Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Folyamodjatok az Úrhoz,
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Bibliaismereti alapok
Sámuel királlyá keni Sault
Várna i Péter március. „… hogy Ő szolgáljon” (Mt 20,28)
Károli fordítású Biblia alapján
ALAPIGE: 1Kir 3,
Jézus te vagy minden álmom
Ballagók búcsúztató áhítata.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Jézus a mi oltalmunk, erősségünk Ha ránk szakad minden baj, mégse félünk Ő a mi páncélunk, erős pajzsunk Ha ránk tör az ellenség, Benne bízunk Ez a föld.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
Folyamodjatok az Úrhoz,
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Ő az Úr, Ő az Úr! Meghalt értem a kereszten, Ő az Úr!
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Isten munkája - Isten felkentje
ISTEN hozott köztünk!.
A millennium Tanulmányok a Jelenések könyvéről:
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Királyi papság – szentírási kifejezés : „Mint élő kövek, épüljetek lelki házzá, szent papsággá, hogy Istennek tetsző lelki áldozatokat ajánljatok fel…
Isten mondta.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Jöjj, ha éhes vagy.
Biblia Templom a mennyben Történelemkönyv a jövőről
JÓ REGGELT !.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
JÓ REGGELT !. Ki teremtette ezt a világot, az egész világot, az egész világot? Ki teremtette ezt a világot, Atyánk Istenünk! Ki teremtette a sok csillagot,
1.Hálás - mások hitéért és szeretetéért Kol 1,4. Bátorít! 2.Ismeri az Atyát - mint szabadítót. Kol 1,13 és Jézust - mint aki megbékéltetett az Atyával.
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Református istentisztelet
Urunk megkeresztelkedése
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
Harmatozzatok égi magasok
Nagy-csütörtök C - év Jn 13,1-15.
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
„48Azután így szóltak hozzá a zsidók: „Vajon nem jól mondjuk, hogy samáriai vagy te, és ördög van benned?” 49Jézus így válaszolt: „Bennem nincsen ördög,
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
a reformáció 500 éve ünnepe
AZ ÚJSZÖVETSÉGI EKKLÉZSIA II.
I. A KIJELENTÉS Isten szól magáról.
A) Jézus Krisztus személye
II. A HITRŐL 1.
A teremtő és gondviselő Atya
B) A Megváltó Isten, Jézus Krisztus váltságműve
VIII. A Szentlélek Isten
Isten lakhelye.
HOGY SZELETELEM A PITÉT
Előadás másolata:

Főpapi kenet Heidelbergi KT 31.

HK 31. 31. kérdés: Miért neveztetik Krisztusnak, azaz Felkentnek? Felelet: Azért, mert őt az Atya rendelte, és Szentlélekkel felkente a mi legfőbb prófétánkká és tanítónkká, ki nekünk a mi váltságunk felől az Istennek titkos tanácsát és akaratát tökéletesen kijelentette, és a mi egyetlenegy főpapunkká, ki az ő testének egyszeri áldozatával minket megváltott és érettünk az Atya előtt könyörgésével szüntelenül közbenjár, és örökkévaló királyunkká, aki minket Igéjével és Szentlelkével kormányoz és a nekünk szerzett váltságban oltalmaz és megtart.

Kék és piros bíbor (bíborcsiga) ANYAGOK: Arany Kék és piros bíbor (bíborcsiga) Karmazsin (kermeszpajzstetű ) Lenfonál (sásféle) Drágakövek 2Móz. 28 - 29 Palást

Karmazsin kermeszpajzstetű (coccus ilicis) Bíborcsiga Len Karmazsin kermeszpajzstetű (coccus ilicis)

Efód Hósen

Áron felszentelése (2Móz. 29) Mosdás felöltöztetés Felkenés szentelt olajjal Vétekáldozat (bika fejére teszi kezét) Teljesen égő áldozat (kos fejére teszi kezét) Békeáldozat (kos, Áron és fiai együtt fogyasztják el)

A főpapi szolgálat Áldozat bemutatása A választott nép képviselete Isten előtt Isten képviselete a választott nép előtt Fogság után: fejedelmi szerep is (a törvény képviselete)

Jézus főpapi „ruhája” Efod: Szüntelenül hordozza a választottakat Hosen: Igaz döntések, a tökéletes ismeret birtokában Homlokdísz: „Istennek szentelt” -> önmagában szent Palást, köntös: Nem kell elfednie magát Csengettyű: Szabad menetele van az Atyához

Jézus főpapi beiktatása „Pap vagy te örökké, Melkisédek rendje szerint.” Zsid. 5,6 Nem kell a mosdás, mert tiszta aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk (2Kor. 5,21) Öltözetét láttuk az előző képen Vétekáldozat: önmagát adta bűneinkért, hogy kiszaba-dítson minket a jelenlegi gonosz világból (Gal. 1,4) Égőáldozat: Megüresítette magát, szolgai formát vett fel, ...engedelmes volt a halálig (Fil 2,7) Békeáldozat: Utolsó vacsora

Jézus főpapi szolgálata Önmagát áldozta fel Senki sem veheti el tőlem: én magamtól adom oda. (Jn. 10,18) A választottakat képviseli Isten előtt Krisztus az, aki meghalt, sőt aki fel is támadott, a ki az Isten jobbján van, aki esedezik is érettünk (Róm. 8,34) Istent mutatja be az egész világ számára a ki engem látott, látta az Atyát (Ján. 14,9) a törvény tökéletes képviselete: végezetre eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az IGAZ BÍRÓ ama napon (2Tim. 4,8)