Magyar Regionális Tudományi Társaság VIII. Vándorgyűlése Katalizátorok a hátrányos helyzetű régiók felzárkóztatásáért: felnőttkori tanulás és közösségfejlesztés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása Bodor Ákos – Grünhut Zoltán MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete ÁROP
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
A helyi termékek szerepe a gazdaságfejlesztésben TAPASZTALATOK, PÉLDÁK, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Iskolai teljesítmény pszichológiai determinánsai
Memorandum, 2000 ● Memorandum az egész életen át tartó tanulásról
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
A felnőttképzés népszerűsítése az FMM és az NFI stratégiájában Március 6. Kossuth Klub.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola I. alprogram: Társadalmi.
H-M Szakért ő i Akadémia Tematikus fejlesztésére Pécs – 9. szeminárium.
Szakképzés és gazdaság kölcsönhatása (műhelybeszélgetés: felnőttképzési szekció) Hajdúszoboszló február 7. Soós Roland igazgató ÉRÁK.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
A felnőttkori tanulás az informatika korában Esettanulmány egy leghátrányosabb helyzetű kistérségben működő esti gimnáziumról Dr. Simándi Szilvia – Dr.
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
Regionális gazdaságfejlesztés gyakorlati óra Esettanulmány II.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
A közművelődés és az egész életen át tartó tanulás Nevelésügyi Kongresszus Budapest, augusztus 26.
OFA Hálózat évi tevékenységei
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
„Nemzeti szakképzés átalakítási lehetőségei Ea.: Dr.Szeri István Stratosz Dél-alföldi régióvezető május 06.
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
EU regionalizmus Az EU regionális politikájának gyakorlata, megvalósulása, eszközrendszere, fejlesztési lehetőségei Pelle Anita Szegedi Tudományegyetem.
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA-NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN TÁMOP 3.2.3/09/ „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
„Kiút a hátrányos helyzetből” c. projekt innovatív elemei.
A demokrácia problémája a településfejlesztésben Rövid és hosszú távú gondolkodás Miskolc Szegénységellenes Világnap 2014, okt. 17.
Nem mondunk le senkiről – a Sárospataki kistérségben sem! Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben ÁROP /B.
Biztos Kezdet Gyerekházak
A Békéscsabai Központi Szakképző Iskolai tapasztalatok a vasútgépészeti szakmák képzésében április 29.
Milyen perspektívákat nyit az új OKJ rendszere? Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Tanácsadási osztály Nádráné Tóth Borbála.
DIAKONIA KERESZTYÉN ALAPÍTVÁNY Koordinációs iroda KOLOZSVÁRI FIÓK MAROS- VÁSÁRHELYI FIÓK SZENT- GYÖRGYI FIÓK SZÁSZ- RÉGENI FIÓK 100 alkalmazott BRASSÓI.
2008. június 12. MÁV Baross Gábor Oktatási Központ.
1 AEMA – Hálózat Adult Education Made Accessible Projektcélok és megvalósítás - Információs nap Miskolc, március 19.
A felnőttkori tanulás motivációja és jellemzői Esettanulmány egy leghátrányosabb helyzetű kistérségben működő esti gimnáziumról Dr. Simándi Szilvia –
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
(Pannon.Elemző Iroda, Hétfa Kutatóintézet)
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Magyar Regionális Tudományi Társaság VIII. Vándorgyűlése Katalizátorok a hátrányos helyzetű régiók felzárkóztatásáért: felnőttkori tanulás és közösségfejlesztés Dr. Erdei Gábor Debreceni Egyetem

A probléma  A hátrányos helyzetű kistérségek az elmúlt 20 évben további leszakadást mutatnak z A beruházások, munkahelyteremtések elkerülik ezen térségeket z Kistérségi komplex mutatóik folyamatosan kedvezőtlenek z A gazdasági depresszió mellett kedvezőtlen demográfiai és társadalom-statisztikai jellemzőekkel bírnak

A lehetőség zA lehetőségek, a kitörési pontok szűkösek, rövid távúak, sok esetben nem reálisak (pl. turizmus fejlesztés, mint csodavárás) z Felnőttképzés???>önmagában a munkaerőpiacra épülő képzések az esetek többségében nem nyújtanak megoldást z Miért?> az esetek jelentő részében nem adekvát a megoldás

Felnőttképzés, felnőttkori tanulás  Másrészt: a felnőttkori tanulás, képzés, illetve ennek hatása erős iskolázottsági relevanciát mutat (Máté- effektus) zA munkanélküliség típusai közül jellemzően az abszolút (konjunkturális) típus a domináns>felnőttképzésnek csak korlátozott lehetőségei vannak zA felnőttképzésnek akkor kell kimondottan munkaerőpiaci irányultságot vennie, ha annak van relevanciája>általános felnőttképzések hangsúlyozása

Közösségfejlesztés zÖnmagában is hasznos, annak ellenére, hogy az eredmények kevésbé mérhetőek zUgyanakkor csodát nem szabad várni a közösségfejlesztéstől zA felnőttképzés és közösségfejlesztés szinergiái viszont figyelemreméltóak zA közösségfejlesztés bizonyos szintjén megjelenhetnek a reális képzési igények

A projekt céljai I. (1. szakasz) zA megye 15 kistérségében működő közművelődési intézmények és dolgozóinak bevonása a felnőttképzésbe, közösségfejlesztése z- 20 közművelődési szakember felkészítése, képzése arra, hogy felnőttképző szakemberekké váljanak z- Az ózdi - putnoki, edelényi, mezőcsáti, sátoraljaújhelyi kistérségekben segítő közösségi munkás hálózat kialakítása

A projekt céljai II. (1. szakasz)  - A négy kistérségben –a szükséglet feltárása után – az életviteli kulcskompetenciák elsajátítását, az élethosszig tartó tanulás iránti motiváltság megteremtését, a felnőttképzésbe történő bekapcsolódást segítő, valamint szakmát adó képzések beindítása. z- A négy mintatérség szereplői közötti együttműködés kialakítása és erősítése, lakosságmegtartó képességének növelése

A projekt céljai III. (2.szakasz) zKutatás:kistérségi helyi tudás felmérés, tankatalógus létrehozása zKözösségi animátor képzés zKözösségi vállalkozás képzés z5-5 önképző kör kialakítása és működtetés a kistérségi kutatás alapján

Tanulási résztvétel (%-ban kifejezve) EdelényMezőcsátÓzd- Putnok Sátoraljaú jhely Megyei átlag Jelenleg is tanul éven belül éven belül éven belül Nem tanult felnőttkén t 32665

Iskolai végzettség és tanulási résztvételkapcsolata I. (%-ban kifejezve) Megkérd ezettek száma Jelenleg is tanul Átlag1 éven belül tanult ÁtlagEgyáltal án nem tanult Átlag 8 általán os Szakm unkás Érettsé gizett Diplom ás

Iskolai végzettség és tanulási résztvételkapcsolata II. (%-ban kifejezve) Egyszer sem EgyszerKétszerHáromsz or Több, mint háromsz or Ismétlőd ően 8 általános Szakmun kás Érettségi Diplomá s Átlag

Lefedik-e az Ön által ismert képzési szolgáltatók a képzési szükségleteket? (%-ban kifejezve) Igen, teljes mértékbe n Nagyjából igen Nem teljes mértékbe n Egyálta lán nem Nem tudom 8 általános Szakmunk ás Érettségiz ett Diplomás Átlag

Milyennek ítéli a felnőttképzési szolgáltatók elérését? (%-ban kifejezve) Nagyon jó Vannak nehézségek Nagyon nehezen jutok el képző helyre Katasztrófáli san rossz az elérhetőség Nem tudom 8 általános Szakmunk ás Érettségiz ett Diplomás Átlag

Mennyire tartja fontosnak saját maga számára a tanulást? (%-ban kifejezve) Nagyon fontos FontosKözepes en fontos Kicsit fontos Egyáltal án nem fontos Nem tudom 8 általános Szakmun kás Érettségi zett Diplomá s Átlag

Mennyire tartja fontosnak a tanulást települése, közössége fejlesztése esetében? (%-ban kifejezve) Nagyon fontos FontosKözepes en fontos Kicsit fontos Egyáltal án nem fontos Nem tudom 8 általános Szakmun kás Érettségi Diplomá s Átlag

Hasznát látná most egy képzésnek? (%-ban kifejezve) IgenNem 8 általános7426 Szakmunkás6733 Érettségizett7525 Diplomás8119 Átlag7624

Mi az, amiért hajlandó lenne tanulni? (%-ban kifejezve) Jobb pozíció a jelenlegi munkahelyen 10 Munkahely-változtatás saját szakmában 6 Szakmaváltoztatás11 Magasabb fizetés32 Magasabb szakmai tudás elérése35 Lakóhelyem, településem boldogulása 31

Amennyiben képzésre lenne szüksége, mennyit lenne hajlandó utazni, hogy tanuljon? (%-ban kifejezve) Fél órán belül Fél – 1 óra között 1 – 2 óra között 2 órán túl 8 általános Szakmunkás Érettségi Diplomás Átlag

Amennyiben szüksége lenne rá, tudná-e finanszírozni a saját képzését? (%-ban kifejezve) Igen, teljes mértékben Igen, ha a munkaadó részben finanszírozna Nem 8 általános92665 Szakmunkás Érettségizett Diplomás Átlag244432

Mennyit tudna képzésre szánni saját forrásaiból? (%- ban kifejezve) Évente Ft alatt Évente Ft között Évente Ft között Évente Ft között Évente Ft felett 8 általános Szakmunkás Érettségizett Diplomás Átlag

Ön szerint kinek kellene finanszíroznia a képzést? (%- ban kifejezve) ÁllamMunkaadóMunkavállalóEgyéb 8 általános Szakmunkás Érettségizett Diplomás Átlag

Köszönöm a figyelmet!