Miért és mit – a program céljai és várható eredményei Galasi Péter, MTA KTI.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Balatonvilágos november 10.
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
A Kormány intézkedései és tervei
MAKROÖKONÓMIA GTK Gazdálkodási és menedzsment, Kereskedelem és marketing (BA Levelező) 2010.
Makroökonómia 5. előadás.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Az ÉRÁK szerepe a megújuló szakképzésben- felnőttképzésben Soós Roland ÉRÁK.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A munkaerő-kereslet és –kínálat előrejelzését megalapozó kutatások a HEFOP 1.2 intézkedésének keretében.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Az infláció és az inflációs folyamatok
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
Munkanélküliség.
A munkapiaci-előrejelzések gyakorlata: kitől tanulhatunk? Cseres-Gergely Zsombor, MTA KTI.
A kötet felépítése és a főbb javaslatok Scharle Ágota Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Az eltűnt egymillió munkahely nyomában április 11.
A TÁMOP projekt keretében készült munkapiaci előrejelzés TÁMOP / projekt Cseres-Gergely Zsombor, Közgazdaságtudományi Intézet,
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
„Út a munkához „ program Simon Gábor államtitkár.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
GKI Zrt., Az alacsony foglalkoztatási ráta okai, a foglalkoztatás bővítésének gazdaságpolitikai összefüggései Független Szakszervezetek Demokratikus.
Dél-dunántúli Munkaügyi Központ MUNKAERŐ-KERESLETIÉS KÍNÁLATI ELŐREJELZÉSEK HEFOP 1.2. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése kutatási alkomponens.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Előrejelzés, az információ áramlása, a foglalkoztatás szintjének emelése TÁMOP / kiemelt projekt Cseres-Gergely Zsombor, MTA KTI.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
MAKROÖKONOMIA Előadás Szabó Richard BMF KKGK VSZI
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
Társadalom- és foglalkoztatáspolitikai stratégiák hatása és hatékonysága Scharle Ágota Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Budapest, november 12.
Kazincbarcika és vonzáskörzete munkaerő-piaci helyzetének bemutatása
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACI HELYZETE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A DIPLOMÁSOK ELHELYEZKEDÉSÉRE SOPRON, december 11.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Ágazati GDP előrejelző modell Foglalkoztatási és makro előrejelzés Vincze János Szirák, november 10.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Makroökonómia Keynesiánus modell összefoglalása.
Kutatási alkomponens Összegzés Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Visegrád,
Foglalkoztatottság, szegénység. Direkt kapcsolat a jövedelmi helyzet és a munkaerő-piaci státusz között Indirekt összefüggések – gyermeknevelés támogatása,
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése HEFOP 1.2. Intézkedés Kutatási Alkomponens ZÁRÓKONFERENCIA Budapest, március Javaslat a megalapozottabb.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Munkapiaci előrejelzés és web-alapú információs rendszer TÁMOP / kiemelt projekt NFSZ megyei igazgatói értekezlet 2012 július 19. Cseres-Gergely.
Dávid János: A munkaerő szakmaszerkezetének keresleti előrejelzése, a munkaerő-kereslet és –kínálat egybevetése Hozzászóló: Varga Júlia Budapesti Corvinus.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Mire jók a munkapiaci előrejelzések a világban? Nemzetközi tapasztalatok és tanulságok Gács János, MTA-KTI
Ágazati létszámstruktúra előrejelzése nemzetközi adatok alapján
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
A népesség várható iskolai végzettségének előrejelzése nemek, korcsoportok és régiók szerint A TÁMOP műhelykonferencia április 22. Radisson.
„Út a munkához” program tapasztalatai
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő-kínálat,
Cseres-Gergely Zsombor
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Dr. Soós Adrianna – főigazgató-helyettes (FSZH)
A munkaerőpiac áttekintése
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Dr. Soós Adrianna – főigazgató-helyettes (FSZH)
„Út a munkához”program
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

Miért és mit – a program céljai és várható eredményei Galasi Péter, MTA KTI

A program szakmai indokoltsága Magyar sajátosságok: tartósan alacsony foglalkoztatás és gazdasági aktivitás

A program szakmai indokoltsága Magyar sajátosságok: a kereslet és a kínálat egymáshoz igazodása nehézkes, az oktatási kibocsátás és a munkapiaci kereslet összhangja problematikus. Általános munkapiaci jellegzetesség: tökéletlen információ  téves munkapiaci döntések  a ciklikus és szerkezeti problémák súlyosbodása.

A program szakmai indokoltsága Kapcsolódás az Uniós foglalkozatási stratégiához: rövid, közép- hosszú távon is érvényes információk a szakpolitikák formálói és a munkapiac szereplői számára, amelyek megkönnyítik a munkapiaci lehetőségek közötti eligazodást.

A program szakmai indokoltsága Kapcsolódás az Uniós foglalkozatási stratégiához: ÁFSZ fejlesztések: önkiszolgáló rendszerek működtetése, amely lehetővé teszi, hogy az álláskeresők a lehetőségekről személyesen tájékozódhassanak. a munkapiac keresleti és kínálati oldaláról rendelkezésre álló információkat a munkát keresők számára érthetően megfogalmazó rendszerek működtetése.

A program szakmai indokoltsága Kedvező hatások: a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok munkapiaci esélyeinek javítása; a munkapiaci állapotok közötti áramlás gyorsítása az információkhoz való hozzáférés költségeinek csökkentése révén;

A program szakmai indokoltsága Kedvező hatások: hozzájárulás a kereslet és a kínálat jobb egymáshoz igazodását szolgáló szakpolitikai megoldások kidolgozásához és megvalósításához; az oktatási és képző intézmények, valamint a munkapiac keresleti oldalán álló szereplők a korábbinál hatékonyabban lesznek képesek az oktatási kibocsátás, illetve a munkapiaci kereslet szerkezetének alakítására.

A program céljai Általános cél információk a munkapiac szereplői számára a kereslet és kínálat várható közép- és hosszú távú változásairól; Konkrét célok munkapiaci előrejelzések készítésére alkalmas előrejelző rendszer (modellkeret és adatbank) kialakítása; a célcsoportok igényeinek megfelelő, a rendszer ered- ményeiből építkező információs rendszer kialakítása.

A program céljai Az előrejelzés dimenziói: 200 foglalkozási csoport, 10 ágazat, iskolázottsági és életkori csoportok, régiók; közép- és hosszú távú előrejelzés ,

Az előrejlező rendszer áttekintése Be nem jelentett foglalkoztatás Atipikus foglalkoztatás Kereslet-kínálat közötti eltérések előrejelzése Munkapiaci kereslet előrejelző modellek Munkapiaci kínálatot előrejelző modellek Foglalkoztatási ráta becslése Munkapiaci dinamika becslése Nemzetközi tapasztalatok projekt Adatbank projekt Előrejelzési adatokat kommunikáló web-site Kommunikációs és disszeminációs projekt KKV szerepe a foglalkoztatásban

A kínálati oldal: a főbb összefüggések Munkapiaci kínálat Szakmakínálat előrejelzése Népesség várható iskolai végzettségének előrejelzése Aktívak, inaktívak létszámának előrejelzése

A keresleti oldal: a főbb összefüggések Ágazati kibocsátás projekt Munkakereslet nemzetközi tendenciái Ágazati előrejelzés várakozások alapján Munkakereslet előrejelzés ágazatok szerint Munkakereslet előrejelzés foglalkozások szerint Munkapiaci kereslet

Adatbank adatbázisok (statisztikai felvételek, adminisztratív, államigaz- gatási adatbázisok) összegyűjtése, elemezhető állapotba hozása, kutatható formában történő tárolása.

Web alapú információs felület az előrejelzési eredményeket közérthető formában bemutató információs felület; a pályaválasztás előtt állók, illetve a pályamódosítók számára, munkakeresleti tendenciákkal kapcsolatos információk szolgáltatása a megalapozottabb munkapiaci döntések érdekében.

Az eredmények további hasznosítása keresleti előrejelzés: az oktatási intézmények a munkaadók elvárásaihoz tudják igazítani a képzési kínálatukat. munkakínálati előrejelzések: a munkaadók beruházási döntéseit segíthetik. A munkapiaci kereslet-kínálat közötti eltérések előrejelzése: hatékonyabb foglalkoztatáspolitikai tervek születhetnek.

Köszönöm a figyelmet!