A magyar fiatalok részvétele: közéletiség, apolitikusság

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A mai tízen- és huszonévesek értékeiről A közügyek fogyasztói konferencia február 17. Ságvári Bence.
Advertisements

Bizalom, társadalmi tőke, intézményi kötődés
Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Önszerveződési folyamatok Heves megyében. Alaphelyzet A szervezetek a megyénkben önszerveződő valódi hálózatként működnek (komplex, osztott, skálafüggetlen)
FIATALOK AKTIVITÁSA KÖZÖSSÉGFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉGEKBEN
Állampolgári aktivitás a fiatalok körében
Kaposvári Egyetem Ifjúságsegítő képzés Kátai Gábor
Lobbizás az egészségügyben
Miért boldogabbak az emberek az egyik országban, mint a másikban?
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
MTA Regionális Kutatások Központja A HATALOM TÉRBELI MEGOSZTÁSÁNAK DILEMMÁI Regionális reform-forgatókönyvek Pálné Kovács Ilona, MTA Regionális Kutatások.
Reklámtorta 2013 DIMSZ Vámos-Hegyi Attila elnök. A kutatás módszertana • DM Szenzor elnevezésű ágazati kutatásunk célja és módszertana az előző évhez.
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Demokratikus iskola mozgalom International Democratic Education Conference (IDEC) 1993 European Democratic Education Community EUDEC 2008
A környezetvédelem intézményrendszere
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Endogén vidékfejlesztés lehetőségei és kihívásai Kultúra-gazdaság a Gyimesi-szorosban Nagy Kalamász Ildikó MTA PTI 2007.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásának megerősítése A társadalmi együttműködés útjai Önkormányzat - - Civil.
Gyermekvédelmi politika I. Levelező tagozat 2008/09. tanév/őszi félév.
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
A neveltségi szint mérése
Fiatalok az új magyar demokráciában a politikai magatartás és részvétel aspektusából Készítette: Kovács Tamás PTE BTK Politikai Tanulmányok Tanszék MA.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Genfi Egyetem, Európai Tanulmányok Intézete A vidékfejlesztés területi és közigazgatási aspektusai a magyar és a.
Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet A LEADER PROGRAM MINT HELYI PARTNERSÉG KÉRDÉSEI MAGYARORSZÁGON.
1 “Oly távol vagy tőlem és mégis közel...” Az Európai Unióval kapcsolatos attitűdök a hazai választók körében Göncz Borbála – Hegedűs István „Részvétel.
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
A korai nevelés „… a legfontosabb prioritás az esélyegyenlőség szempontjából” A korai nevelés „… a legfontosabb prioritás az esélyegyenlőség szempontjából”
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
A Regionális Munkaügyi Tanácsok foglalkoztatási paktumokban való részvételi lehetőségei Balatonvilágos
Fiatalok politikai szocializációja - közösségekben való részvétel Bognár Adrienn PTE - BTK Szociológia Tanszék.
MTA Regionális Kutatások Központja Regionális fejlesztéspolitika régiók nélkül? Pálné Kovács Ilona MTA RKK MTA Regionális Kutatások Központja.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Határtalan Civil Nap Pestújhely Menyhért Péter Demokrácia kellék– társadalmi harmónia: 10 éves a csepeli civil együttműködés Ötlet megszületése:
Az erdélyi magyar fiatalok értékrendjének sajátosságai. Összehasonlító vizsgálat a román és a magyar fiatalok körében Veress Ilka Nemzeti Kisebbségkutató.
EGY MÉRÉS NEM MÉRÉS? NEMZETI ÉS TELEPÜLÉSI SZINTŰ IFJÚSÁGI STRATÉGIÁK KUTATÁSI SZÜKSÉGLETEI Kádár-Csoboth Péter Nemzetközi trendek, új kihívások.
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Az ifjúsági részvétel modelljei „Együtt az ifjúságért” Borsod-Abaúj-Zemplén megye, tavasz Kósa András László Diákközéletért Alapítvány.
Primer tapasztalatok, Cardiff országos, állami ösztönzések (The Learning Country, Flying Start, stb.) önkormányzati feladat és erőforrás – többszektorú.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Marginalitás és jól-lét – kibékíthető koncepciók? Inkluzív társadalom – jól-lét – társadalmi részvétel A Kodolányi János Főiskola szakmai konferenciája.
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
Fiatalok Lendületben Program Youth in Action Tineret in Acțiune.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
Sikeres település és település marketing Sikeres helyi társadalmak Magyarországon.
Egyéntől a közösségig, passzivitástól a részvételig Fiatalok és a helyi közösség.
Civil szervezetek szerepe a nevelési és oktatási feladatok ellátásában Harmóniában a környezettel=egészséges életmód.
A magyar önkormányzati rendszer bemutatása OSLO április 22
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Állampolgári és közösségi részvétel Részben elméleti megközelítések
Fiatalok társadalmi részvétele és érdekképviselete
Európai Uniós ismeretek
A kutatás a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával,
Előadás másolata:

A magyar fiatalok részvétele: közéletiség, apolitikusság Oross Dániel MTA TK PTI oross.daniel@tk.mta.hu

Bevezető: fiatalok és részvétel A fiatalok demokratikus intézményekben való részvétele nem pusztán érdeklődésük függvénye, hanem annak eredménye is befolyásolja, hogy milyen mobilizációs csatornák elérhetők számukra (Stolle-Hooghe 2005, Skocpol 1999, 2003).

Kérdések Milyen ifjúságpolitikai intézmények segíthetik elő a fiatalok közéleti részvételét? Politikai és közélet, avagy mi változott? Fogalmak és jelentésük változása Mely politikai részvételi formák népszerűek a magyar fiatalok körében? Van-e a települési szinten, helyben elérhető ifjúsági szolgáltatásoknak, ezeken belül különösen az ifjúsági érdekképviseleti szervezeteknek kimutatható hatása a településen élő fiatalok részvételi hajlandóságára?

A fiatalok politikai részvételének változását magyarázó elméletek 1. A politikai intézményrendszerből kiinduló magyarázatok 2. Generációk közötti eltérések 3. Aktív fiatalok és a közéleti részvétel alternatív lehetőségei 4. Az ifjúkor, mint életciklus és életstílus

A magyar fiatalok részvételét biztosító intézmények működését meghatározó tényezők A társadalmi átalakulás következtében a fiatalok individualizált életformákat részesítenek előnyben A fiatalok érdekképviseletét ellátó ifjúsági civilszervezetek létrejöttében nyugat-európai hatások játszottak kulcsszerepet (ld. pl. GYIÖT.) szocializmus örökségeként máig rendkívül alacsony a helyi, alulról szerveződött ifjúsági szervezetek, érdekképviseleti struktúrák száma, az országos érdekképviselet évtizedekig folyamatos átalakításoknak volt kitéve (ld. MISZOT, GYIÉT). töredezett, izolált ifjúságpolitikai környezet

Az ifjúságpolitika támogatása Flandriában Kormányzati Civil Részvétel Flamand Felnőtt és ifjúsági társadalmi és kulturális munka ügynökség Ifjúsági civilszervezetek Ernyőszervezetek Ifjúsági Szolgáltatások Flamand Ifjúsági Tanács Tartományi Tartományi Ifjúsági Irodák Tartományi irodák ifjúsági szervezetek és szolgáltatások számára Tartományi Ifjúsági Tanács Helyi Helyi Ifjúsági szolgáltatások/ helyi ifjúsági koordinátor helyi szervezetek és kezdeményezések Játszótéri tevékenységek Ifjúsági Házak Önkormányzati Ifjúsági Tanács (Forrás: Youth Policy in Belgium 2013 23. oldal http://www.youthpolicy.org/library/wp-content/uploads/library/2012_Youth_Policy_in_Belgium_Eng.pdf)

A magyar ifjúságpolitika intézményrendszere 2006-ban (Forrás: Kátai 2006:64)

A politikai részvétel lehetséges megközelítései (reszponzív, participatív és deliberatív modell) 1. ábra: A politikai részvételt meghatározó okok, koncepciók és a részvétel következményei Forrás: Teorell (2006:802) Erőforrások Képviselet és befolyásolási kísérletek az érdekek egyenlő védelme Közvetlen döntéshozatal önképzés Ösztönzők Politikai vita, deliberáció szubjektív legitimitás

Politika és közélet

Mennyire bízik a …. (-/+100-ig terjedő skála átlagai)

Mennyire érdekel a politika? Csökkenő trend.

Mit jelent a politika kifejezés? (említések százaléka) AFM_2013 Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás második hullámában megkérdeztük a nappali tagozatos főiskolai és egyetemi hallgatókat, mondják meg, hogy mi az az első és egyetlen szó, amely a politika kifejezésről eszükben jut. Az adatfelvételre 2013 március-április között került sor, N=magyar nappali tagozatos egyetemisták és főiskolások, 1300 fő. Az adatok plasztikusan mutatják be a fogalom erodálódását. A magyar ifjúság alacsony politikai érdeklődése mögött tehát szemantikai eredetű probléma, a „politika” kifejezés rendkívül negatív kontextusa is megtalálható, ha másképp tesszük fel a kérdést, más eredményhez jutunk!

Mennyire érdekelnek a közéleti, társadalmi problémák Mennyire érdekelnek a közéleti, társadalmi problémák? Mennyire érdekel a politika? (Nappali tagozatos egyetemisták és főiskolások körében; 1-től 5-ig terjedő skála átlagai) AFM_2013 Az Aktív Fiatalok kutatás egyértelműen bizonyítja az összefüggés fennállását.

Politika, közélet, részvétel Egyre romló tendencia, avagy egy új trend? (Párt)politika, politikai intézmények Közélet ≠ Politika „Trendi” közéleti téma, személyes megszólítottság,

A politikai részvétel változása, a különböző részvételi lehetőségekben való aktivitás

A politikai részvétel változása tradicionális (pl. választás) kollektív (tüntet) Virtuális* (like) Részvételt halmozók (politikai aktivisták) A politikai részvétel 3 típusát különböztetem meg: Hagyományos/tradicionális részvétel (pl. választási részvételt, szervezeti tagság), a direkt demokratikus/kollektív részvételi formákban való aktivitást, valamint …kapcsolatba lépett politikussal, kormányzati, vagy önkormányzati képviselővel az elmúlt 12 hónap során? …tevékenykedett politikai pártban vagy más politikai szervezetben az elmúlt 12 hónap során? …részt vett más szervezet vagy egyesület munkájában az elmúlt 12 hónap során? …viselt, vagy kihelyezett választási kampányjelvényeket/jelképeket az elmúlt 12 hónap során? …tiltakozó levelet, nyilatkozatot írt alá az elmúlt 12 hónap során? …részt vett törvényes, nyilvános felvonuláson, tüntetésen az elmúlt 12 hónap során? …szándékosan nem vásárolt, bojkottált bizonyos termékeket az elmúlt 12 hónap során? az ún. „újrészvételi” formákat, amelyek elsősorban a virtuális térben jelennek meg. Plasztikusan írja le ez utóbbit egy szójáték: „nem lábbal, hanem like-lal” történik a szavazás/aktivitás A European Social Survey semmiféle információval nem szolgál a virtuális részvételről Márpedig joggal vethető fel az a hipotézis, hogy a részvétel ilyen alacsony aránya és megoszlása ebben a korcsoportban a virtuális részvétel elterjedéséből, azaz a részvételi struktúra átalakulásából ered Az Aktív Fiatalok Magyarországon 2013 (AF 2013) kutatás segítségével képesek vagyunk a virtuális részvételt is tesztelni

Forrás: Aktív Fiatalok Magyarországon, 2013 kutatás. DIREKT DEMOKRATIKUS 28% 48% nincs aktivitás 11% hagyományos HAGYOMÁNYOS 1% hagyományos, direkt 5% hagyo- mányos, online 1% AKTÍV 4% ONLINE 4% online, direkt 9% 47% direkt demokratikus 17% virtuális Forrás: Aktív Fiatalok Magyarországon, 2013 kutatás.

Ha most vasárnap parlamenti választást tartanának …

Kampánytevékenységben, tiltakozásban való részvétel

Online politikai részvétel Blogol (2%) Hozzászól, kommentel (5%) Eseményt létrehoz (9%) Lájkol (12%) Szavaz (8%) Forrás: Aktív Fiatalok Magyarországon, 2013 kutatás

A helyi intézményi környezet hatása

Néhány adat a Homokháti kistérségről A Homokháti Kistérség a  Dél-alföldi Régióban, Csongrád megyében található, 9 település alkotja. A kistérségi ifjúsági eszközrendszert tekintve kiemelkedően magas az ifjúságpolitikai erőforrások aránya Különösen „erősek” a kistérségben az ifjúsági érdekérvényesítés intézményei: gyermek- és ifjúsági önkormányzat 3 településen működik: települési diákönkormányzat található 5 településen. Egyéb ifjúsági érdekképviseleti fórum 3 településen tevékenykedik 2003 óta működik a Homokháti Kistérség Gyermek és Ifjúsági Önkormányzata.

8. Fiatalok által kezdeményezett, felnőttekkel közös döntéshozás Jellemzők Eredmények 8. Fiatalok által kezdeményezett, felnőttekkel közös döntéshozás A generációk közötti együttműködést célul tűző, különbségeket figyelembe vevő struktúrák. Nincs ilyen település 7. Fiatalok által kezdeményezett és irányított folyamat: A fiatalok megtapasztalhatják cselekvésük potenciális hatását. Bordány 6. Felnőtt által kezdeményezett, a fiatalokkal közös döntéshozás A fiatalok a hatalmi, hatósági jogkörök gyakorlásában tapasztalatokra tehetnek szert, valamint átélhetik a felnőtt-fiatal partnerség alapjait.  Nincs ilyen település Tájékoztatás és véleménykérés A fiatalok tartalmi értelemben is átformálják a felnőttek szemléletét, döntéseit és cselekedeteit. Zákányszék, Ásotthalom Kijelölés és tájékoztatás A fiataloknak megvan a lehetőségük, hogy beleszóljanak a felnőttek döntéseibe.  Mórahalom Jelképes részvétel A fiatalok jelenlétét biztosítja valódi cselekvésre ösztönzés nélkül.  Ruzsa 2. Dekoráció: a felnőttek díszletként használják a fiatalokat saját tevékenységükhöz A felnőttek gondolnak a fiatalokra. Öttömös, Forráskút, Üllés, Pusztamérges Manipuláció: a felnőttek manipulálják a gyerekeket A fiatalok részvételével kapcsolatos tapasztalatok.   A Mórahalmi kistérség Hart modelljének tükrében Forrás: saját szerkesztés

Mennyire van lehetősége a fiataloknak beleszólni a közügyekbe? (Ifjúság2008 N=8000, Homokháti kistérség N=130 a kérdésre válaszolók százalékában)

Ha most vasárnap parlamenti választást tartanának … (Ifjúság 2008 N=2000, Magyar Ifjúság 20012 N=8000, Homokháti kistérség N=130, százalékos megoszlás a kérdésre választ adók körében)

Köszönöm a figyelmet! E-mail: oross.daniel@tk.mta.hu