Határtalanul pályázat

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.
Az olasz diákok megérkezése Az első napon, mikor az olasz diákok megérkeztek, két csoportban ismerhették meg közelebbről is a magyar a nyelvet. Később.
Klasszikus London.
JÁSZKISÉRRŐL KÁRPÁTALJÁRA Történelmünk nyomában Kárpátalján - nemzettudat formáló kirándulás -
„Vár állott, most kőhalom…”
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
..
Összeállította: a szakkörvezető és a fotószakkör gyorssegély szolgálata Országjárás másképpen Bemutató a kollégium országjárás-vezető szakkörének szakmai.
Világörökségünk A budai vár.
MÁTÉSZALKA, KOSSUTH UTCA
FELVIDÉKEN Határtalanul.
..
Munka témája:Törökbecsei kirándulás
Téma:Becse és környéke
HATÁRTALANUL! • A pályázati program célja: minden magyar diák tanulmányai alatt legalább egyszer eljusson határon túli, magyar lakta területekre ( Felvidék,
Tudatjuk mindenkivel, hogy a Bethlem Gábor Alapkezelő ZRT. Határtalanul! Programigazgatóság által meghirdetett pályázatán az Apáczai Nevelési és ÁMK 2.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Zarándoklás a Felvidéken
„s gondold hozzá e bús regét” Felvidéki várak
Molnár András bemutatja. STORNO HÁZ A HÁZBAN HUNYADI MÁTYÁS, LISZT FERENC ÉS SZÉCHENYI ISTVÁN IS MEGSZÁLLT!
COMENIUS KINCSESSZIGET Erdélyi találkozó
Kémiai anyagok felhasználása az iparban Comenius-project.
A Moraváni Vénusz (szk. Moravany nad Váhom)Moraváni Vénusz.
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
MÁRCIUS 15. Antal Márton Mohácsi Mihály 5/A.
Korom Tamara: A szatmári béke
Kazinczy és Csokonai iskolája: a Debreceni Református Kollégium
OM azonosító: Székelyföld június OM azonosító:
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Szerbia két tartománya a Vajdaság (itt kb magyar él), illetve Koszovó, ahol a lakosság nagy többségét albánok alkotják. A Vajdaság termékeny.
Világörökségek Szlovákiában 2011.augusztus
Szakmai munkánk a pályázatban
„Rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetése az SZLTISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben” TÁMOP A -12/1– Szakmai munkánk.
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
2014 LÉPD ÁT ! HATÁRTALANUL. Csapatalakítás I. csapatfeladat Első nap.
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
A „NYÍLÓ ABLAKOK” című projekt bemutatása KOVÁCS ÁRPÁDNÉ
Angliai tanulmányi út február március 16.
Felvidék kulturális öröksége Régmúlt és jelen. Felvidék néphagyománya Felvidék neves városai Írók, neves személyiségek Szlovák-magyar viszonyok - kitekintés.
ICOM szakmai út Szlovénia. Lendva: vár és vármúzeum.
Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája
Határtalanul!.
Gyömrő Írta: Farkas Gréta A mi iskolánk Városunkról Kis városunk lakói
Székelykeresztúr Március 15.. Sokan gyűltek össze Székelykeresztúr központjában az 1848– 49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett.
Határtalanul. 1. nap Utazás 04:15-kor indultunk el Győrújbarátról. 11-kor már a határon voltunk. A vámosok mindenkinek elkérték a személyi igazolványát,
Határtalanul pályázat Tanulmányi kirándulás középiskolásoknak HAT Értékelő óra május 26. Telepy Iskola.
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
Informatika. A pályázatról Az informatika rejtelmei határon innen és túl címmel az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán- szakközépiskola, mint partneriskolával.
2016. Március 3.. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Keretében magyarországi.
 A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul program keretén belül iskolánk 7. osztályos tanulói lehetőséget kaptak arra, hogy a magyar.
Erdélyi út – május Útiterv és szállások. 1. nap Indulás Budapestről, első állomásunk Körösfő: A települést megismerteti velünk Péntek Pici László.
Már a kvád törzsek is bányásztak itt ércet a hegyekben, a honfoglalás után kis bányatelepe a zólyomi vár tartozéka volt. A várost a németek alapították.
Határtalanul.
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
A pályázat címe: Erdély aranykora, Bethlen nyomában nyomában
A KönyvTÁRva-nyitva jó gyakorlat
NAPIREND, KÁRPÁTALJA Határtalanul utazás.
Felvidéki kirándulás.
Iskolánk rövid, környezeti nevelési programjának bemutatása
Kolozsvár.
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Örömmel értesítünk mindenkit arról, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. Határtalanul! Programigazgatóság által meghirdetett pályázatán az Apáczai Nevelési.
Határtalanul Osztálykirándulás hetedikeseknek
Erdélyi kirándulás Élmények.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Határtalanul pályázat Felvidéki tanulmányi kirándulás

„Határtalanul” 2014. szeptember 23-25-ig a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és AMI 7. évfolyamos tanulói közül negyvenen a „Határtalanul” pályázat keretében felvidéki kiránduláson vettek részt. Cél a Szepesség, a bányavárosok és a magyarlakta területek megismerése volt.

Az első napon Az első napon a bányavárosokat látogatták meg. Selmecbánya, Körmöcbánya és Besztercebánya az arany és ezüst kitermeléséről volt híres a középkori Magyarországon.

Az első napon A múzeumok és a pénzverde ennek emlékét őrzik.

Az első napon A történelmi Magyarország ezen városaiban lévő templomokat és várakat is meglátogatták.

A második nap A második nap is bővelkedett programokban. A poprádi séta után a vadregényes Magas-Tátra következett, ahol egy rövid túrán ismerkedtek meg a természeti szépségekkel. Lenyűgöző volt megtekinteni Közép-Európa legnagyobb épségben maradt várát, Szepesváralját.

A második nap Ezután Lőcsén a Szent Jakab –templomot és a városházát látogatták meg, ezáltal az irodalom, a rajz és a történelem órákon tanultakat élményszerűen idézhették fel. Este a szálláson hangulatos táncházi foglalkozáson vettek részt, ahol a Gömör táncegyüttes egyik tagja csárdást tanított a csoportnak.

A harmadik napon A harmadik napon a rimaszombati séta során lerótták tiszteletüket Tompa Mihály és Petőfi Sándor emléke előtt.

A harmadik napon Ellátogattak a város egyik magyar nyelvű általános iskolájába, ahol 7. osztályos tanulókkal és tanáraikkal ismerkedtek meg.

A harmadik napon A kassai kirándulás a Közlekedési Múzeum meglátogatásával kezdődött. Ez kapcsolódik a 7. osztályos technika gépészeti tananyagába.

A harmadik napon Utána a Rodostói-házban felelevenítették a II. Rákóczi Ferencről és szabadságharcról tanultakat, és tisztelettel adóztak Mikes Kelemen emléke előtt. A legnagyobb élmény a kassai dóm és a kripta megtekintése volt, ahol megkoszorúzták II. Rákóczi Ferenc síremlékét és elénekelték a Himnuszt. Rövid belvárosi séta után indultak haza Siófokra.

„Határtalanul” A „Határtalanul” pályázattal elnyert tanulmányi kirándulás felejthetetlen élményt jelentett a 7. osztályos tanulóknak.