Németország Kozmer Mario 8.a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Miért érdemes francia nyelvi képzést választani? Franciául a világ minden részén beszélnek: az öt földrészen összesen több mint 200 millió ember beszél.
Advertisements

Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
Ausztrália Területe: km2 Fővárosa: Canberra
Németország és tartományai
Róma az örök város.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Nyugat-Európa kapujában
A BENELUX államok.
Gazdasági körzetek Oroszországban
Francia Köztársaság République Française
FÖLDRÉSZEK.
Lengyelország.
Az észak-alföldi közép- és kisvárosok feldolgozóipara az ezredfordulón
A Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió helye a Kárpát-medencében és gazdasági jellemzői Dr. (habil) Pál Ágnes főiskolai tanár HUNGARY, SZTE JGYTFK Sopron,
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Törökország.
Észak Korea Dél Korea 조선민주주의인민공화국 대한 민국.
Készítette: Farkas Dominik
Ausztrália ipara.
Csehország és Szlovákia
Ukrajna.
Benkovics László, február 2013
Természeti viszonyok és gazdasági élet
Délszláv államok.
Az Amerikai Egyesült Államok ásványkincsei és gazdasága
Olaszország.
Itt vagyunk mi.
Magyarország természeti kincsei
Lengyelország.
Ausztria 8.A Pongrácz Emese.
NÉMETORSZÁG Kiács Réka 8.A.
Svájc.
Mexico.
1960. április 4.-én lett független állam Szenegál egy Magyarországnál több, mint kétszer nagyobb területű ország Nyugat-AfrikábanMagyarországnálNyugat-Afrikában.
Lengyelország Rzeczpospolita Polska.
Az Európai Unió mezőgazdasága
Németország.
Csehország.
Franciaország.
Románia mezőgazdasága
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
A gazdag és a szegény Itália
Francia Köztársaság.
Baltikum.
Francia Köztársaság.
Magyarország Magyarország Közép-Európában az Alpok és a Kárpátok által határolt Kárpát-medencében fekszik. Sok országgal határos:Ausztriával Szlovákiával.
Horvátország.
Német Szövetségi Köztársaság
Szerbia – Szerb Köztársaság
KERESZTREJTVÉNY: Jelenleg 27 tagállama van, május 1-től hazánk is a tagországok közé tartozik - két szó – második szó 2. betű A „ Tenger.
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
AFRIKA Gazdasága Észak-Afrika Nyugat-Afrika Közép-Afrika Kelet-Afrika
A bizalom szerepe Koreai Köztársaság.
Ausztrália Dél keresztje csillagkép Egyesült Királyság zászlaja
Németország.
Körzetei és az övezetes mezőgazdasága
Svédország és Balti államok
Topográfiai gyakorlatok Közép - Európa
AUSZTRIA Az Osztrák Köztársaság (Republik Österreich)
Készítette: Koleszár Gábor
35. EURÓPA GAZDASÁGA.
21. ÁZSIA GAZDASÁGI JELLEGZETESSÉGEI.
ANGOL-AMERIKA FELOSZTÁSA ÉS LAKOSSÁGA
30. ANGOL-AMERIKA GAZDASÁGA.
Új-Zéland.
4. SZERBIA FÖLDRAJZI FEKVÉSE.
DÉL-KOREA 대한민국.
Németország Készítette: Kiss Dzsenifer és Lőrincze Viktória (8. o.)
Japán mezőgazdasága.
Előadás másolata:

Németország Kozmer Mario 8.a

Németországi Szövetségi Köztársaság Bundesrepublik Deutschland Fővárosa:Berlin Legnagyobb város:Berlin Államforma:szövetségi köztársaság Vezetők:Szövetségi elnök:Joachim Gauck Szövetségi kancellár:Angela Merkel Abundestag elnöke:Norbert Lammert Hivatalos nyelv :német, regionálisan még: alsó- és felsőszorb,dán, alnémet, fríz, cigány

Földrajz Domborzat: a déli határánál fekvő Alpok hegylánctól az északi határt képező Északi-tengerig és Balti-tengerig terjed. E határok között Közép-Németország erdőkkel borított felföldjei és az észak-német mélyföld terülnek el.Németország három nagy földrajzi tájegysége az Északnémet-alföld, a Német-középhegység és az Alpok az Előalpokkal.

Vízrajz:  hat legjelentősebb folyója a Duna, a Rajna, az Elba, az Odera, a Weser és az Ems.Németország legnagyobb tavai a Boden-tó a Müritz a Chiemsee a Schwerini-tó és a Starnbergi-tó. Számos mesterséges csatorna  A legjelentősebbek közé tartozik az Északi-tengert a Balti-tengerrel összekötő,  Kieli-csatorna és a Rajna–Majna–Duna-csatorna.

Növény- és állatvilág: Állatvilága jellegzetes : szarvas, őz, vaddisznó, róka, nyúl. Sok őshonos kutyafajtája. Az állattenyésztés a mezőgazdaság vezető ágazata. A réteken, legelőkön tejelő szarvasmarhát tartanak. A szántókon takarmánynövényeket, rozst és burgonyát termesztenek, a melegebb, lösszel borított vidékein búzát, cukorrépát, kukoricát termelnek és sertést tenyésztenek.

Népesség Berlin Németországnak több nagyvárosa van, a történelmi decentralizáltság miatt többnek jelenős szerepe van, Berlin fővárosként a legjelentősebb. További jelentős nagy városok Hamburg és München. A leginkább városiasodott területek a Ruhr-vidék,Frankfurt és Stuttgart régiója. Hamburg München

München A legnagyobb német tartomány, Bajorország fővárosa. München legfontosabb gazdasági ága a turizmus, az autó- és gépgyártás, az elektrotechnika és a szoftveripar, de jelentős szerepet játszik a biotechnológia is.

Berlin Berlin Németország fővárosa, egyben Németország egyik tartománya.  3,5 millió lakosával Németország legnépesebb városa. Berlin a politika, média, kultúra és tudomány egyik fontos európai központja. A Berlin gazdaságának húzóágazatai a következők: biotechnológia, gyógyszeripar, megújuló energiaipar, média, turizmus.

GAzdaság Az Amerikai Egyesült Államok, Kína és Japán után Németországé a Föld negyedik legerősebb gazdasága. Az Európai Unió népességének mintegy 1/6-át tömörítő Németország adja az Európai Unió termelésének közel 1/3 részét. Sokoldalú iparából a gépgyártás, a vegyipar és az elektrotechnika-elektronika emelkedik ki.

A világ nagy vegyipari csoportjainak sorában az első három helyet német cégek foglalják el. A német gazdaság vezető ága a gépipar. Tengerjáró hajókat, szerszámgépeket, ipari felszereléseket (tengeri fúróberendezéseket is), gépjárműveket gyárt. Európa legnagyobb termelője és exportálója az elektronikai berendezéseknek. A BASF (vegyipar), aVolkswagen (gépkocsi), a Zeiss (optika), Bosch (gépipar), Siemens AG (elektronika) és még sok cége az egész világon ismert.

Sportélet A sport lényeges része Németország életének több mint 40 millió ember sportol itt.  A labdarúgás a legnépszerűbb sportág. Több mint 6.3 millió aktív taggal a Német Labdarúgó-szövetség a legnagyobb sportszervezet a világon ebben a válfajban. Egyéb népszerű sportágak az országban a kézilabda, a röplabda, a kosárlabda, a jégkorong és a tenisz.

FC Bayern München Az FC Bayern München Németország első számú labdarúgócsapata, öt BEK-, illetve BL-győzelmével Európa egyik legeredményesebb futballklubja. A csapat alapítása 1900 február. Az Allianz Arena 2005 óta ad otthont a Bayern München számára.

Hertha BSC   A Hertha BSC egy német labdarúgócsapat, székhelye Berlinben van. A klubot 1892. július 25-én alapították. A Hertha nevet,egy gőzhajó kék és fehér kéményéről kapta. A Hertha BSC hazai meccseit a berlini Olimpiastadionban játssza.

Érdekességek Európa park Berlini fal Múzeum sziget Zugspitze neuschwanstein Porsche múzeum Oktoberfest