A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása 2007. Február 22. Kogon Mihály igazgató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Az ORSZI minősítési rendszerének változásai és tervezett fejlesztései előadó Dr. Benkovics László.
Korai fejlesztés, korai intervenció tapasztalatai Biztos Kezdet mentorképzés Velence Meszéna Tamásné Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
FOR EVER GURULÓ XII. FESZ Kongresszus, Velence, szeptember 29. Kogon Mihály.
FOREVER GURULÓ Infokommunikációs fejlesztések, támogató technikai eszközök RECIKLI , Nyíregyháza, február 13.szeptember 27. Kogon Mihály igazgató.
A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ szerepe a komplex rehabilitációban Balog Lajos Rehabilitációs főreferens,foglalkoztatási szakértő
közös finanszírozás vagy ellátásszervezés
Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP /
El ő adó: Kiszner Levente.  Melyek azok a legfontosabb társadalmi rétegek, amelyek valamilyen szempontból speciális helyzetben vannak?  Milyen nehézségek.
dr. Juhász Péter Fogyatékosságügyi és Rehabilitációs Főosztály
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
általános főig. helyettes
AZ ELŐZMÉNYEK ALAPELVEK A MEREK CÉLJA A PROJEKT CÉLJA
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
„NE HAGYD MAGAD!” Antidiszkriminációs program Kedvezményezett: Kézenfogva Alapítvány A projektet támogatta az Európai Unió
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége november.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
Nappali ellátás célkitűzése: Mozgássérült emberek számára, komplex rehabilitációra irányuló szolgáltatások nyújtása, mely a társadalmi és munkaerő-piaci.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Fogd A Kezem Alapítvány
2008. december 10. Látássérült személyek elemi és foglalkozási rehabilitációja programzáró konferencia december 10.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Az esélyegyenlőséget szolgáló törekvések a törvényalkotásban, különös tekintettel az SNI témakörére.
OFA Hálózat évi tevékenységei
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Szociálpolitikai keretek
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
1 A évi kistérségi közszolgáltatás-szervezés és ellátás Budaörs Kistérség Többcélú Társulása január 30.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
Fogyatékossággal élő hallgatók a Nyíregyházi Főiskolán Göncziné dr. Szabó Terézia „Egyenlő esélyek biztosítása a felsőoktatásban” november 26.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
SZMM Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon és az SZMM Intézményeinek Oktatási Munkaközösségének közös pályázata Együtt tanulás – közös.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Salgótarján május 8.. Mit értünk érdekvédelem alatt? Milyen feladatokat jelenthet? Kik védenek érdeket? Hogyan lehet érdeket védeni? Alkossuk.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
2008. június 16.foglalkozási rehabilitációs képzés1 Foglalkozási rehabilitációs képzés az ELTE GYFK-n ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar.
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése.
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Pécs, DECEMBER 15. Szellő János DDRMK FRO osztályvezető
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató

A MÁI számokban 134 fő ellátott 2 Ha terület 115 dolgozó Mrd Ft költségvetési támogatás között millió Ft elnyert pályázati támogatás az ADDETUR Alapítvánnyal közösen

A MÁI bemutatása A szociális törvény szabályozásában, az Intézmények működését meghatározó jogszabályokban tetten érhető szemléletmód hosszútávra konzerválja a szegregált ellátási struktúrát a törvény nem veszi figyelembe a fogyatékos személyek esélyegyenlőségét biztosítani hivatott törvényt és az egyenlő bánásmódról szóló törvényt, valamint az Európai Unióban elfogadott alapelvek és érvényes direktívák szerint is idejétmúlt.

A MÁI bemutatása A MÁI ebből kifolyólag próbálja újradefiniálni magát, amelyre azért is szükség van, mert érezhetően változik a klienskör: –Halmozottan fogyatékos emberek –az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézettől érkező emberek, felnőtt emberek, trauma után A kliensek önrendelkezési jogának, társadalmi integrációjuk elősgítése más feladatot jelent, mint a korábbi időkben: a tartós ellátás helyett a komplex rehabilitációs szolgáltatások megalkotása a cél!

A komplex rehabilitáció elemei a MÁI-ban A MÁI-ban működő szakmai csoportok –Személyi segítő –Pszichológiai –Mozgásterápia –Számítástechnikai és pedagógiai –Szociális és utógondozó csoport –Foglalkoztatási csoport A hat szakmai csoport együtt lefedi a komplex rehabilitáció valamennyi elemét…

Foglalkoztatás (6. csoport) …ugyanakkor az elért eredmények elsődleges célja, hogy a komplex rehabilitációban résztvevő ember a munkaerő-piacon is helyt álljon (helyet találjon) A MÁI 2007-től bekapcsolódott a szociális foglakoztatás kínálta lehetőségekbe. –Fejlesztő felkészítő foglakoztatás keretében jelenleg 8 ember foglakoztatása zajlik –Foglakoztatásuk elősegítéséhez segítséget jelentett az ÁFSZ által kiírt munkahelyteremtő támogatás is. Két tevékenységet alakítottunk ki: digitalizáló műhely és kertészet

A MÁI jövőképe Holnap Háza –Nappali szolgáltató központ, ahol a már kidolgozott komplex rehabilitációs szolgáltatások a nappali intézményben is szerepet kapnak Foglalkoztatás bővítése Segéd és Sporteszköz szerviz biztosítása ( Névváltoztatás –A jelenlegi név már nem pc. és nem fedi le a jelenlegi szolgáltatási struktúrát –Javasolt név: Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja Módszertani központ-kijelölés –Komplex rehabilitáció terjesztése –Önrendelkezési jog megtartása az ellátások igénybevételével.

A MÁI jövőképe-módszertan Az egész társadalom felelősségét érintő elvek, meghatározások, a fogyatékosság értelmezése Kutatások, alapelvek elterjesztése Az intézet szolgáltatásainak elterjesztése A csoportok együttműködése, személyiség központúság Együttműködés más szervezetekkel, különösen egészségügy, oktatás, speciális képzés, más szolgáltatok, civilszervezetek, munkaerő-piaciszolgáltatások, FNO kidolgozása, alkalmazása tovább fejlesztése

A MÁI jövőképe-módszertan Az egyes csoportokhoz köthető módszertani programok kidolgozása Módszertani füzetek, Ajánlások Kiadványok Hálózat- Integráció helyi szolgáltatási és tanácsadási lehetőségek kidolgozása (modellek) szolgáltatások elérhetőek helyben önkormányzati felelősség szakmai együttműködés

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.