Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért 2010. október 09.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

HÁLÓZATOK.
Elektronikus levelezés
Elektronikus levelezés [webmail]
Hálózati és Internet ismeretek
Az Internet adta lehetőségek
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Elektronikus levelezés
 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
Elektronikus levelezés
küldés.
Számítógépvírusok Készítette: Babay Attila.
Kiss Tibor Rendszeradminisztrátor (MCP) DevNet Solution Kft. Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
Nagy Levente Jakab András. Miről lesz szó? Mi az a és mi a Windows Live? Levelezés és naptárkezelés Csoportmunka és projektek Kommunikáció.
Elektronikus levelezés
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Elektronikus levelezés
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Jogi informatika1 INFORMATIKA II. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Hálózatkezelés, Internet 9. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Outlook 2003 Első rész.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
[fre ] Az új [fre ] Több mint levelezés, a saját kommunikáció internetes közműve:  kommunikáció a képernyőn: levelezés, üzenetküldés.
INFORMATIKA VIZSGA BUDAPEST 2003.DECEMBER17. KURZUS:04. CSOPORT:A.
Vírusok és kártékony programok
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Levelezés Készítette: Kós Réka.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 7 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Kereső programok levelezés. Google története 1995: Larry Page és Sergey Brin 1996: keresőmotor tervezése 1998 szept. 7: megalakult a Google Inc. Ma: havonta.
Internet, Elektronikus levelezés
Az Internet alkalmazásai
Levelezés a Jedlikben Borbély Balázs rendszergazda-helyettes Jedlik Ányos Gimnázium.
Jogi informatika1 INFORMATIKA II. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Boha Roland - Kéretlen levelek PPKE-ITK (2005) 1 Nyelv-alapú spam- szűrők Boha Roland november 24.
15. Tétel Az elektronikus levelezés
A hálózati terminológia alapszintű megismerése, internetes ismeretek
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Nagyvállalati szintű felhős szolgáltatások Eszközök - Szolgáltatások.
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
Szoftver Program – a számítógép számára érthető utasítássor Operációs rendszer – Programcsomag. Kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Kiss Balázs Geográfus MSc/I. évf..  Hazánkban leginkább használt levelezőrendszerek  Üzleti levelezőrendszerek  Thunderbird  Gmail  Apple Mail 
S ZÁMITÓGÉPES KÁRTEVŐK Tanuló: Tóth Zsolt Tanár: Kókai Anasztázia Iskola: Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Magyarkanizsa, Iskola tér 1.
Jogi informatika1 INFORMATIKA II/2. alkalom november 21.
Információ és kommunikáció Elektronikus levelezés.
Elektronikus levelezés
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Internet, Elektronikus levelezés
Beérkezett üzenetek Rendszerezett A mappa tisztítása
Szöveg beírásához kattintson ide Elektronikus levelezés BEADTA: SZABÓNÉ FALUHELYI RENÁTA
Számítógépes alapismeretek 3. gyakorlat
Internet és kommunikáció
LEVÉL.
50 időt megtakarító Outlook-billentyűparancs
Előadás másolata:

Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.

Mi is az az Internetes szolgáltatás (legrégebbi és legelterjedtebb) Internetes szolgáltatás (legrégebbi és legelterjedtebb) Segítségével elektronikus üzenet küldhető Segítségével elektronikus üzenet küldhető Csatolható hozzá sokféle fájl: kép, zene, dokumentum… Csatolható hozzá sokféle fájl: kép, zene, dokumentum…

Leveleink lehetnek Várt levelek biztonságos tartalommal Várt levelek biztonságos tartalommal Spamek (kéretlen, azonos tartalmú, nagy példányszámban elküldött levelek) Törlés! Spamek (kéretlen, azonos tartalmú, nagy példányszámban elküldött levelek) Törlés! Hoaxok (komolynak tűnő álhírek, lánclevelek) Ne küldjük tovább! Hoaxok (komolynak tűnő álhírek, lánclevelek) Ne küldjük tovább! Vírusos levelek Törlés! Vírusos levelek Törlés! Adathalász levelek Törlés! Adathalász levelek Törlés!

A levelezőprogram A saját gépünkön van beállítva, tehát csak innen írjuk és csak ezen olvassuk leveleinket A saját gépünkön van beállítva, tehát csak innen írjuk és csak ezen olvassuk leveleinket A leveleket a számítógépre mentjük A leveleket a számítógépre mentjük Előny: csak a küldéshez és fogadáshoz kell net Előny: csak a küldéshez és fogadáshoz kell net Az Outlook Express vagy Mozilla Thunderbird is az Az Outlook Express vagy Mozilla Thunderbird is az

A levelezőrendszer Használatához nem kell beállítani semmit Használatához nem kell beállítani semmit Internetkapcsolat nélkül nem használhatjuk-webes alkalmazás Internetkapcsolat nélkül nem használhatjuk-webes alkalmazás Leveleink a szerveren vannak Leveleink a szerveren vannak Bármelyik gépről elérhető Bármelyik gépről elérhető Web alapú levelező pl. gmail, fre … Web alapú levelező pl. gmail, fre …

Rend a postafiókban Véges számú levelem van (rendszeres és átgondolt törlés) Véges számú levelem van (rendszeres és átgondolt törlés) A fontos levelek megjelölése A fontos levelek megjelölése Az összetartozó levelek együtt vannak (mappák vagy címkék) Az összetartozó levelek együtt vannak (mappák vagy címkék) A levelek közt tudok keresni keresővel A levelek közt tudok keresni keresővel (A rendszer „tanítható” a keresésre: szűrők, szabályok… (A rendszer „tanítható” a keresésre: szűrők, szabályok…

CitromailFre Gmail Tárhely 2 GB 10 GB 7,5 GB Melléklet mérete 3 MB 10 MB 25 MB Fontossági jelzések VanNincsTöbbféle Új mappa IgenIgenCímke Keresés/SzűrésMindkettőMindkettőMindkettő Automatikus törlés SzűrővelSzűrővelSzűrővel

Gyakorlati példák a citromailben, fre ben, gmailben Fontossági jelzés Fontossági jelzés Új mappa létrehozása Új mappa létrehozása Keresés Keresés Szűrés Szűrés Automatikus törlés (szűrővel használjuk!) Automatikus törlés (szűrővel használjuk!)

Tanácsok Olvassuk át levelezőnk súgóját! Nézzük át a beállításainkat! Merjünk kísérletezni! Rendszeresen végezzünk karbantartást a postafiókunkban! a postafiókunkban!

Vége Készítette és bemutatta: Pohner Lászlóné