FEHÉRGYARMAT PROJECT Stratégia kifejlesztése a roma kisebbség megközelítésére, érdekelté tenni őket képzésekben való részvételre, kulturális és szociális.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvár.
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Etikai Kódex.
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
A felnőttképzés jövőképe (Érdemes-e intézményi stratégiát alkotni?) Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete – országos konferencia (2008.
„Ezt egy életen át kell játszani”
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
általános főig. helyettes
Tanfolyam megszervezése Képzés módszerei SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Minőségmenedzsment alapelvek
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
„INTER-CIVIC: Vývoj dvojjazyčného portálu a digitálnych obsahov pre NGO”
A VASÚTI KÖZLEKEDÉS JÖVŐJE EURÓPÁBAN NEMZETKÖZI KONFERENCIA
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Közösségfejlesztés és közösségi munka
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Üzleti közösségekhez tartozás Magyar Vállalkozók Üzleti Köre
Fejlesztési, stratégiai útmutató
A stratégiai tervezés eszközei: STAKEHOLDER-elemzés
A kulturális intelligencia
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
Fogd A Kezem Alapítvány
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja Civil stratégia előkészítő kerekasztal január 14. Szolnok.
Major Ildikó Osztályvezető-helyettes SAP/CO modulvezető
E-portfolió szerepe a menedzsmentben Dr Dombovári Ella-Sójáné Dux Ágnes Gödöllő június 25.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
Minőség menedzsment 6.előadás
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Primer tapasztalatok, Cardiff országos, állami ösztönzések (The Learning Country, Flying Start, stb.) önkormányzati feladat és erőforrás – többszektorú.
Hódmezővásárhely Megyei Jogú
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Kooperatív oktatással a befogadás támogatásáért
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadásról.
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
Dr. Schiffer Csilla: Kooperáció és koordináció
ÓZDI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL 2. ÜLÉSE „Területi együttműködést segítő programok kialakítása az ózdi járásban” ÁROP-1.A
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A támogatott lakhatás (szociál)pszichológiája Dr. Nagy Zita Éva szociológus, viselkedéselemző a Csobánkai Támogatott Lakhatás esetfelelőse.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Biztonságvédelmi és autóipari klaszterek együttműködésének lehetőségei hazai és nemzetközi téren.
Biyovis a mi üzletünk.
Országos nagykereskedelmi menedzser
Az Újbuda 60+ Program rendszerének legfontosabb elemei
A problémafeltárás technikái
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
A BÁCSALMÁSI ÖNKORMÁNYZATI KÖZSZOLGÁLTATÁSI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Varga Péter, közszolgálati CMC
Előadás másolata:

FEHÉRGYARMAT PROJECT Stratégia kifejlesztése a roma kisebbség megközelítésére, érdekelté tenni őket képzésekben való részvételre, kulturális és szociális tevékenységekre a mai magyar gazdaságon belül.

A project célja A résztvevőkkel közösen a probléma természetének megállapítása Egymás perspektíváinak megértése, a közreműködés lehetőségei A probléma közösen történő megoldására törekvés Megismerni a „hiányzó csoportok” megközelítésének metódusait Lépések megbeszélése, határidők kijelölése akcióterv elkészítése

Az első nap programja Üdvözlés és bemutatkozás „ Jégtörés” Napi célok UK tapasztalatok Szünet Mi a probléma? Szünet Mit és hogyan csinálunk? Szünet Visszajelzés Mennyire vagyunk hatékonyak? Visszajelzés A nap összefoglalása A második nap előkészítése

„Jégtörés” 1 – Utazgatások A kártyára kell írni: –A kedvenc nyaralóhely, úticél Név nélkül! Találd ki kinek a kártyája van nálad Mond el a csoportnak miért ez az úti cél a kedvenc

Témák – Első nap A vitapontok, témák kijelölése Megbeszélés, miért pont ezek a kérdések a fontosak A „hiányzó csoportok” megfogalmazás megértése A jelenlegi lépések felismerése a roma közösség megközelítésére A működő és működésképtelen lépések felismerése ha nem megy, miért nem?

UK Tapasztalatok 25 év tapasztalat a gazdasági fejlesztés és megújítás terén Érettségi utáni képzés könyvelés, tervezés, értékesítés- marketing Vezető stratégiai közreműködés Belső befektetések biztosítása Történelmi épületek felújítása Munkavégzés nagyon elszegényedett területeken Munkavégzés falusi mezőgazdaságí környezetben Együttműködés megteremtése az üzleti szektorral Európai Uniós támogatások kezelése

Miért közelíteni? 1 Bizalmat ébreszt és önbizalomat épít Lehetőséget ad az embereknek hogy részt tudjanak venni olyan döntések meghozatalában ami az ő életüket érinti Nekünk letőséget biztosít a döntések, ötletek gyakorlati kipróbására Megmutatja nekünk a közösségek szükségleteit Megújítja a szolgáltatásokat Szolgáltatásokat hatékonyabbá és még fontosabbá teszi A munkaadóknak is segít fejlődni és szolgáltatásokat fejleszteni

Miért közelíteni? 2 Lehetővé teszi számunkra a felhasználók tudásának módosítását vagy erősítését a szolgáltatással szembeni elvárásokra Jó kapcsolatot alakít ki a Megyei Önkormányzat, partnerek és a közösségek között. Támogatja a demokráciát Segít az embereknek és a közösségeknek a felelősségvállalásban Kiszélesíti a tulajdonosi szemléletet Biztosítja a külső pályázatok hasznos felhasználását Lehet törvényszerű kötelesség

Alapelvek megbeszélése1 Ismétlések elkerülése Átláthatóság Körütekintő döntéshozatal Hasznosság Megalapozott Érthető Szilárd metodika Aktuális

Alapelvek megbeszélése 2 Megnyerő Visszajelzés Hatásos Kiegyenlített Összefogott Bizalmas Professzionális Kiértékelés

Mi a probléma? Csoportos megbeszélés 45 perc alatt 1.Mit tudunk a „hiányzó csoportokról”? Kor, nem, tanulási képesség, kulturális háttér, elhelyezkedés? 2.Miért kellene őket megnyerni a szélesebb társadalomnak?

Mit csinálunk pillanatnyilag? Csoportos megbeszélés 45 perc alatt Mi történik ezidőtájt a „ hiányzó csoportok” megnyerésére? Pl. Iskolák, képzések, eü. Intézmények, helyi önkormányzatok, segélyek, újságok, rádiók, közlekedés, emberek

Mennyire vagyunk hatékonyak? Az előbb felsoroltakból mi működik és mi nem? Miért? Milyen információkra lenne még szükségünk? Csak őszintén!

A második nap programmja Üdvözlés és bemutatkozás „ Jégtörés” Napi célok Az első nap rövid ismétlése Az újonnan érkezők hozzászólásai Szünet Mi nyerhetné meg a „hiányzó csoportokat”? Visszajelzés Szünet Tervkészítés Visszajelzés A nap összefoglalása A harmadik nap előkészítése

Jégtörés 2 – „Születésnapi meglepetés” Találd meg azt a személyt a csoporton belül akinek a születésnapja a legközelebb van a tiédhez (év nélkül)! Találjatok együtt két közös érdeklődési kört.

Célok – Második nap Összefoglalni és megerősíteni amit a jelen pillanatban teszünk a „hiányzó csoport”-ok megnyerésére Megfontolni hogy miért kell megnyernünk a „hiányzó csoportot” Megfontolni hogy a csoportok profilja hogyan befolyásolhatja a jövőben alkalmazható módszereinket

Mi nyeri meg a “hiányzó” csoportokat? Csoportosan beszéld meg: Miért közelítenének a csoportok? Mik lennének az ők és a társadalom előnyei?

A terv kidolgozása Csoportokban dolgozd ki a különböző típusú tevékenységeket amikkel megcélozhatóak a csoportokon belüli különböző profilok –Pl nem, kor, kulturális háttér, iskolázottság –A média milyen típusa vehető igénybe –Mik a bevonható források (pénz, személyzet..) –Határidők Honnan tudjuk ha működött?

Csak egyszerűen, okosan!

A harmadik nap programmja Üdvözlés és bemutatkozás Napi célok Az első nap rövid ismétlése Az újonnan érkezők hozzászólásai Szünet A munkaadók kilátásai Visszajelzés Mik a következő lépések Következtetések levonása

A harmadik napi célok Összefoglalni és megerősíteni miért kell a „hiányzó közösségeknek” közeledni és milyen technikák alkalmazhatók a megnyerésükre Terv kidolgozása hogyan tud a vállalkozói szféra segítségünkre lenni ebben A következő lépések megtervezése és egy lehetséges akcióterv kidolgozása a közösség megnyerésére

A munkaadók kilátásainak hozzáadása Csoportos megbeszélés a lehetséges segítségnyújtásról a „hiányzó csoportoknak” a vállalkozói szektor által. Milyen előnyökkel jár ez az üzleti szféra felé? Hogyan kovácsol ebből előnyt a „hiányzó csoport”?

A következő lépések Az Akcióterv kidolgozása –Mit? –Hogyan? –Kikkel? –Mikor?