Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

DÉL-KOREA 대한민국.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "DÉL-KOREA 대한민국."— Előadás másolata:

1 DÉL-KOREA 대한민국

2 HA ESETLEG NEM tudtad… elhelyezkedése: Ázsia, Koreai-félsziget
fővárosa: Szöul (首爾) népessége: több,mint 50 millió államformája: elnöki köztársaság

3 AZ ORSZÁG, AMELY KETTÉSZAKADT
Észak-Korea (Phenjan) Dél-Korea (Szöul) A koreai háború (1950. június 25. – július 27.) egy háború volt Dél- és Észak-Korea között. Jogilag máig is tart, mivel a felek csupán tűzszünetet kötöttek 1953-ban. A két terület között napjainkra behozhatatlan különbségek alakultak ki, mind a politikájukat, mind a népességüket és a fejlettségüket nézve.

4 Dél-Korea a 21.században A koreai Samsung a világ egyik vezető elektronikai vállalata. A Hyundai 1967 óta működik, es adatok szerint a 4.legtöbb autót eladó cég. A modern nagyvárosok mellett érintetlen tájak, bambuszerdők, és a múlt építészetének őrzése jellemzik.

5 ÉRDEKESSÉGEK A koreai szépségipar világszerte ismert, a koreaiak(nem csak a nők!) görcsösen törekednek a tökéletes megjelenésre. (ulzzang=nagyon jó kinézetű személy) A koreaiak sok alkoholt isznak, és a fogyasztás inkább függ a pozíciótól, mint az életkortól, bár erre is van korlátozás. Legismertebb italuk a soju. Az arcmaszkok viselése itt kényszerből(a légszennyezettség miatt) divattá vált, és sokan a mindennapokban is viselik.

6 Készítette:Kálmán Judit 9.nyb
Köszönöm a figyelmet! Készítette:Kálmán Judit 9.nyb


Letölteni ppt "DÉL-KOREA 대한민국."

Hasonló előadás


Google Hirdetések