Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Advertisements

A szakmai vizsga lebonyolításának egyes kérdései a 20/2007. (V
2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Az érettségi rendszere
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Az érettségi vizsga.
NYELVVÁLASZTÁS A 10B 10C. LEHETŐSÉGEK • EDDIGI NYELV FOLYTATÁSA 12. OSZTÁLY VÉGÉIG • ÚJ NYELV VÁLASZTÁSA ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI UTÁN.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
Készült a leendő vizsgázóknak
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Méltányossági elvek a közoktatásban
Tudnivalók a kétszintű érettségiről tanév.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2012 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
2010. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
V IZSGASZABÁLYZAT ISMERTETÉSE A VIZSGA IDEJE május (csütörtök-péntek) Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
2008. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA. KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉRETTSÉGI ELŐKÉSZÍTŐ középszintű emelt szintű ÉRETTSÉGI VIZSGA Feltétele: a tanuló.
Jelky András Szakképző Iskola és Kollégium Érettségi május-június.
A kétszintű érettségiről
1 Emelt szint – továbbtanulás Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
Készülés az érettségire és a továbbtanulásra!?
Földrajz Közép és emeltszintű vizsgák értékelése vizsgatárgyanként
Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2011/2012. tanév.
Hasznos információk a kétszintű kémia érettségiről
Érettségi vizsga május-június
Érvényes jogszabályok az érettségi vizsgák megszervezéséhez a 2013/2014 tanévben - A 245/2008 számú oktatásról és nevelésről szóló törvény (oktatási törvény)
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
TARTALOM Jogszabályi háttér Vizsgaidőpontok A vizsga menete Segédeszközök Dolgozatok megtekintése Érettségi vizsga május-június
Érettségi vizsgák Végzős osztályfőnöki feladatok
Feladatnaptár Április 27. (kedd) Migráns-project megbeszélés (érintett ofők és ofő-h) Április 29. (csütörtök) Osztályozó értekezletek Április 30. (péntek)
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Kétszintű érettségi.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
Változások a vizsgarendszerben
Érettségi eredmények Vizsgázók száma: 114 fő Rendes vizsga: 82 fő Előrehozott vizsga: 32 fő (30+2) Összes értékelt tantárgyi vizsga: 495 Összes.
Pályaválasztás Pályaválasztás
Közoktatás-fejlesztési főosztály Friss Péter főosztályvezető
Érettségi-felvételi tájékoztató
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
A prezentációban – ahol rendelkezésre álltak - kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára informatika területre modulhoz II/14. évfolyam modulvizsga menete, a vizsga.
Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium Érettségi eredmények május.
JAG. ÉRETTSÉGI Jelentkezési határidő:február 15. Jelentkezés:iskolában, jegyzőnél JAG FELVÉTELI Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezés: EGYÉNILEG.
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
Érettségi tájékoztató Vizsgára jelentkezés.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
 12. A vizsgabizottsága -jegyző: Szalay Ilona  12. B vizsgabizottsága -jegyző: Zekéné K. Erzsébet  13. C vizsgabizottsága -jegyző:Vári Tercia  12.
Felsőoktatás-felvételi 2011/2012. tanév. Az érettségi fajtái Előrehozott: a tanulói jogviszony fennállása alatt az egyes vizsgatárgyra előírt isk. tanulmányi.
Szülői értekezlet
Érettségi tájékoztató 2017.
Kétszintű érettségi.
Érettségi tájékoztató 2016/2017
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
2016/ Vizsgaszabályzat 2016/2017
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
2018.május-június érettségi vizsga eredményei 2018.augusztus 31.
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
Előadás másolata:

Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot. Jelentkezés: 2015. február 15. Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.

Érettségi Rendes - 2015. május – június ezután szintemelő – csak emelt szinten ua. a tantárgy kiegészítő - olyan tantárgy, ami eddig nem pótló – ha fel nem róható okból (pl. beteg) javító – a sikertelen, v. meg sem kezdett ismétlő – a korábbi sikeres, hogy jobban sik.

Érettségi – két vizsgaidőszak Az érettségi vizsga állami vizsga, az első alkalommal ingyenes. május – június (jelentkezés: febr. 15.) október – november (jelentkezés: szept. 5.) bármelyik iskolában, vinni kell a törzslapkivonatot, Ha a kezében van az érettségi bizonyítvány, fizetni kell (minimálbérhez visz. Középszint:15% 15.750Ft, emelt sz. 25% 26.250 Ft),

Érettségi Emelt érettségi Pest Megyei Kormányhivatal szervezi a Kormányhiv. jelöli ki az iskolát, (a mi iskolánknál max. jelentkezni, de a többi szervezés a Kormányhivatal)

Érettségi Az érettségi elnöke felügyeli a törvényességet. Vizsgabizottság = elnök + vizsgáztató tanárok Írásbeli érettségin olyan tanár, aki nem szakos. Szóbeli érettségi a szaktanár vizsgáztat. Helyettes tanárról az iskola gondoskodik.

Érettségi Mindkét vizsgrészből el kell érni a 12%-ot, de Írásbeli 12% Szóbeli 12% még csak 24%! Az érettségi elégséges 25%-tól.

Érettségi Középszint: 80–100% elérése esetén jeles (5), 40–59% elérése esetén közepes (3), 25–39% elérése esetén elégséges (2), 0–24% elérése esetén elégtelen (1).

Érettségi Emelt szint: 60–100% elérése esetén jeles (5), 33–46% elérése esetén közepes (3), 25–32% elérése esetén elégséges (2), 0–24% elérése esetén elégtelen (1).

Érettségi – írásbeli vizsgák 2015. április 30. csütörtök 18 órakor BALLAGÁS

Érettségi – írásbeli vizsga Az írásbeli érettségi vizsga 2015. május 4-től Feladatlapok + iskolai pecsétes lap piszkozatnak, ezt áthúzni, borítékba tenni, úgy adni be. Íróeszközről a vizsgázó gondoskodik, segédeszközről (pl. atlasz, Helyesírási szótár) az iskola gondoskodik. A vizsgázók egymás között nem adhatják át.

Érettségi - szabálytalanság Írásbelin – elveszi a felügyelő tanár, ráírja, h. szabálytalanság, értesíti az iskola igazgatóját → később a vizsgabizottság dönt. A szaktanár javítja: ha hasonlóságot észlel, értesíti az igazgatót → értesíti az elnököt → később a vizsgabizottság dönt. (Eltiltás, vagy azt a részt érvénytelennek nyilvánítja.)

Érettségi A kijavított írásbeli megtekintése: május vége fénymásolat Urbán Enikőnél 10 Ft/oldal Csak azon az egy napon! A javításra észrevételt tehet: a megtekintést követő munkanap 16 óráig Jogvesztő! Csak eddig az időpontig lehet!

Érettségi – szóbeli vizsga A szóbeli érettségi vizsga 2015. június 16-19. (konkrétan később) Az első nap reggel 7.15 óra - ünneplőben! 7.30 óra – elnök köszönt a szóbeli beosztás, aki ezen a napon vizsgázik, az marad, az eredményhirdetés várható ideje – ünneplő!

Érettségi – szóbeli vizsga A szóbeli kezdőnapján reggel kb. 7 – 7.30 órakor értekezletet tart a vizsgabizottság. Ha a kijavított írásbeli dolgozatokban talál még hibát, vagy elfogad valamit → javaslatot tesz → dönt a vizsgabizottság. Az írásbelin történt szabálytalanságról döntenek: eltilthatják abból a tantárgyból, eltilthatják az összes érettségi tantárgyból, azt a részt érvénytelennek nyilvánítják, enélkül pontozzák a dolgozatát.

Érettségi – szóbeli vizsga A szóbeli vizsga 8.00 – 18.00 óráig tart. A vizsgabizottságból 3 főnek mindig benn kell tartózkodni. A vizsgázónak 30 perccel korábban itt kell lennie. Az érettségi vizsga nyilvános. (DÖK, Szülői Sz.). de a vizsgázó kérésére korlátozhatja az elnök.

Érettségi – szóbeli vizsga A vizsgázó a tételhúzás után 30 perces felkészülési időt kap, a felelet max. 15 perc. önállóan felel, majd segítő kérdéseket kap. Ha teljes tájékozatlanságot árul el, vagy a szóbeli összes pontszámának 12%-át nem éri el a válasz, akkor az elnök egyszer póttételt húzat. Az eredmény ekkor a felezett pontszámnak megfelelő.

Érettségi – szóbeli vizsga Az eredményhirdetés nyilvános (szülők). Az elnök felhívja a figyelmet a jogorvoslati eljárásra: Az eredményhirdetést követő 5 napon belül észrevétel tehető. Ha egy tantárgyból nem sikerül, akkor törzslap-kivonatot kap, másik vizsgaidőszakban pótolja → akkor kap bizonyítványt.

Érettségi Ha nincs meg az 5 tantárgy eredményes érettségi, akkor a sikeres érettségi tantárgyak előrehozott érettséginek minősülnek.

Érettségi Jó vizsgázást kívánok. Köszönöm a figyelmet. kavecsanszkine@gmail.com