetségek alakítása, lehet ő.
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Dr. Olasz Kitti Bonnyai Péter
Tanirodáról tanároknak Baranyai Anita FPI szaktanácsadó Továbbképzés február 22.
A vállalkozás indításának jogi és pénzügyi ismeretei
Jogi és menedzsment ismeretek
AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATI ÜGYINTÉZÉSHEZ
Jogi és menedzsment ismeretek
Egyéni vállalkozás I. 1. Definíció: évi: CXV: . tv.
Üzleti megoldás nemcsak üzletembereknek !. Mit kell tudnod és mit kell mondanod ? - Milyen érvek vannak az elkezdés mellett. - Hogy épül fel, az üzleti.
A vállalkozás céljai, belső érintettek
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
Vállalkozási formák a vendéglátásban
Kérdések a ZH-hoz.
2. T ÉTEL V ÁLLALKOZÁSÁT NEM GAZDASÁGI TÁRSASÁG KERETÉBEN KÍVÁNJA MŰKÖDTETNI. H ATÁROZZA ÉS INDOKOLJA MEG − A MELLÉKELT NYOMTATVÁNY ALAPJÁN −, HOGY MIÉRT.
Az átalakulási formák felé mutató döntések célszerűsége a gazdálkodás, befektetés, működtetés, vagyoni érték szempontjából.
Adóellenőrzésből büntetőügy
A társasági adóról szóló évi LXXXI. törvény 2008/2009/I.
Vállalkozások. A vállalat: olyan szervezeti egység, amely a piac más szerepl ő it ő l elkülönülten gazdálkodik, ezekhez piaci kapcsolatok f ű zik, megteremti.
A nem pénzbeli vagyoni hozzájáruláskor
Gazdasági társaságok alapítása
Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Egyes gazdasági társaságok Kkt. és Bt.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
A projekt szervezeti formái
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
A vállalkozás üzemelési formái. 2 A Közkereseti társaság Olyan nem jogi személyiségű gazdasági társaság, amelyben a tagok csak természetes személyek lehetnek,
Az egyéni vállalkozás.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Vállalkozás Pro és Contra
A vállalkozási lehetőségekről gyermekgyógyászként Dr. Masszi György.
Nagykanizsa MJV Önkormányzatának új munkahelyek létrehozását támogató pályázata Vállalkozói Információs Nap – március 31.
Vállalati gazdaságtan alapjai A vállalat és környezete
Vállalati Gazdaságtan. Vállalati gazdaságtan Kötelező és ajánlott irodalom Kötelező irodalom: 1.Chikán Attila: Vállalatgazdaságtan, Aula,
Vállalkozás alapítás Ausztriában
A svájci Kft. és Rt. áttekintése
Vállalkozások a mezőgazdaságban Mezőgazdasági üzemtan
Vállalkozások közötti választás  A vállalkozásnak fel kell mérnie, hogy rendelkezik-e tervezett vállalkozáshoz elegendő anyagi, illetve pénztőkével.
Lévai Ügyvédi Iroda Dr. Lévai Nóra ügyvéd
MegnevezésKft Zrt. Nyrt.SzövetkezetEgyéniKktBt Alapítók számaMin. 2 (1)Min. 5 (1) Min. 51Min. 2 Felelősség jellegeKorlátolt korlátlan Korlátlan és egyetemleges.
Lánctartozás, mint hungaricum, avagy tenni vagy nem tenni ellene Dr. Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató.
Szoftverhez kapcsolódó jogok, felhasználási formák
Jogi ismeretek: A gazdálkodó szervezetek működését meghatározó jogszabályok. Egyéni és társas vállalkozási formák A gazdasági társaságok alapításának és.
A vállalkozások jogi környezete
A svájci Kft. és az Rt. áttekintése
HALLGATÓI KÖLTSÉGTÉRÍTÉS RENDEZÉSE Készítette: Szalóki Tiborné tanársegéd BME GTK Műszaki Pedagógia Tanszék szeptember 26. SEGÉDLET.
2014. évi társasági adó törvény változások Készítette: Juhász Ágnes.
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
III. Az egyes társasági formák 1. Közkereseti társaság (8.000) fogalma jellemzői fölhasználhatósága 2. Betéti társaság ( ) fogalma jellemzői fölhasználhatósága.
A Polgári törvénykönyv vállalkozásokat érintő legfontosabb változásai Előadó: Dr. Halmos András ügyvéd 3300 Eger, Széchenyi u. 2.
CÉGBEJEGYZÉSRE KÖTELEZETT ADÓZÓK BEJELENTKEZÉSE, VÁLTOZÁSBEJELENTÉSE, ADÓREGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS október 30. Ujjady Enikő NAV Heves Megyei Adóigazgatósága.
Gazdasági szervezetek működési jellemzői
Vállalkozásmenedzsment
Vállalkozási formák a vendéglátásban
Keresztury János kamarai tag könyvvizsgáló november 24.
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
Gazdasági szervezetek működési jellemzői
Dr. Nagy viktor „Jót s jól” avagy gazdasági jogi alapismeretek
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez?
Jogi és menedzsment ismeretek
A vállalat és termelői magatartás
Előadás másolata:

A vállalkozás létrehozásának lépései

I. Kivel szeretnél együtt dolgozni? Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen egy vállalkozó? Milyen vállalkozási formát érdemes választani? - melyek a lehetőségek - ezeknek mik az előnyei-hátrányai - mennyi indulótőkét tudtok összegyűjteni

II. Ha megvan a vállalkozási forma, össze kell ülni, és megtárgyalni, hogy milyen tevékenységi kört érdemes választani. (környékbeli vállalkozások áttekintése, miből van sok/kevés, melyik a keresettebb, mire van szükség, kereslet, stb.)

Egyéni vállalkozás – nincs alaptőke előírva, korlátlan felelősség, személyes közreműködés szükséges, nem jogi személy. Kkt. – nincs alaptőke előírva, korlátlan és egyetemleges felelősség, személyes közreműködés nem kötelező, minimum két fő. Bt. – alaptőke nincs előírva, beltag(ok) felelőssége korlátlan és egyetemleges, kültag felelőssége korlátolt, nem köteles résztvenni a munkában, min. 2, de lehet több alapító tag is. Nem jogi személy.

Kft. – alaptőke min. 500 000 Ft, tagok felelőssége korlátolt, csak a bevitt vagyon erejéig, minimum 1 tag, jogi személy. Rt. – Zrt. Min. 5 millió Ft induló tőke, Nyrt. Min. 20 millió Ft, a társaság felelőssége az Rt. Vagyonának erejéig, a tagoké a részvény erejéig korlátozott. Min. 1 tag alapíthatja, jogi személyiségű társaság.

III. Megvan a tevékenységi kör és a vállalkozási forma. Cégnév kitalálása. - passzoljon a tevékenységi körhöz - ne legyen túl bonyolult - ne legyen másik ilyen bejegyzett cég még - könnyen megjegyezhető, találó

IV. Ha nem lesz mindenki tulajdonos, akkor meg kell beszélni, kik legyenek azok (döntésben van később szerepük!)

V. A társaság tevékenységi köréhez illő logo, szlogen tervezése. Érdemes szakemberre bízni!

VI. A társasági szerződés elkészítése. Aláírásokra odafigyelni! (A szerződést kizárólag ügyvéd jelenlétében lehet megírni, ő is aláírja, illetve a cégbejegyzési kérelmet is ő intézi!)

VII. Bankszámlaszerződés megkötése, aláírási címpéldány kitöltése. Bankszámlaszerződés: Aláírási címpéldány:

VIII. A készpénz – induló tőke – számlára utalása. Cégbejegyzési illeték kifizetése – átutalással. (30 000 Ft)

IX. Bejelentkezések NAV - adószámot kaptok KSH Helyi önkormányzat (pl. iparűzési adó) OEP – a társaság bejelentése Dolgozók bejelentése OEP, NAV, Nyugdíjfolyósító

X. Mielőtt a dolgozókat bejelentjük, munkaszerződést kötünk velük. Minta a mappáitokban. Munkaszerződés tipusai – ezek előnyei, hátrányai (ismétlés)

XI. Mindenki megkapja a maga funkcióját. Az ügyvezető is megválasztásra kerül. A funkciókat az emberi tulajdonságok/szakképesítés alapján lehet kiosztani. NÉVJEGYKÁRTYAKÉSZÍTÉS

XII. Üzleti terv elkészítése. Elméleti alapok Gyakorlat

XIII. Katalóguskészítés, hirdetések megfogalmazása, feladása. Lehetőségek? Újságok, rádió-televízió, falragaszok, stb. Külső munkatársak felvételénél álláshirdetéseket is adhatunk fel. Ezek megfogalmazása!!! Elméleti és gyakorlati problémái.

XIV. Állásinterjúk. Jelentkezők közül a legoptimálisabb munkavállalók kiválasztása.