AZ PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Advertisements

Mit tehetünk mi magunk a fenntartható fejlődés érdekében
Mi a CO2 lábnyom? Az CO2 lábnyom az ökológiai lábnyom részeként egy személy, szervezet, termék vagy rendezvény üvegházhatású gáz kibocsátását jelenti.
TSzVSz Közgyűlés JogSzerviz Sipos Tamás Dr. Bezzegh Edina.
Alternatív energiaforrások
AZ ÜVEGELT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?... MÜANYAG ÜVEGEK.
DIÁKHITEL? LAKÁSTÁMOGATÁS? FOGLALKOZTATÁS? SPORT? SULINET? TANKÖNYVEK? IGEN? MEGCSINÁLTÁK? LÁSSUK… A TÉNYEKET… TOVÁBB.
Természet Szerintem a természet nagyon jó dolog és igenis nagyon fontos .pl. mi lenne velünk növények nélkül? Vagy álatok nélkül ?Hát egyszerűen nem lennénk.
1 E – utakon az EU Glattfelder Béla. Dekarbonizáció 80% Forrás: Európai Bizottság.
Forgalomterelés videóhirdetéssel Sáfrány Katalin Marketing és online szolgáltatások osztályvezető.CommerceDay Budapest,
ELEKTRONIKUS KERESKEDELEM
Nyugdíj.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Budapest, Előadó: Dr. Mihalik József
Új szelek a lakáshitelezésben? Merre tovább 2011-ben? Lakásvásár 2011 Árva András, CIB Bank lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, március 4.
REKLÁMESZKÖZ TERVEZÉS
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
The future A jövő.
Kérjük halkítsák le telefonjukat!
A víz-háborúk kora jöhet
Solar rendszerek környezeti hatásai Ifj. Filó György.
A víz a Földön.
A Víz Világnapja Március 22..
OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr
Fenntartható fejlődés
2011 óta az emberekért, akik korlátok nélkül akarnak élni
Kormányszóvivői tájékoztató. A gáz árának változása januárban GKM- PM tájékoztató december 14.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
Üzleti megoldás nemcsak üzletembereknek !. Mit kell tudnod és mit kell mondanod ? - Milyen érvek vannak az elkezdés mellett. - Hogy épül fel, az üzleti.
Hogyan lehet több millió Ft-ra szert tenni befektetés nélkül ! Figyelem ! Az egész rendszer egy vásárlói közösségre van ráépítve ! Az azonnali jövedelem.
Makroökonómia Feladatmegoldás.
Feladatok mértékegységek átváltására
Flesh 2/12b ker. szi..
H2O dihidrogén-oxid Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben:
A Víz Világnapja Március 22..
VÍZSZENNYEZÉS Környezetgazdaságtan – 6. előadás
Az atomenergia.
A szemét útja Készítette: Sima Veronika
Árkedvezmény program természet által ihletett....
ha le tudnánk kicsinyíteni a Földet, és a 6,5 milliárd embernyi népességet egy 100 lelket számláló falura, és az arányok változatlanok maradnának, akkor…
E-hulladék Csipet-csapat. Elektronikai hulladékok a háztartási hulladék között Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak,
„E-hulladék” Készítette: „El nem veszünk, csak átalakulunk” csapat Veszprém, 2012.
„Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” szűrő és felvilágosító program hátrányos helyzetű nőknek
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülés az idős embereknek! Kormánydöntés a kiegészítő nyugdíjemelésről szeptember.
Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban
Makrogazdasági folyamatok és versenyképesség Csillag István Budapest, március 4.
Program kamat Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Bontsd fel a zárójeleket, vonj össze, majd helyettesíts be!
Összefoglalás 2.. Összefoglalás - 1. feladat (a ; b) = 23·33·7 a szám = 2x·33·72·115 b szám = 24·3y·5·7z x = ? y = ? z = ? Mennyi az x, y és z értéke?
Forever Living Products illetve Vision International People Group MLM vállalatok jogdíjas jutalékainak összehasonlítása.
 SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VENDÉGEINKET  A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázat projektindító.
Közösségi Önsegítő Rendszer (KÖR) mint jó megoldás teleházak számára.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
Víztisztítás családbarát áron!
1 E – utakon az EU Glattfelder Béla. Dekarbonizáció 80% Forrás: Európai Bizottság.
Versenyelőny az informatika segítségével! Előadó: Dimitrova Dessislava Ügyvezető, Alphasonic Kft Október 8.
A PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ… SZÜKSÉGES?... MŰANYAG PALACKOK.
OROSZRULETT avagy információ nélküli gazdaság Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató Opten Informatikai Kft. Vezérigazgatói találkozó, Röjtökmuzsaj.
Csökkentsük együtt a hulladékot!
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
„Vannak akik megélik az esőt, mások csak vizesek lesznek”
A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete és az Autós Nagykoalíció február 17. Alapító tagja.
Társ a tanulásban. Marketingterv készítése 2. szakasz Marketingterv készítése.
VÍZSZENNYEZÉS Előadók: - Kató Dávid - Zagyi Patrik
PiMag ® Sportkulacs. Bemutatjuk a PiMag ® vizet egy hordozható palackban Gazdaságos, környezetbarát alternatívája a palackozott víznek.
Milyen vizet iszunk? Az utca embere szemében.. A kutat ásunk témája Célunk az emberek ivóvízfogyasztási szokásainak megismerése volt. Eszközeink: Egy.
Csökkentsük együtt a hulladékot! Az Európai Hulladékcsökkentési Hét bemutatja.
AZ ÜVEGELT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...
Előadás másolata:

AZ PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?... MŰANYAG ÜVEGEK AZ PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...

Egy palack ivóvíznek az ára több mint 50-150Ft kb 2-300-szor kerül többe mit a csapi ivóvíz! Ön szerint 2-300-szor is?? ?!?!?

Ez megviseli: A pénztárcáját ! Az egészségét! A környezetét az átlag lakos évente több mint 20-30.000 forintot fizet a palackozott vízért. Az egészségét! mert a műanyagból oldódó mérgező vegyszerek, mint a Bisphenol-A (BPA) növelik a rák kockázatát. A környezetét mert a műanyag üvegek gyártása, szállítása és eldobása szennyezi azt.

aminek a 86% szemétbe kerül 700.000.000 műanyag palack egy év alatt aminek a 86% szemétbe kerül

20-30 műanyag palack kerül a szemétbe!  Minden másodpercben 20-30 műanyag palack kerül a szemétbe! 

700.000.000 600.000 7.000 személygépkocsi üzemeltetéséhez. “palack” gyártásához 600.000 hordó olajat használtak fel ami egy évig elégséges lenne 7.000 személygépkocsi üzemeltetéséhez.

700.000.000 150,000 tonna széndioxid szennyezi az atmoszférát. Műanyag vizes palack gyártása folyamán; 150,000 tonna széndioxid szennyezi az atmoszférát.

ÉS ÉVENTE…

35-50 milliárd Forint Amit a fogyasztók évente költenek az üvegelt ivóvízért !

Gondolod, hogy segíthetsz? A tudósok kimutatták, hogy ez az összeg elégséges lenne ahhoz, hogy e FÖLDÖN mindenkinek tiszta és egészséges ivóvize legyen. Gondolod, hogy segíthetsz?

Tudatában vagy a csomagolt ivóvíz tényeivel? Csak “üveges” ivóvizet használsz? Tudatában vagy a csomagolt ivóvíz tényeivel? A pénzt költöd… Szennyezed a környezetet… Lehet,hogy a földalatti víztartalékot is beszennyezed… Mindezt az “üvegelt” vízért?!

Kép a Csendes Óceánról 2004-ben.

De tudod e, hogy… Az autóban tartod a vizet? Jó, mert kéznél van. Nem? a felmelegedett víz a műanyagból vegyszereket old ki ami mell és más fajta rákot is okoz?

Még akkor is ha nem az autóban tartod… tudod e, hogy milyen körülmények között jutott el hozzád? És végül hozzád kerül. Raktári hőméséklet 5-30°C Szállítási hőméséklet 20-52°C Bolti hőméséklet 17-33°C Rakodó hőméséklet 12-33°C

Add fel az üvegelt ivóvíz fogyasztását, hogy Midegy melyiket választod, ha Zöldre gondolsz. Add fel az üvegelt ivóvíz fogyasztását, hogy Földük és pénztárcánk is Zöld maradjon.

Köszönöm hogy végignézted. Az információk eredete: Ez az üzenet papírmentes, és továbbítása ingyenes. Továbbítsd, és ha csak egy személy adja fel az üvegelt víz használatát; akkor is 200 műanyag üveggel kevesebb jut a szemétbe. Köszönöm hogy végignézted.