Élet az Interneten.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

HÁLÓZATOK.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az internetezés veszélyei
Elektronikus levelezés [webmail]
TÁMOP Mozgáskorlátozottak interaktív honlapja.
HÁLÓZATOK.
Biztonság az Interneten
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
Az Internet adta lehetőségek
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
Internet Felépítése, működése.
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
„Amikor közel jön a távol”
Elektronikus levelezés
Netikett Internetes bűnözés
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
Elektronikus levelezés
E-learning és a multimédia
Az iskolai Számítástechnika terem rendje és a NETIKETT
HÁLÓZATOK.
küldés.
A netikett Tartalomjegyzék: A netikett Általános irányelvek
NETIKETT.
Netiquett tudni illik, hogy mi illik
Elektronikus levelezés
Közösségi portálok Készítette : Várszegi Enikő Felkészítő tanár: Nagy Éva Tátra Téri Általános Iskola 1204 Budapest, Tátra tér 1.
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
A közösségi portálok használata. (Etikett,veszélyek…)
Kevés az Ügyfél ?. 1.a legtöbb KKV-nek van weboldala 2.Időt és pénzt költenek a látogatókra Tény.
Elektronikus levelezés
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Netikett offline kommunikáció
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Az internetről.
WEB 2.0. Amiről szó lesz… Web átalakulóban, a WEB 2.0 –Újszerű weboldalak… –Első a tartalom! –A felhasználók hatalomátvétele?! –A Web mint platform –
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Csevegő programok Szabó Péter Számítástechnika-technika IV. évfolyam.
Internet, Elektronikus levelezés
Az Internet alkalmazásai
15. Tétel Az elektronikus levelezés
Számítógépes hálózat vezérlőegységei.  Hálózati adapterkártya.  Modem.  HUB, megfelelő címre küldő elosztó eszköz.  Repeater („ismétlő”), azonos típusú.
Az elektronikus szolgáltatások előnyei és veszélyei
Informatikai alapismeretek Összefoglalás. AlapfogalmakAlapfogalmak Informatika: Informatika: – Az a tudományág, amely az információk keletkezésével, továbbításával,
A hálózati terminológia alapszintű megismerése, internetes ismeretek
Nagy Regina Az információkat tartalmazó interaktív eszközökre, mint félkész termékekre kell tekintenünk, amiből a felhasználó saját.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Nagyvállalati szintű felhős szolgáltatások Eszközök - Szolgáltatások.
ILIAS ILIAS OpenSource e-Learning keretrendszer Előadó: Baranyi Tamás IRM Oktatási Főigazgatóság
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
Információ és kommunikáció Elektronikus levelezés.
Számítógépes bűnözés.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Internet, Elektronikus levelezés
Internet és kommunikáció
Előadás másolata:

Élet az Interneten

Email – elektronikus levelezés Offline kommunikáció: Nem szükséges, hogy mindkét fél egyszerre jelen legyen. Levelező szerver: az a számítógép, amely kezeli a leveleket. Levelező program: a felhasználó ezzel van kapcsolatban. Email cím: a felhasználó azonosítója, felhasználónév@szervernév formában használjuk Email részei: feladó, címzett, másolat és titkos másolat, tárgy, levél szövege, mellékletek, csatolt állományok, kísérő adatok.

Chat – élő beszélgetés Online kommunikáció: minden félnek azonos időben jelen kell lennie. Lehetőségek: Chat (beszélgetés írásban) Video chat (beszélgetés mikrofon és kamera segítségével) Használat: Kliens programmal (IRC, Skype) Webes chat (böngésző + chat szerver)

Fórum Nyilvános, Nem valós idejű, Hosszú távú, maradandó, Egy téma köré épülő, Üzenő fal jellegű

Blog – online napló Típusok Blogger: a blog írója Személyes: webnapló Tematikus: adott témára összpontosít Elmélkedő: filozofikus gondolatokat vet fel Haverblog: osztott napló Blogregény: interaktív irodalmi alkotás Politikai: kimondottan politikával foglalkozik Stb. Blogger: a blog írója

Online közösségek

Netikett – illemszabályok a hálón Néhány alapszabály: Ne írj csupa nagybetűvel, mert az kiabálás! Egy sor ne legyen 70 karakternél szélesebb! Használj szmájlikat érzelmeid kifejezésére! Válaszlevélben csak annyit idézz az eredeti anyagból, hogy érthető legyen a válaszod ne többet! Ne írj a chatre vagy a fórumba nem illő dolgokat! (OFF) Ne sértsd meg más vallási és hazájához fűződő érzelmeit! Ne káromkodj, ne írj trágárul! Ne használj többszörös írásjeleket!

Vége