A HEFOP 3.3.1 e-taneszközeinek és anyagainak disszeminációs feladatai Rozványi Dávid OKM Támogatáskezelő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT Gazdaságfejlesztési programok sajtóbeszélgetés július 9., Budapest Burány Sándor, államtitkár Kocsis Magdolna, IH vezető GfP sajtóbeszélgetés.
Advertisements

Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
A november 18-i workshop napirendje
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
A projektek megvalósítása I.
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
T I O K Térségi Iskola- és Óvodafejlesztő Központok a kompetencia-alapú tanítási- tanulási programok elterjesztése érdekében.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
"Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE" Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n TÁMOP /1/KMR
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
A gyakorlatvezető mentor
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai Biró.
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt (Szabó.
Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben Eredmények, tapasztalatok, előttünk álló feladatok Előadó: Rozványi Dávid.
A minőségirányítási rendszerek fejlesztésének aktuális kérdései Dr. Borda Jenő alprogramvezető.
AZ ÖNKORMÁNYZATOK PÁLYÁZATI AKTIVITÁSÁNAK VIZSGÁLATA A DÉL- DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN.
„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
Nyilvánosság biztosítása
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
„Érték a mérték” Partnerközpontú szemlélet disszeminációja a Dunaújvárosi Főiskolán November 17. EMIR azonosító szám: HEFOP / /1.0.
A HEFOP projektek előrehaladása, eredményei Előadó: Rozványi Dávid osztályvezető Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.

„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
2012.május 15. „ Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, Ha levesszük a szemünket a célról..” TÁMOP / Új Magyarország.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
1 A Calderoni Program és a FEMIP kapcsolódási pontjai - felsőoktatási és minőségfejlesztői szemmel Zellei László főiskolai docens Eötvös József Főiskola.
A HONLAP FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Deák Lilla.
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
1 Calderoni forráskezelő rendszer és adatbázis jellemzői, szerepe és lehetőségei a HEFOP és projekteredmények disszeminációjában Zellei László.
Kié a projekt? Calderoni kerekasztal-beszélgetés március 12. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon: (06-1) 235.
A Calderoni Program megvalósítása az OKMT nézőpontjából Rozványi Dávid OKM Támogatáskezelő.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Calderoni-referens képzés március 20. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon: (06-1) ; Fax: (06-1) 235.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
HEFOP és projekteredmények, hasznosíthatóság és egymástól tanulás Dr. Podruzsik Szilárd.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN A CALDERONI INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA március.
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
1. Európai uniós pályázati lehetőségek az oktatás területén március 25.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
HEFOP összefoglaló szakmai tapasztalatok Rettegi Zsolt vezető monitor.
Változások és eredmények a GINOP 5. 2
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
Előadás másolata:

A HEFOP e-taneszközeinek és anyagainak disszeminációs feladatai Rozványi Dávid OKM Támogatáskezelő

A HEFOP 3.3 intézkedéshez tartozó pályázatok a felsőoktatás szerkezeti és tartalmi fejlesztése (2004) Kompetencia-alapú tanítási- tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben (2006)

A pályázati kiírás rövid bemutatása A felsőoktatás tartalmi és szerkezeti fejlesztése 3 komponens támogatása, millió Ft-tal (+ 653 millió Ft túlvállalás terhére): 1. Komponens: A felsőoktatási intézmények képzési kínálatának bővítése, fejlesztése 2. Komponens: Felsőfokú végzettséggel rendelkezők át- és továbbképzése 3. Komponens: A felsőoktatási intézmények minőségközpontú működésének támogatása Komponensenként változik a projekt időtartama és a támogatási összeg minimumértéke Eredmények: 21 nyertes pályázat az első körben (127 érintett konzorciumi tag) 25 nyertes pályázat a második körben (148 érintett konzorciumi tag) 4 nyertes pályázat túlvállalás terhére (17 érintett konzorciumi tag) Sokszoros túljelentkezés (255 pályázat 46,4 milliárd Ft igény). Gyakorlatilag a teljes hazai felsőoktatási szférát sikerült lefednünk, a pályázat segíti a felsőoktatás hazai integrációját konzorciumi szinten, s segít kialakítani az európai uniós pályázati kultúra kialakulását Magyarországon.

Megvalósult számszerűsíthető eredményeink Elindított FSZ, Bachelor és Master képzések száma: 381 (cél: 327) Az FSZ. Bachelor és Master képzésben részt vevő hallgatók száma: (cél: ) A minőségbiztosítási képzésben, továbbképzésben átképzésben részt vett oktatók, kutatók száma: (cél: 3 218) Képzettséget szerzett személyek száma: (cél: ) Minőségbiztosítást bevezetett intézmények száma: 38 (cél: 52) A munkához vagy más pozitív eredményhez jutott személyek száma: (cél: , 58%)

Megvalósuló es projektek helyszínei (konzorciumvezetők szerint) Az egy településen megvalósuló projektek száma Eredeti nyertes Tartaléklistáról

Tapasztalatok A konzorcium, mint együttműködési forma működőképes a hazai viszonyok között is, de csak meghatározott feltételek esetén A tervezett projektek végrehajthatók, még nem került sor a támogatói döntés visszavonására A rendszer kritikus pontja: a kifizetések lassúsága Mindenképpen szükséges az on-line kapcsolattartás fejlesztése és terjesztése Adminisztráció és bürokrácia csökkentése!

További tapasztalatok Az indikátorok, mint a szerződés teljesítésének szűk keresztmetszete, pályázati kiírás szintjén tartható Problémagóc: a támogatási keret felhasználási hányadosa

A disszemináció jogi lehetősége A támogatási szerződés a következőképpen rendelkezik: Amennyiben jelen szerződés alapján folyósított támogatás terhére, vagy a projekt keretében létrejött szellemi alkotás felhasználására a Kedvezményezettek valamelyike jogot szerez, úgy tulajdonjogának érintetlenül hagyása mellett köteles annak oktatási / képzési / foglalkoztatási célra történő felhasználását bármely további felhasználó részére ingyenesen biztosítani. A felhasználó ezt a jogát üzletszerűen nem gyakorolhatja, így a felhasználás a jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálhatja. Tehát az elkészült produktumok szellemi közkinccsé válása előtt nincs akadály…

A disszemináció fokozatai Megkeresésre az elkészült szakmai produktumok rendelkezésre bocsátása Az elkészült produktumokról tájékoztató küldése az adott témában érintett intézményeknek Saját honlapon regisztrációt követően érhetők el a szakmai anyagok (diszkriminációmentesen!) Saját honlapon regisztráció nélkül érhetők el az anyagok CALDERONI

HEFOP honlapok A honlap létrehozása nem szerződéses kötelezettség A projektek 100%-a létrehozott internetes tájékoztató felületet (honlapot vagy honlaprészt) Pozitív példák (a honlapok címei elérhetők a honlapról)

A honlapokkal kapcsolatos elvárások Feleljen meg az arculati előírásoknak Adjon teljes képet a projekt céljairól Legyenek rajta aktuális információk Rendszeresen frissítsék Teljesítse a disszeminációs kívánalmakat

Köszönöm a figyelmet! Rozványi Dávid OKM Támogatáskezelő 1. sz. Pályázati Osztály II. sz. Munkacsoport