….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Sámuel királlyá keni Sault
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
Jézus te vagy minden álmom
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Ébresztő!.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Úton böjtben.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Ez az a nap, ez az a nap, mit az Úr szerzett,
JÓ REGGELT !.
Vezess, Jézusunk, S véled indulunk. Küzdelemre hív az élet, Hadd kövessünk benne téged! Fogjad hát kezünk, Míg megérkezünk!
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
Lelkem Istenben lel nyugalmat, segítség csak tőle jön. Egyedül ő a sziklám és az üdvösségem, ő az én váram, nem rendülök meg.
Részlet Linda Dillow: Elégítsd meg szomjas lelkemet! című könyvéből
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
ISTEN hozott köztünk!.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Mindig kapcsolatban Vele
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
Tudod most új élet vár.
Már keresztem vállra vettem, S érted mindent elhagyok.
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Zsoltárok 40:1-9 Bízni az Úrban és emberekben Isten jelenlétében felismerni, hogy Ő mindig lát és hall minket Megismerni Krisztust, megérteni és cselekedni.
405. Ne félj, mert enyém vagy, ne félj, ne félj! Neveden hívtalak, szeretlek én. Szeretlek, enyém vagy, ne félj, ne félj! Én megváltottalak!, Dicséretek.
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Felszólító igék Máté evangéliumában
Ökumenikus imahét bezárása
JÓ REGGELT! ISTEN HOZOTT!.
Isten hozott, hogy megáldjon!
Kérdések az alkalomhoz:
54.
Előadás másolata:

….??

Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm Megéri Engedelmesség

Jer.Sir 3,25-26 Jó az Úr azoknak, a kik várják őt; a léleknek, a mely keresi őt. Jó várni és megadással lenni az Úr szabadításáig.

Várni az ígéretre …de a körülmények…

Mózes (1 Sám 13,8 ) - Istentől kapott ígéretet - A körülmények még rosszabbra fordultak - Engedelmes volt ! … megtanult teljesen bízni Istenben ! Megérte várni az Ő szabadítására !

1 Pt1,6-10 Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, dicsőségre és tisztességre. Ő t szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek, mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét.

Saul (1 Sám13,8-14) - Várnia kellett (volna) Sámuelre - „ …azt gondoltam, hogy mindjárt rám törnek a filiszteusok” … majd én cselekszem !  Isten elvetette Sault !!

Zsolt 127,1 Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az ÚR nem őrzi a várost, hiába vigyáznak rá az őrök. 1kor3,6-7 Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta. Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja

Jósáfát (2 Krón 20,15-17) - „Ti csak maradjatok veszteg” -- Nem tétlenségre való felhívás ! 2 Thess.3,11-12 Mert halljuk, hogy némelyek tétlenül élnek közöttetek, nem dolgoznak, hanem haszontalan dolgokat művelnek. Az ilyeneknek pedig megparancsoljuk, és a lelkükre kötjük a mi Urunk Jézus Krisztusban, hogy csendben dolgozva, a maguk kenyerén éljenek. Mt24,46 Boldog az a szolga, akit ilyen munkában talál ura, amikor megjön! … Holnap induljatok ellenük ! Jer.sir3,27 Jó, ha a férfi már ifjúkorában igát hordoz

Jósáfát (2 Krón 20,15-17) - „Ti csak maradjatok veszteg” -- Nem tétlenségre való felhívás ! NEM a ti harcotok !! 1. Sátán Krisztus tervét akarja meggátolni! 2. A Győzelem, a dicsőség az Istené !

Mit jelent várni? 22Az Úr kegyelmessége az, hogy még nincsen végünk; mivel nem fogyatkozik el az irgalmassága! 23Minden reggel meg-megújul; nagy a te hűséged 24Az Úr az én örökségem, mondja az én lelkem, azért benne bízom. 31 Mert nem zár ki örökre az Úr. 32 Sőt, ha megszomorít, meg is vígasztal az ő kegyelmességének gazdagsága szerint.

Miért jó várni ?? Jó az Úr ! Minden nap átélhetjük a jelenlétét! Megerősíti a hitünket! Meglátjuk, hogy Isten cselekszik! Biztonságban lehet az életünk!

Jó az Úr ! … akik várják Ő t !