Határtalanul!.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.
Advertisements

A határmenti együttműködés „iskolapéldája” Előadó: Kiss Gábor projektvezető.
..
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
..
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
HATÁRTALANUL! • A pályázati program célja: minden magyar diák tanulmányai alatt legalább egyszer eljusson határon túli, magyar lakta területekre ( Felvidék,
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Tudatjuk mindenkivel, hogy a Bethlem Gábor Alapkezelő ZRT. Határtalanul! Programigazgatóság által meghirdetett pályázatán az Apáczai Nevelési és ÁMK 2.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
PALICS ápr. 13-án mi, a szegedi SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy nyertes pályázat jóvoltából részt vehettünk egy.
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
COMENIUS KINCSESSZIGET Erdélyi találkozó
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
Magyar diákok külföldön. Miért? Kaland? Állás? Referencia?
A határon túli magyar felsőoktatás és kutatás fejlődése a rendszerváltozás után A határon túli magyar felsőoktatás és K+F támogatása és hasznosulása Kutatásvezető:
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
Múltunkban a jövőnk....
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
A határon túli magyar nyelvűség
ACES Academy of Central European Schools Nemzetközi iskolai együttműködés Két, vagy több partner iskola között Támogatók:
Az EDUCOOP-projekt szakmai programja
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Mottó „A tanítvány nem pohár, amelyet meg kell tölteni, hanem fáklya, melyet lángra kell lobbantani.” (I. Tamm)
2014. Június 4. Készítette: Petrusán Márta Lídia
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Határtalanul pályázat
Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program
Angliai tanulmányi út február március 16.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Szén-dioxid Nyomozók. energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Szén-dioxid nyomozók: energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
..
Határtalanul pályázat Tanulmányi kirándulás középiskolásoknak HAT Értékelő óra május 26. Telepy Iskola.
Harruckern János Közoktatási Intézmény Gyula „Zöld út a jövődhöz” május 01. – február 28 TÁMOP B
Beszámoló a projekt megvalósításának tapasztalatairól.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
Informatika. A pályázatról Az informatika rejtelmei határon innen és túl címmel az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán- szakközépiskola, mint partneriskolával.
2016. Március 3.. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Keretében magyarországi.
 A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul program keretén belül iskolánk 7. osztályos tanulói lehetőséget kaptak arra, hogy a magyar.
ÁRPÁD SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM, SZÉKESFEHÉRVÁR Tóth Ágnes MÉCS vezető.
Katonasírok és katonai emlékhelyek Veszprém és Fehér megyében A pályázat időtartama: 2016.márc. - jún.15.
Iskola és képesség Egy Kárpát-medencei összehasonlító kutatás tanulságai Dr. Ferenc Viktória.
Határtalanul.
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!!
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
Diákok a „második” sorból
Határon túli magyar tanulók teljesítménye a PISA vizsgálatok alapján
KÁRPÁT-MEDENCEI REFORMÁTUS OKTATÁSI ALAP
„Fiatalok EGYÜTT, EGYMÁSÉRT 2015”
A pályázat címe: Erdély aranykora, Bethlen nyomában nyomában
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
Felvidéki kirándulás.
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
Óvodai és iskolai szociális segítés
Örömmel értesítünk mindenkit arról, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. Határtalanul! Programigazgatóság által meghirdetett pályázatán az Apáczai Nevelési.
Bolyai Farkas Szakképző Iskola
Előadás másolata:

Határtalanul!

A Határtalanul program lehetőséget kínál a diákoknak, hogy ismerkedjenek, utazzanak, tapasztalatot gyűjtsenek Határon túli magyar és magyarországi diákok együttműködése Szlovákia (Felvidék), Ukrajna (Kárpátalja), Románia (Erdély) és Szerbia (Vajdaság) területén

Iskolánk, mint szakképző intézmény pályázhatott a Határtalanul programban való részvételre. A székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközponttal sikerült felvenni a kapcsolatot (Erdély, Románia) 2012/13-ban 10-11. évfolyamos szakközépiskolás tanulóink vehettek részt a programban

A projekt célja az érettségi előtt álló korosztály szemléletének, tudatosságának, ismereteinek tágítása, s a nemzeti összetartozás tudatának erősítése. A pályázat szakmai programja reklám-marketing tevékenységen alapult, mely egy reklámfilmet eredményezett.

Az első utazás: Székelykeresztúri diákok utazás Karcagra Szakmai tevékenység mellett bemutattuk iskolánkat, városunkat Utazás Budapestre, a Parlament és a Szent Korona megtekintése Változatos programok a kollégium diákjainak közreműködésével

Második utazás: Karcagi diákok Székelykeresztúron A megkezdett program folytatása Megismerkedés a kisebbségben élő magyarság életével, kultúrájával Kirándulás Erdély leglátványosabb vidékeire

A projekt tanulságai A határon túl is ugyanolyan magyarok élnek, mint mi. Tv és facebook nélkül is van élet Más országban is kell tanulni és tilos dohányozni az iskolában Mindenki megtudta, hogy bírja-e a buszozást, vagy nem Fotózni mindenki tud, de nem mindenki tudna megélni belőle

Köszönetet mondunk mindkét iskola vezetőjének, tanárainak és diákjainak a felejthetetlen élményekért, s bízunk benne, hogy a jövőben lesz folytatása az együttműködésnek.