Társadalmi Megújulás Operatív Program 2.3.1.számú projektje Új Pálya.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Beszámoló a közszférát elhagyó munkavállalók részére létrehozott Szolgáltató Centrum munkájáról Készítette: Tóth Edit.
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
1 Idősebb munkavállalók a magyar munkaerőpiacon Dr. Székely Judit november 28. BUDAPEST.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
Pécsi Regionális Informatikai Szakképzési Fórum Pécs, szeptember 10.
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
E-learning alapú komplex képzések
A z LHH program aktuális kérdései Kullmann Ádám, LHH Fejlesztési Programiroda Szentendre, május 27.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Tájékoztató a Karrier Híd programról Dr. Nagy Ágnes igazgató március 22. Békéscsaba.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
kiemelt projekt bemutatkozása
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
1 Tájékoztató munkahelybővítést és megőrzést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról, lehetőségekről Kisbér, április 8.
Képzések finanszírozása SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet Szeged, 2008/2009. I. félév.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTŐ TÁMOGATÁSOK ÉS KEDVEZMÉNYEK ÉV Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, Szombathely Szombathely,
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
A GAZDASÁGI VÁLSÁG HATÁSA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACÁRA Kőszeg, december 14.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
JÁRULÉKKEDVEZMÉNY az álláskeresők mikro-, kis-, és középvállalkozásoknál, valamint a civil szervezeteknél történő foglalkoztatásának támogatása (2005.
TAMOP /1 „CÉHÁLÓZAT KAPACITÁSFEJLESZTÉSE” Kézenfogva Alapítvány Projektnyitó Szakmai Nap
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
Postapartner Program: IV. ütem meghirdetése és információs nap Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Zalaegerszeg, 2009.
A magán-munkaközvetítők évi tevékenysége Foglalkoztatási és Szociális Hivatal augusztus 2.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
„ Út a munkaerőpiacra” GINOP / projekt Jász-Nagykun-Szolnok megyei megvalósítása.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
Bemutatkozik A FORDULÓPONT PROGRAM A programot az EU és a Magyar Állam támogatja.
MUNKAERŐPIACI FOLYAMATOK Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szombathely Szentgotthárd, február 15.
"Munkahelyek megőrzéséért" központi munkaerő-piaci program Készítette: Koren Monika ÉMRMK Gyöngyösi Kirendeltsége 3200 Gyöngyös, Vezekényi u. 24.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
Tájékoztató az Ifjúsági Foglalkoztatási Kezdeményezés (Youth Employment Initiative - YEI) végrehajtásáról Jogszabályi háttér 1304/2014 EU Rendelet IV.
Társadalmi tudatformálás
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2
A Heves Megyei Kormányhivatal Európai Uniós források keretében folyó foglalkoztatási és képzési programjai.
Pályaválasztási Kiállítások 2008
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Megjelent a végrehajtási rendelet!
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
„Út a munkához”program
A magyar felnőttképzés rendszere - a szakértők szemével
Előadás másolata:

Társadalmi Megújulás Operatív Program számú projektje Új Pálya

Az Új pálya projekt célja és keretei A projekt célja: még az álláshely elvesztése előtt és azt követően segítséget nyújt a pályamódosításra kényszerülő közszférában dolgozók számára képzésük révén a foglalkoztathatóság javítását, szakma- és munkahelyváltást, a foglalkoztatást támogatva az ország egész területén.

Az Új pálya projekt célja és keretei Rendelkezésre álló keretösszeg: millió Ft, melynek 85%-a az Európai Szociális Alapból, 15%-a a Munkaerőpiaci Alapból átadott költségvetésből származó forrás. A rendelkezésre álló keretösszegből 500 millió Ft a Közép- Magyarországi Régióban használható fel. A programban való részvétel saját erőt nem igényel. A konstrukció keretében az egyének képzéséhez nyújtjuk a támogatást.

Az Új pálya projekt célcsoportja A közszférában létszámleépítéssel érintett munkavállaló (mindazok, akiknek a munkaviszonya július 1-jét követően létszámleépítés miatt szűnt meg, vagy a munkáltató írásban nyilatkozott, hogy a munkavállaló munkaviszonya egy éven belül megszűnik, vagy akinek a teljes munkaidős foglalkoztatása a július 1-jét követő államigazgatási, illetve közigazgatási reformok kapcsán sorra kerülő változások következtében alakul át részmunkaidős foglalkoztatássá, kivéve akik prémium évek program alanyai lesznek), valamint regisztrált álláskereső pedagógus és egészségügyi végzettségű személy. Nem tartoznak a program célcsoportjába azok az egyének, akik egy adott ágazaton belüli átképzéseken kívánnak részt venni, vagy ágazaton belül váltanak munkakört. Az Új Pálya elsősorban a közszférán kívüli elhelyezkedés elősegítése érdekében nyújt támogatást a résztvevők képzésének finanszírozásával.

Az Új pálya projekt időtartama A program időtartama: augusztus 17-től augusztus 17-ig. A program projektgazdája: a Pécsi Regionális Képző Központ A program kiterjedése: Az ország egész területe.

Az Új pálya projektben támogatható képzések Munkaerőpiaci indokoltság szerint:  hiányszakmák  konkrét foglalkoztatási szándékhoz kötődő képzések  az adott régióban perspektivikusnak minősülő szakirányok (HEPIH ATSZT)  önfoglalkoztatást elősegítő, profilba vágó vagy meglévő vállalkozáshoz kapcsolódó képzések Lehetséges kimenetek: piacképes szakmai, informatikai, nyelvi  OKJ, FAT programakkreditált, ATSZT által minősített  munkaköri és egyéb képesítések  nyelvvizsga, szakmai nyelvvizsga, egyéb nyelvi bizonyítvány  nyelvi ismeretek

Az Új pálya projekttel kapcsolatos információs lehetőségek tájékoztatók, módszertani útmutatók, űrlapok, folyamatleírások képzőknek, egyéneknek, fórum, kapcsolódó linkek, stb. Regionális tájékoztató rendezvények Regionális Munkaügyi Központok kirendeltségei, FIT pontok Szórólapok, telekommunikációs csatornák FSZH honlap Képző intézmények

Az Új pálya program várható eredményei Mutató neveMutató forrása MértékegységKiinduló érték1. Év2. Év Képzésben részt vevők száma Nyilvántartási rendszer Fő Képzést eredményesen elvégzők száma Nyilvántartási rendszer Fő A program ideje alatt vagy az azt követő 6/12 hónapon belül elhelyezkedők aránya Nyilvántartási rendszer, nyomon- követés adatai %01440

Hogyan működik az Új Pálya program? A képző intézmények regisztrálnak a programban Az általuk javasolt képzési szakirányok, illetve az ÁFSZ által közzétett hiány- és keresett szakmák alapján folyamatosan frissítjük és bővítjük a képzési listát (képzési csomag) A célcsoport tagjai a programiroda munkatársaitól (40/ ) vagy közvetlenül a képzőtől kaphatnak információt

Hogyan működik az Új Pálya program? A programiroda munkatársai a beérkezett támogatási kérelmeket feldolgozzák, az esetleges hiánypótlásokat bekérik, majd a képző intézményen keresztül értesítik az egyént a kérelem elbírálásáról. A projektgazda együttműködési támogatást köt a képzővel és támogatási szerződést a képzésbe vont egyénnel.

Hogyan működik az Új Pálya program? A pénzügyi elszámolás havonta, a teljesített óraszám alapján történik. A programban tételes költségelszámolást nem kérünk, a képzési költség kalkulálásánál a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet alapján kiadott hatályos Miniszteri Közleményben meghatározott differenciált normákkal számolunk.

Köszönöm a figyelmet! Bakonyváriné Kurdi Éva Új Pálya projektiroda vezető