EUROPASS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Europass önéletrajz.
Advertisements

EUROPASS – Útlevél Európába
Kreditpontokkal kapcsolatos tájékoztatás
Szakiskolai mobilitási pályázat elnyerése 2010 elején Cél:  a kedvezményezettek idegen nyelvi tudása, és ezen belül a szakmai nyelvi ismeretük ugrásszer.
Európai munkavállalás és az Europass dokumentumok az álláskeresésben
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
Mobilitás az Európai Unióban
Europass dokumentumok az álláskeresésben és a munkaerő-kiválasztásban
A tanári mesterszakról és a TÁMOP 3.1.5/A pályázatról Stéger Csilla OKM Felsőoktatási Főosztály Pécs, november 18.
A bolognai folyamat 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter december 14.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
TÁMOP / PROJEKT A FELSŐOKTATÁS REDSZERSZINTŰ FEJLESZTÉSE 2. ütem Bevezető előadás a tanulási eredményekről, a keretrendszer, a képesítések.
V. ETR konferencia április Fogalomrendszer: ETR & ETN Kodácsy Tamás etn at kodasoft.hu.
AZ EU AJÁNLÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ HAZAI FEJLESZTÉSEK
Az elismerést segítő információforrások Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat ESZI Újpalotai Családsegítő Szolgálat Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó irodája (MUFTI) 1156 Budapest, Kontyfa.
Az oklevélmelléklet és helye az Europass dokumentumcsaládban
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
Képesítés – képesítési rendszer – képesítési keretrendszer Alcím Spartathlon km 36 Hour Time Limit.
Egy év az Európai Unióban Arató Gergely Budapest, április 29.
Általános tájékoztatás az oklevélmellékletről
Balatonvilágos, május 09. Előadó: Dr. Szedlacsek György 1.
Az alapképzések bevezetésének tapasztalatai
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
Változások a felvételi eljárásban Előadó: Németh Péter hivatalvezető.
ERASMUS: Nagy lépésekkel Európába Külföldi tanulmányok szerepe az életpálya-tervezésben ERASMUS Információs Nap - NYME SEK december 7.
Kommunikáció az egyetemen konferencia Pécs,
Az Erasmus-program A napjainkban legnépszerűbb ösztöndíjprogram bemutatása.
Magyar diákok külföldön. Miért? Kaland? Állás? Referencia?
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
EUROPASS Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ – Educatio Kht.
„A szakképzés szolgálatában”
Az európai közösségi jog általános rendszere szerinti elismerés Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
Pedagógus oklevelek elismerése
Képesítési Keretrendszerek Európában
Útlevél a tanulási és munkavállalási célú mobilitáshoz
Oklevélmelléklet előállítása Neptun
Felnőttképzési bázisközpontok és hálózat fejlesztése projekt K o d o l á n y i János Főiskola.
Európa 2020 A lisszaboni stratégiát felváltja az Európa 2020 stratégia Az új stratégia központi kérdése az Unió versenyképessége, de más, új célokat is.
Készítette: Kiss Éva.  A Maastrichti Szerződést követően kiépült oktatási politika alapjait a közösségi programok képezik  Szókratész program: feladata.
„ Gasztro-karrierek az EU-ban ” Leonardo da Vinci mobilitási programok németországi szállodákban Pályázatkiíró Magyarországon: Tempus Közalapítvány Budapest.
Péter Katalin December 2. Aszód.  Hol dolgozik?  Hogyan?  Kikkel?  Milyen tevékenységeket végez?  Milyen eszközöket használ?  Mit szeret csinálni?
A Nemzeti Koordinációs Pont feladatairól
Néhány szó az új felsőoktatási képzési rendszer bevezetéséről A Magyar Köztársaság Országgyűlése október 10-én elfogadta a felsőoktatásról szóló.
LIFE LONG LEARNING (LLL) PROGRAM AZ ERASMUS ÜGYINTÉZÉS KARI VONATKOZÁSAI.
MERRE TART A MAGYAR FELSŐOKTATÁS? Dr. Molnár Károly Budapest,
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
A szaktudás dokumentálása – Europass. Ahány ország, annyi…  Oktatási és képzési rendszerek különbözőek  A kompetenciák és képzettségek különbözőek,
Életpálya-tanácsadás és mobilitás Az EURES szerepe a mobilitás akadályainak leküzdésében.
Bizonyítványok és oklevelek elismerése Magyarországon és külföldön, elsősorban az Európai Unióban Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ.
Hogyan segíti az EKKR az európai munkaerőpiac működését? WORKSHOP 4.
A képzett szakemberekért Szakképzés az EU-ban Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes szeptember 10.
Szakmai és személyes portfólió elkészítése
ERASMUS ROADSHOW 1. nap február 14.. ERASMUS ROADSHOW 1. nap február 14.
ERASMUS ROADSHOW 3. nap február 28.. ERASMUS ROADSHOW 3. nap február 28.
Europass dokumentumok az álláskeresésben és a munkaerő-kiválasztásban
Korszerű és innovatív mérnökképzés!
Teremtsd meg a saját szakmai jövődet!
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
A szaktudás dokumentálása – Europass
Életpálya-tanácsadás és mobilitás
Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban
I.rész ツ 12:00 ERASMUS+ pályázati tudnivalók - Kátai Henrietta nemzetközi koordinátor (Nemzetközi és Külkapcsolati Iroda) ツ 12:20 Campus Mundi program-
Europass dokumentumok az álláskeresésben és a munkaerő-kiválasztásban
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– Szent István Egyetem, 2100 Gödöllő,
Merre tovább a középiskola után?
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

EUROPASS

Mentőöv az önéletrajzok tengerében Mi az Europass? Mentőöv az önéletrajzok tengerében

Az egységes Európa tagállamainak oktatási rendszerei különböznek egymástól.  A végzettségek, a bizonyítványok, oklevelek formája, tartalma és a hozzájuk kapcsolódó szakmai, gyakorlati tudás országonként eltérő. Az Európai Parlament annak érdekében, hogy elősegítse ezek átláthatóságát, 2005. január 1-től bevezette az Europass keretrendszert.

Célja: - a tagállamok közötti munkavállalási és tanulmányi célú mobilitás, - elősegítse a szaktudás külföldi megismertetését és ezáltal az elismerését/elismertetését. Az Europass tájékoztat: Uniós szinten egységes formátumban összehasonlít- hatóvá, megismerhetővé teszi az egyén - szaktudását, - végzettségét, - nyelvtudását, - szakmai tapasztalatait. Tájékoztat, információt ad - a hazai képzésekről, - a képzést és kompetenciákat érintő változásokról, - valamint a külföldön megszerzett képesítésekről.

Europass portfolió Az Europass portfolió egy 5 részből álló, dokumentum- család, az Európai Unió által teremtett új lehetőség, amely azt a célt szolgálja, hogy a pályázók és végzettségeik könnyen és gyorsan átláthatóak, összehasonlíthatóak és megérthetőek legyenek a munkáltató számára.

Europass önéletrajz - Uniós formanyomtatvány, amely ingyenesen letölthető az internetről. - Bármely pályázati jelentkezéshez a szokásos módon elküldhető és internetre is feltölthető. - Személyi adatok, - Betölteni kívánt munkakör /Foglalkozási terület - Szakmai tapasztalat - Tanulmányok - Egyéni/társas készségek és kompetenciák (csapatszellem, alkalmazkodási készség, jó kommunikációs készségek) - Anyanyelv(ek) és egyéb nyelv(ek) - Számítógép-felhasználói készségek - Járművezetői engedély(ek) - Kiegészítő információk - referencia érdeklődés esetén kérhető - Mellékletek - munkaviszonyról vagy munkavégzésről szóló szolgálati igazolás, - Diplomamásolat, nyelvvizsga bizonyítványok másolata

2. Europass nyelvi útlevél Célja: A nyelvtudás bemutatása Tartalma: A gyakorlati nyelvtudást rögzítő, önértékelési dokumentum. Bármikor egyszerűen frissíthető az aktuális nyelvtudásnak megfelelően. 25 nyelven ingyenesen letölthető az Internetről, vagy on- line kitölthető.

Europass oklevélmelléklet Célja: - A munkaadók egyszerűen megismerhetik a külföldön megszerzett szakképzettséget. - Tájékoztat a hazai felsőoktatási rendszerben bekövetkező változásokról (pl.: Bologna-folyamat, BSc, MSc szintek). Tartalma: - Olyan információkkal szolgál a végzettségről, amelyek a diplomában nem kerülnek kifejezésre: 1. Megszerzett készségek és kompetenciák, 2. Végzettség szintje és vizsgaeredmények, 3. Felvételi követelmények, valamint a továbbtanulás lehetséges következő szintje, 4. A kibocsátó ország felsőoktatási rendszere.

4. Europass bizonyítvány-kiegészítő Célja: - Eligazodást nyújt az OKJ-s szakképesítések között. - A rendszerben bekövetkező változásokról. Tartalma: - olyan információkkal szolgál a szakképesítéséről, amelyek az eredeti bizonyítványban nem kerülnek kifejezésre: 1. Az adott képzésbe való belépési követelmények, 2. Megszerzett készségek és kompetenciák, 3. Az adott ország osztályzási skálája, 4. Továbbtanulás lehetséges következő szintje. 

5. Europass mobilitási igazolvány Célja: - Az európai országok valamelyikében folytatott szakmai gyakorlatok, tanulmányok vagy önkéntes munka során megszerzett készségek igazolására szolgáló, egységes formátumú dokumentum. Tartalma: - Szakmai gyakorlat esetében lehetőség nyílik az elvégzett munkafeladatokat, az ellátott tevékenységeket és az ezeken keresztül elsajátított többlet tudást részletezni az igazolványban.

Köszönöm a figyelmet!