Márton Mártonné MESZK Oktatási, továbbképzési referens Május 05.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szakmai vizsga lebonyolításának egyes kérdései a 20/2007. (V
Advertisements

Komplex vizsgaszervezés változásai
FSZOE szakmai nap OKJ –hoz kapcsolódó kérdések.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Felnőttképzés az új OKJ rendszerében
Szabó Bálint Budapest, december 9. A kamara megnövekedett szerepe a szakképzésben.
Vizsgabizottsági tag nyilvántartó rendszer működése, koordinálása
A komplex vizsgáztatás rendje az új szabályozás tükrében
Képzési és Szaktanácsadási Igazgatóság
SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI ELNÖKÖK ÉS TAGOK RÉSZÉRE ELŐADÁS
A komplex vizsgáztatás rendje az új szabályozás tükrében
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
A vizsgaszervező feladatai a vizsgabizottság működése
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Új típusú OKJ vizsgák tapasztalatai az iskolarendszerben
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben
Szakmai vizsgáztatás a komplex szakmai vizsgákon
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
Soós László NGM Szakképzési és Felnőttképzési Főosztály
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A Felnőtt képzésBEN
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1223 BUDAPEST Park u. 2. Telefon: 06/1/ Fax: 06/1/ Honlap: Wayda.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
A Vasúti vizsgaközpont
A szakképzés tartalmi szabályozása - Moduláris, kompetencialapú szakképzés -
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Szakképzési dokumentumok
Új elemek a szakképzési dokumentumokban Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes október 5.
A szakmai vizsgáztatás szabályai a gyakorlatban
NAK, Szakképzési Igazgatóság
Modularizáció, vizsgaközpont kialakítása
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben
Szakképzési változások
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Oktatási, továbbképzési és tudományos Bizottság A szakmai szakképesítő vizsgabizottságok működését érintő változások.
Vizsgabizottsági tag jogai, kötelességei, elvárások
A STRATOSZ SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATA 2008 TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁHOZ KÉSZÜLT: AZ MKIK TÁMOGATÁSÁVAL, A STRATOSZ.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Informatikai szakmai vizsgák Mihálka Nóra NSZFI. JOGSZABÁLYOK 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési.
Az első szakmai vizsga ellenőrzésének tapasztalatai
Komplex vizsga Szolnok szeptember 3.. Modulrendszerű vizsgadelegálások száma 2014 Vizsgaelnöki delegálások száma kamarai szakképesítésekben: 4157.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
SZAKMAI VIZSGABIZOTTSÁGI ELNÖKÖK ÉS TAGOK TOVÁBBKÉPZÉSE PMKIK Az MKIK megbízásából készítette: Dr. Barta Tamás Dr. Madarász Sándor.
A képzett szakemberekért A szakmai vizsgáztatás változásai, a vizsgabizottság feladata és felelőssége Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2008.
Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara A szakmai vizsgáztatás módosult szabályai Salgótarján, április 7.
A szakmai vizsgák jogszabályi háttere, változások a vizsgabizottsági feladatokban Tájékoztató a szakmai vizsgákon a vizsgabizottság munkájában részt vevő.
Szintvizsga elnökök felkészítése Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
A szakmai vizsgák jogszabályi háttere, változások a vizsgabizottsági feladatokban Tájékoztató a szakmai vizsgákon a vizsgabizottság munkájában részt vevő.
A szakmai vizsgák jogszabályi háttere, változások a vizsgabizottsági feladatokban Tájékoztató a szakmai vizsgákon a vizsgabizottság munkájában részt vevő.
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév aktuális rendje és feladatai Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes augusztus.
A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra Vizsgadokumentációs irodavezető augusztus 31.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló év Bognár Lászlóné tagozatvezető.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Szakmai beszámoló Bognár Márta tagozatvezető Bognár Márta tagozatvezető.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE Laczkovich Jánosné Budapest, március 13.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
A szakmai vizsgáztatás rendszere MA és HOLNAP Soós László Szociális és Munkaügyi Minisztérium Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály Székesfehérvár, 2007.
A képzett szakemberekért A vizsgabizottság működése Az elnök és tag feladatai.
VASÚTI VIZSGAKÖZPONT KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Novák László igazgató.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Moduláris vizsgáztatás szervezési tapasztalatai. KIHÍVÁS.
A KÖZÉPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS JÖVŐJE
Hajdú-Bihar Megyei kereskedelmi és Iparkamara
Szakmai vizsgaelnökök felkészítő továbbképzése 2017.
Szakmai vizsgaelnökök felkészítő továbbképzése 2017.
A szakmai vizsgáztatás módosult szabályai
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Előadás másolata:

Márton Mártonné MESZK Oktatási, továbbképzési referens 2014. Május 05. A vizsgabizottsági tag jogai, kötelességei és a velük szemben támasztott elvárások Márton Mártonné MESZK Oktatási, továbbképzési referens 2014. Május 05.

Vizsgabizottsági tag jogai „Vizsgabizottsági tag szerep” – a megbízás elfogadásával lép életbe – elektronikus megbízás formájában Hivatalos személy – megbízó levél, vb. igazolvány, stb. Vizsgabizottsági tag öltözete – alkalomnak megfelelő a szakmai vizsga szituációja szerint Jogszabályok betartása, betartatása Aktuális Országos Képzési Jegyzék és a szakmai és vizsgakövetelményeinek ismerete, alkalmazása Egyéb jogszabályok, rendeletek vizsgaszervezés, lebonyolítás, Tételsor – gyakorlati, szóbeli ismerete Vizsgahelyek (gyakorlati, szóbeli) megtekintése

Vizsgabizottsági tag kötelességei I. A vizsgabizottsági tag funkció fenntartásához szükséges elvárásoknak megfelelni – rendelkezni- e kell: Érvényes aktív kamarai tagsággal (MESZK) Érvényes működési nyilvántartási igazolvánnyal Köteles jelezni a vizsgabizottsági adatbázisban az adatainak változásait (személyes, munkahelyi, stb.)

Vizsgabizottsági tag kötelességei II. Részvétel a teljes szakmai vizsgán Részvétel a szakmai vizsga értékelésében Szakmai vizsgáról jelentést készít

Vizsgabizottsági tag jogai I. Részt vesz a vizsga szakmai tárgyi és személyi feltételeinek, az egészséges és biztonságos vizsgakörülmények meglétének ellenőrzésében Közreműködik a vizsga jogszabályban előírt dokumentumai meglétének, megfelelőségének ellenőrzésében Meggyőződik – a vizsgaelnökkel együtt – a gyakorlati feladatok ellátására kijelölt helyszín, valamint szükséges személyi és tárgyi feltételek megfelelőségéről Közreműködik a vizsga megkezdésére való jogosultság feltételeinek – a vizsgázó jelentkezési iratai alapján – történő ellenőrzésében

Vizsgabizottsági tag jogai II. A lebonyolítási rendben rögzítetteknek megfelelően részt vesz a vizsgáztatásban Részt vesz a vizsgabizottsági értekezleten döntéshozatalában Gondoskodik a vizsgaelnökkel együttműködve – az elkészült gyakorlati vizsgamunkák értékeléséről

Vizsgabizottsági tag jogai III. Részt vesz a részeredmények kialakításában és a vizsgaeredmény véglegesítésében A vizsgabizottságnak a képző intézményt képviselő tagja elsősorban a szóbeli vizsgatevékenység esetén lát el vizsgáztatási feladatokat

Vizsgabizottság működése Vizsga lebonyolítási rend szerint végzi feladatát a szakmai vizsga során A vizsgabizottság a döntéseit bizottsági értekezleten, határozat formájában hozza meg és a határozatait időrendi sorrendben a vizsgajegyzőkönyvben rögzíti Vizsgabizottsági értekezletet tart A vizsga első vizsgatevékenységének megkezdése előtt (pl. írásbeli vizsga előtt) A vizsga utolsó napján (záró értekezlet) A vizsga lefolytatását, megtartását, bejezését zavaró vagy gátló körülmény bekövetkezése esetén Vagy egyéb rendkívüli esemény esetén

Vizsgabizottsági tag – elvárások A szakmai tudása szerint biztosítja a vizsgázó/k részére az érdekképviseletet A szakmai tudása valamint az érvényes jogszabályok szerint látja el a vizsgabizottsági tag feladatot Köteles a vizsgáról jelentést készíteni, ezen jelentésben pedig jelezni a vizsgával kapcsolatos észrevételeit

Jogszabályok 150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet az Országos Képzési Jegyzékről 37/2013. (V.28.) EMMI rendelet az emberi erőforrások miniszterem ágazatába tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről 315/2013. (VIII. 28. ) Korm. rendelet a komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól

Információk vizsgabizottsági tagok részére

Köszönöm a figyelmet!