Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Advertisements

Az OH TÁMOP fejlesztései
2007. június 19.Pozsony Varga Zoltán június 19.Pozsony Varga Zoltán CÉLOK •Internet használat növelése, magyar nyelvű kultúra elterjesztése, esélyegyenlőség,
1 ENCASIA – A KBSZ részvétele a Hálózat munkájában KBSZ SZAKMAI FÓRUM - LÉGIKÖZLEKEDÉS Budapest, dr. Becske Loránd főigazgató.
A SZIP – a mai modern informatikai technológiákat alkalmazva – lehetővé teszi, hogy a drogprevenció, -ellátás, -kutatás területén tevékenykedő szervezetek.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
A szaktanácsadás támogató szerepe
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A mentálhigénés képzés hatása a sepsiszentgyörgyi Családsegítő Központ működésére 1.A CS. S. K. rövid bemutatása: ben jött létre a FAMTERRA alapítvány.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Bemutatás Ü Adatok Ü Az Alapítvány célja Ü Működésmódja Ü Célterületei Ü Eddigi programok Ü További programtervek.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében január 15.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karának minőségcéljai a 2012/2013. oktatási évre dr. Almásy Gyula szakcsoportvezető Közigazgatásszervezési.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Felkészülés a „Könyvtári minőségfejlesztés 21.” bevezetésére Skaliczki Judit 2002.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Iskolák határok nélküli együttműködése.
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Intézményesített határon átnyúló együttműködési lehetőségek az INNOAXIS régióban - CESCI - Intézményi háttér - Térszerkezeti háttér.
Személyes gondoskodást végző személyek körében végzett igényfelmérő kutatás bemutatása Nemzeti Csal á d- é s Szoci á lpolitikai Int é zet C í m: 1134 Budapest,

TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
Családbarát munkahelyek és települések kialakítása Budapest,
KONSZENZUS BUDAPEST KONSZENZUS BUDAPEST „ BÉKE AZ AKÁCFÁK ALATT” Mediáció a közösségi és távoltartási konfliktusok kezelésében EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER: NÓGRÁD.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Fókuszban a nemzetköziesedés. Fejlesztési cél: PTE NEMZETKÖZIESEDÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSE Nemzetközi beiskolázási marketing tevékenység erősítése Új nemzetközi.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1 A Hungary for FP6 projekt a bemutatása Dr. Groó Dóra Tudományos és Technológiai Alapítvány.
Esettanulmány Adu Oktatási Központ VSZF konferencia MKIK Budapest Az előadás tartalma Kik vagyunk? Milyen vállalkozásunk van? Milyen felelős.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Információigények a kliens oldaláról  Specifikus ellátás? Többletszolgáltatás: miért? -Ki észlel, ki jelez? -Ki tájékoztat?  Milyen típusú ellátásra.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A három pillér elve (vertikális) az elkövetővé válás esélyének csökkentése + az áldozattá válás esélyének csökkentése + a bűnalkalmak kontrollja „Bűnmegelőzés.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
Történetünk  Nemzeti Pályainformációs Központ – 1999 óta  Euroguidance Hungary, Euroguidance hálózat tagja  Európai Bizottság: Leonardo Da Vinci >
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
főosztályvezető-helyettes
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
Infó-Kommunikáció a békés(i) jövőért. EFOP
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása

A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatkozása A Közép Európai Mediációs Intézet azért jött létre, hogy a mediáció, mint alternatív vitarendezési mód magyarországi elterjesztésében, fejlesztésében aktív szerepet vállaljon; a mediációt, mint alternatív vitarendezési formát népszerűsítse, tekintettel arra, hogy ez a módszer hozzájárulhat egy egészségesebb, harmonikusabb társadalom kialakulásához.

A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatkozása Az Intézet fő célja, hogy meghatározó szerepet töltsön be a Magyarországon tevékenykedő mediátorok képzésében, továbbképzésében, bekapcsolódjon a jogalkotási folyamatokba a mediáció területén és meghatározó szakmai központja legyen a magyarországi mediációnak. Az Intézet célja, hogy a hazai mediátor társadalommal megismertesse a külföldi jó gyakorlatokat és újszerű megoldásokat, technikákat. Tevékenységével az Intézet segíteni szeretné a mediátorokat abban, hogy tevékenységük a társadalom minél szélesebb körében ismertté és elismertté váljon, valamint fontos célkitűzése még az Intézetnek, hogy elősegítse az emberek mediációhoz való hozzáférését. Ez a misszió csak úgy valósulhat meg, ha a Közép Európai Mediációs Intézet megfelelő szakmai kapcsolatokat alakít ki a hazai és a nemzetközi szakmai központokkal.

A Közép Európai Mediációs Intézet alapítói Az alapító tagok valamennyien olyan jogászok (ügyvédek, bírák,igazságügyi szakemberek), segítő szakemberek ( családsegítők, gyermekjóléti szakemberek), akik felelősséget éreznek egy egészségesebb és harmonikusabb társadalom kialakításában, valamint elkötelezett hívei a békés együttélés feltételei megteremtésének.

A Közép Európai Mediációs Intézet céljai I. A nemzetközi szakirodalom folyamatos nyomon követése, magyarországi megismertetése Szakkönyvtár kialakítása és működtetése A nemzetközi jó gyakorlatok hazai bemutatása A Magyarországon kialakult jó gyakorlatok nemzetközi bemutatása Konferenciák, workshopok és esetmegbeszélő tréningek szervezése Negyedévente megjelenő szakmai folyóirat létrehozása, terjesztése A mediáció népszerűsítése céljából ismeretterjesztő kiadványok készítése A békés vitarendezés megismertetése a fiatal korosztályokkal (iskolai program), pedagógusok továbbképzése A hazai jogalkotás folyamatos monitoringozása, javaslatok megtétele Kezdő mediátor gyakorlati program kialakítása

A Közép Európai Mediációs Intézet céljai II. Az ún. „free – mediáció” bevezetése és alkalmazása a szociálisan rászorulók részére Képzések szervezése, képzési jegyzék elkészítése Új típusú mediátor (bővített) névjegyzék kialakítása Kutatási program kialakítása, szervezése Hazai és nemzetközi (elsősorban EU) pályázatokon való részvétel Tanácsadás, információnyújtás (honlap, facebook oldal és blog üzemeltetése) a tagok, mediátorok és érdeklődők részére Határon átnyúló családi mediációs honlap létrehozása és üzemeltetése Az ún. on-line mediáció lehetőségének vizsgálata, kereteinek megteremtése Modern és biztonságos kommunikációs csatornák kidolgozása és használata, beleértve a kifejezetten a határon átnyúló családi mediáció céljára kidolgozott informatikai eszközöket Az ún. prevenciós skála magyarországi bevezetésének elősegítése Együttműködés kialakítása egyetemekkel és főiskolákkal egy gyakornoki program kialakítása céljából.

Külföldi jó gyakorlatok Számunkra kiemelten fontos, hogy a magyarországi szakemberek részére lehetővé tegyük a külföldi jó gyakorlatok megismerését. Ennek érdekében a honlapunkon folyamatosan közzé tesszük a legújabb trendeket, jó gyakorlatokat. Közvetlen link: gyakorlatok gyakorlatok

A Közép Európai Mediációs Intézet tevékenységei Mediáció Esetmegbeszélések Workshopok Konferenciák Képzések Kutatások Tanácsadás Minőségbiztosítás

Partnerek Közép Európai Mediációs Intézet kiemelt célja, hogy szakmai kapcsolatokat alakítson ki a hazai és a nemzetközi szakmai központokkal annak érdekében, hogy ez a munka valóban hatékonyan szolgálja a mediáció terjedését és a mediációs szakma minőségének javítását.

A Közép Európai Mediációs Intézet elérhetőségei Az Intézetről további információkat és friss híreket, elemzéseket az alább internetes oldalakon találhat:

Köszönöm a figyelmet!