A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ciprusi kaland.
Advertisements

Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Milyen anyagok kerülnek a levegőbe?
A globális felmelegedés és az üvegházhatás
Önkéntesség a Szolidaritás Évében
Gazdálkodás illetve kaszálóhasználat Csíkban és Gyimesben – egy szociológiai kutatás tapasztalatai – Június 9.
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A legjobb osztály.
„Szerelmes Shakespeare” a KATEDRA ISKOLÁBAN „ A mi digitális iskolánk” pályázat.
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
Kiskunhalas környékének talajai
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Gőzerővel dolgozott mindenki. A művészek dolgoztak lelkesen, a kréta fogyott rendesen!
11 Az interakció azokat a folyamatokat foglalja magában, amelyekben minden résztvevő kész arra, hogy megváltozzon és ennek a beállítottságnak az alapján.
A szőlő a művészetben.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Hogyan legyünk jó tanulók?
Saját modul megvalósítása DROGPREVENCIÓ as tanévben Készítette : Szegedi Károlyné.
A kibocsátási jelentések elkészítésével kapcsolatos tapasztalatok a Holcim Hungária Zrt. Hejőcsabai cementgyáránál június 27.Balatoni István.
„Kukaszépítő” – pályázat
A kompetencia alapú oktatás elterjedése a „suliNova program” alapján
Tisztelt Bíráló Bizottság!. Mi, a fiatal generáció nagy a csábítást érezünk arra, hogy a jövőt kutatva jóslatokba bocsátkozzunk, hogyan alakul az emberiség.
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
Kémiai reakciótipusok
Albert Einstein idézetek.
Világomban minden rendben van
Világunk egyik globális környezeti problémája a levegőszennyezésből adódó üvegházhatás és felmelegedés. A személygépkocsikból áradó gázok is felelősek.
Passzívház Készítette: Szabó Pál Felkészítő: Papp Attila
Matematika a tudományban és a művészetekben
Feladat kiosztása A második félév elején tanár úr kiosztotta a félévben teljesítendő feladatot. Ez egy kicsit felfoghatatlannak tűnt, melyet úgy éreztünk,
Világ – Nyelv, az idegennyelv-tudás fejlesztésének kormányprogramja. FPN Budapest, 2004.
H OGYAN KÁROS AZ INTERNET ? E LEMZÉS VII. OSZTÁLYOS TANULÓK KÖRÉBEN Ozsváth Berényi Hajnal KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja.
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége PATHWAYS II. Záró konferencia Fogyatékossággal élő fiatal felnőttek társadalmi.
Pankucsi Szilárd Mérnöktanár Mérnök Informatikus
HUMÁN TISZK TÁMOP 07/1-2F SZÁMÚ PROJEKT Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója 2009 október 02. „Mércénk az ember”
A jövő lakóháza Szárföld.
Szárföld. A gyerekek kívánsága alapján, fiúk és lányok külön csoportban dolgoztak. A lányok terveket készítenek a munkához.
1. osztályos példa Bubernik Eszter
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
Készítette: Bacsó Beáta
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
MÁJUSI IDÓJÁRÁS 2013-BAN ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM EL. KEZDETBEN  Kiválasztottam a témát, ami az időjárásjelentés lett  A hónapot is kiválasztottam ami a május.
Emlékeink a jövő záloga TÁMOP/HDKE Közgáz. Előzmény: Tóth Géza, volt igazgatónk, megpályázta ezt az újabb TÁMOPOT 2010 őszén. Nyert nyarától novemberig.
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
A Magyar Nyelv Napja kezdőkép Tarczal-Márta Edit
Az internetes keresési módszerek
Torockó(falu,iskola) Székelykő 3.NAP. Iskola Az iskolában körülbelül 50 tanuló van, és 5 terem található az épületben. Az 1. és a 4. osztály össze van.
LÉGSZENNYEZÉS SAVAS KOMPONENSEINEK SZABÁLYOZÁSA es Oszlói jegyzőkönv 1999-es Göteborgi jegyzőkönyv kén-dioxid kibocsátás mennyiségéről rendelkezik.
Kén-dioxid indikátorok: a zuzmók
Szén-dioxid Nyomozók. energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola.
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
Szén-dioxid nyomozók: energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
Alliance Francaise-Debrecen Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Pillanatképek a Hős utcából Előzetes eredmények a júliusában lefolytatott szociológiai kutatásból Vigvári András ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi.
S AJÁT MODUL ÖS TANÉVBEN D ROGPREVENCIÓ Szegedi Károlyné.
Erőforrások hozzárendelése a tevékenységekhez Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Tanár: Fodor Hilda Részt vevő osztályok: 5.b, 5.c, 6.b, 6.c, 7.d, 8.b és 8.c Digitális témahét április 04 – 08.
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
Határtalanul.
Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatainak hasznosítása
Előadás másolata:

A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola Eszter projektjének zárása

Sikerült elérni a célunkat? Azt hiszem kijelenthetjük, végre hajtottuk a feladatot. Követve a terveinket, méréseket végeztünk,az adatokat pedig nemcsak összegyűjtöttük, de rendszereztük és fel is dolgoztuk, majd a prezentáció is elkészült. Ami pedig a témáinkat illeti, mind a savas esőt, a kén-dioxiddal kapcsolatos témaköröket a lehető legnagyobb részletességgel elemeztük.

Kik dolgoztak ezen a munkán? A legfőbb irányító Kotlárné Bíró Ágnes tanárnő volt. A munkában még résztvevő csoport a környezetvédelmi-kémia szakkörösök voltak, tagjai 9-10.-es osztályos tanulók.

Miből állt a munkánk? Mikor kezdődött? Meddig tartott? A munka december elején vette kezdetét, mikor pedig lehetőségünk adódott rá, összegyűjtöttünk az esőből egy minimális mennyiséget (így a kémia órák kezdetén többször is eltűnt egy szakkörös társunk az ablakon keresztül, hogy "egy kis esővel" a kezében térjen vissza) és lemértük annak pH értékét, és rendszereztük is.

Eközben a számítógépről, könyvekből és az internetről kerestünk újabb és újabb információkat. Utánanéztünk más térségek adatainak is és összevetettük az itt tapasztaltakkal, ugyanis Cegléden (utcáit koptatva, parkját kutatva) felmértük az itteni "helyzetet". A zuzmókat, mint a kén-dioxid indikátorait megkerestük az egyik parkban és ha már a kén-dioxidról volt szó, a kibocsátásáról szóló törvényt is felkutattuk.

A munka végeztével pedig prezentációt is készítettünk, hogy még látványosabbá váljon mindaz amit létrehoztunk. Most pedig, május végnapjain lettünk készen, sok energiát és időt felőrölve, de megelégedve és büszkén nézve arra, amit mi magunk csináltunk.A munka a környezetvédelmi-kémia szakkör keretein belül (általában pénteken délutánonként, sürgős esetekben plusz alkalmakkor) folyt.

Milyen témáink voltak? Egyik nagy témánk volt a savas eső. Ezt a kifejezést megmagyaráztuk, leírtuk mire lehet a jővőben számítani, a savas eső okozta gondokat, és hogy Magyarországon hogyan is állunk az ilyesfajta problémákkal. Valamint, hogyan lehetne ezeket ha nem is megoldani, de legalábbis csökkenteni. Kiegészítésképpen szó volt a savas hóról, más káros gázokról. A kén-dioxid témában magáról a kén-dioxid kibocsátásáról szóló rendeletet is megkerestük és zuzmókkal is foglalkoztunk.

Hol végeztük a munkát? A munka legfőkképen az iskola termeiben zajlott, néha a kémia teremben, olykor a gépteremben. De nem csak a négy fal között ültünk és kerestünk, hanem Cegléd utcáin és parkjaiban is körülnéztünk.

Hogyan hasznosítottuk más területeken is a munkánkat? A kémia és egyéb órákon a témákhoz fűződően többször is bemutattuk mit is sikerült létrehoznunk. Az iskola honlapjára folyamatosan tettük fel az elkészült munkát és a végterméket, a prezentációt.

Készítették: Kotlárné Bíró Ágnes Bezzegh Viktória Kovács Júlia Rizner Laura Balogh Tamás Hanti Antal Cegléd, 2006. Május 31.