Halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szociális és munkaerő-piaci (re)- integrációjának támogatása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A szakképzetlen, szociálisan hátrányos helyzetű, munkanélküli emberek (fiatalok) munkaerő-piaci és társadalmi (re)integrációjának elősegítése integrált.
Kismama Karrier Központ és Alternatív Főiskola
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
A bentlakásos intézmény, mint „Otthon”
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
" Tudás és kompetencia" Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Veres Katalin projektvezető.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
Munkaerő-piaci helyzet Teljes népesség fő Foglalkoztatottak fő (15.életév és 61. életév között) Munkanélküliség hó,1040 fő (Mnk.ráta.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
A társadalmi felelősségvállalás civil példái – jó gyakorlatok a Nyugat-dunántúli és Észak- alföldi régióból Kóbor Krisztina 2010.
ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP P /2.0.
Projektindító nap TÁMOP /1-2, TÁMOP /1
Konzorciumi együttműködés
HU Phare program: A fogyatékkal élő emberek munkaerőpiacra jutásának elősegítése (A foglalkozási rehabilitáció eszköztárának rendszerszemléletű.
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Sorskerék Alapítvány. Sorskerék Alapítvány Sorskerék Alapítvány 2004-ben alapították Cél: egészségmegőrzés Nevelés, oktatás, ifjúságvédelem,
„Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai TÁMOP C-09/ „Trambulin”
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
2004. október 4.1 A program lebonyolítása menedzsment szempontból Lakner Judit programvezető ESZA Kht.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM TÜRR ISTVÁN KÉPZŐ ÉS KUTATÓ INTÉZET NYÍREGYHÁZI IGAZGATÓSÁG TÁMOP-OS PROJEKTJEI ÉS AZ INTERNETES MENTORI.
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
A GINOP „Út a munkaerőpiacra” kiemelt projekt lehetőségei
Szakiskolai fejlesztési program
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ és HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Együtt a változásokért
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Előadás másolata:

Halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szociális és munkaerő-piaci (re)- integrációjának támogatása

Miért van szükség ilyen és ehhez hasonló tá- mogatási programokra? –Kb. 250 ezer a nem tanuló, nem dolgozó és TB- ellátásban sem részesülő, éves fiatalok száma: lemorzsolódottak; szakképzetlenek; nem szeretik az intézményeket (az iskolákat). –Az iskolarendszerű és a tanfolyami képzés általában nem akar és nem is tud segíteni: kevés a pénz; sok a baj velük; a szakemberek felkészületlenek a fiatalok speciális problémáinak kezelésére.

MEGOLDÁS: A fiatalok összetett problémáinak komplex megoldását segítő (alternatív képzési és fog- lalkoztatási) projektek A fiatalokat segítő projektek szerkezete: –felkutatás, kiválasztás; –képzés; –foglalkoztatás: 12 havi támogatott foglalkoztatás, 6 havi nem támogatott továbbfoglalkoztatás; –támogató szolgáltatások.

A projektek főbb jellemzői: Regionális Civilközpont Ala- pítvány Miskolchegesztő17 Jóléti Szolgálat Jászszentlász- ló és Móricgát Alapítványa Jászszent- lászló általános mezőgazdász 13 Sziti Kulturális és Mentálhigi- énés Egyesület Szegedkerti munkás10 „Mégis van remény” Egyesü- let Békés szociális gondozó, ápoló 20 „Contact” Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat Szolnoktextiljáték készítő15

MTESZ Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Szervezete Nyíregy- háza varrómunkás20 RÉS EgyesületDebrecenhegesztő20 Impulzus EgyesületSzolnok szoftver- üzemeltető 12 Munkáért AlapítványSzegedfoglalkoztatási informátor 15

A projektrésztvevők jellemzői: –147 bevont fiatal; –közel 50 %-uk legfeljebb általános iskolai vég- zettséggel rendelkezett; –72 %-uknak nem volt szakképzettsége; –mindegyikük munkanélküli volt, 70 %-uk vagy nem volt regisztrálva, vagy ha igen, munkanél- küli ellátás nélkül volt.

A projektek eredményei: A sikeresen vizsgázók aránya: 94 %; –a vizsgaeredmények átlaga: szakmai elméletből: 3,3; szakmai gyakorlatból: 3,1. A 12 hónapos (támogatott) foglalkoztatás- ban résztvevők aránya: a projektekbe kezdetben bevontak 72 %-a, a sikeresen vizsgázók 76 %-a.

A 6 hónapos (nem támogatott) foglalkozta- tásban résztvevők aránya (2004. május): a projektekbe kezdetben bevontak és a sikeresen vizsgázók kb. 60 %-a (7 projektre számolva). A 6 hónapos (nem támogatott) foglalkozta- tásban résztvevők aránya (2004. augusztus): a projektekbe kezdetben bevontak és a sikeresen vizsgázók kb. 60 %-a (5 projektre számolva).