Siketmisszió. Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet Nagy hagyományokkal rendelkező 1888-ban alapított állami intézmény óvodát és iskolát valamint.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
Advertisements

Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
- tájékoztató.  Szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független,
Valamely társadalom fejlettsége feltételezi az egyetemes emberi értékek felvázolásán túl azok teljes mértékű elfogadását, értékesítését. Minden embernek.
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Játékváros (Ditzingen játékvárosainak példái alapján) Időpont: június vége- július eleje Helyszín: GYAKI-5.Sz. Általános Iskola és Sportiskola Játékváros.
Az interaktív tábla használatának lehetőségei
MBE Gyülekezetplántáló regionális találkozó április 20. Eger
„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
„Református – szeretem.” Tiszaparti Római Katolikus Általános
Utcai és lakótelepi szociális munka
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Kis csoport szeptember
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Angol nyelvi kompetencia
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
8.C OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: KUTTOR CSABA. TALÁLKOZÁSUNK M ár óvodában is összetalálkoztunk, de más-más csoportokban voltunk. Az 1. osztályban találkoztunk,
Tisztelt helyettes-államtitkár úr! Tisztelt Magyar Főkonzulátus, a Szent Angéla Kórus, valamint a TED Koleji képviselői, tiszteletreméltó vendégeink és.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Volt-e már Ön vagy ismerőse SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL járó közlekedési baleset vétlen résztvevője?
Az osztályfőnöki szerep története
Összeállította: Gyulainé Bukovics Ildikó MEGELŐZÉS – ALKALMAZKODÁS - GONDOSKODÁS NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola Interakció - Autonómia.
A gyakorlatvezető mentor
Református Montessori Iskola bemutatása. Iskolánk története alapítás éve: alapítás éve: - óvoda: óvoda: iskola: iskola: 2000 alapítás.
SZAKDOLGOZAT CÍME szakdolgozat
Az ember futhat, de nem menekülhet a megmérettetés elől. Az egyetlen gyerek se maradjon ki a mérésből jelszavát hangoztató korban az oktatásban dolgozóknak.
Protestáns Teológiai Intézet Kolozsvár Juhász Péter alapítás éve 1622.
„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Közművelődési és Képzési Intézet jelene és jövője” augusztus 23.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Szarka Zsuzsi
Dr. Szabó-Thalmeiner Noémi. Nevelő Szaktanár Hivatalnok Szakmai szervezet tagja Családtag Barát (nő) rokon szülő gyermek testvérházastárs …
„Ü GYES KEZEK, OKOS FEJEK ” TEHETSÉGKERESŐ PROGRAM május 11. A tehetséggondozás 25 éve a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában.
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
RMÁI Kazinczy Ferenc Tagiskola Kincsesbánya, Iskola u. 1.
Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar
Készítette: Dömötöri Melinda
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
Lelkipásztorok lelkigondozása Szováta, 2014 október
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
Dr. Schiffer Csilla.  Negatív hatásai miatt (előítélet, félreértés, elutasítás) a címkézés elkerülése  Azok alapján való csoportba sorolás gyakori 
A PARTIUMI KERESZTÉNY EGYETEM – A KULTURMISSZIÓ FELVÁLLALÁSÁNAK KONTEXTUSAI ÉS KIHÍVÁSAI Horváth Gizella.
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
A reintegráció lehetőségei
Bemutatkozik az iskolapszichológus …
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Segítőkutyák szerepe az egyéni és közösségi segítségnyújtásban Érzékenyítő tevékenységünk bemutatása „Terápiás és segítőkutyák a mindennapokban” című konferencia.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába Egyházközség neve: Hittanoktatást végzi:
Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE Iskola felújítás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az Európai Unió támogatásával.
Jó együtt lenni! Idősek Otthona Bakonyszentlászló.
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola,
A viselkedés és az iskolaérettség kapcsolata
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Előadás másolata:

Siketmisszió

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet Nagy hagyományokkal rendelkező 1888-ban alapított állami intézmény óvodát és iskolát valamint diákotthont foglal magába. 110 magyar, főképp hallássérült diák tanul itt, de helyet kapnak az iskolában más sajátos nevelési igényű gyerekek is. Az oktatás két óvodai csoportban és 14 iskolai osztályban történik.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet Erdély szinte minden részéből jönnek ide gyerekek, mivel az iskola az egyetlen magyar tannyelvű intézmény hallássérült gyerekek számára az országban. Angol támogatóknak köszönhetően a térségben egyedülálló minőségben felújított tantermekben, kis létszámú osztályokban oktat 53 képzett szakember. A felújított óvodai bentlakás csodálatos környezetben biztosít otthonos, családias légkört.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet A Protestáns Teológiai Intézet diáksága által végzett missziós tevékenység, siket gyerekekkel való foglalkozás a 2010-es tanévben kezdődött a Magyar Missziós Központ és az Erdélyi Református Egyház közös kezdeményezésében.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet A missziós szolgálatot a teológiai intézet diákpresbitériuma és a tanári kar is jóváhagyta. A tanári kar megbízásából Drd. Somfalvi Edit tanárnő foglalkozik a csapat pasztorálásával és annak irányításával.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet 1. A szolgálat előtt megbeszélést tartunk, ahol az együtt imádkozás és igeolvasás után azokat a játékokat beszéljük meg, illetve játszodjuk el, amelyeket majd a gyerekekkel is közösen el fogunk játszani.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet 2. A szolgálat maga, ahol az előre begyakorolt játékok játszása, beszélgetés és jelnyelvtanulás történik. Amennyiben lehetőség adódik, akkor a kevésbé sérült gyerekekkel akár bibliai történetek megbeszélésére vagy magyarázására is sor kerül.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet Ugyancsak a szolgálat ezen részében kerül sor az éneklésre, gitározásra, rajzolásra és kézimunkázásra, illetve egyéb sporttevékenységekre.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet 3. Az utolsó rész csak a teológusokra vonatkozik, mivel sérült gyerekekről van szó, sok hallgató még nem találkozott ilyen jellegű fogyatékkal s ez megütközést válthat ki, illetve komolyabb lelki sérüléseket is okozhat, ezért fontosnak tartjuk, hogy egy megbeszélés alkalmával az ilyen jellegű sérüléseket megbeszéljük.

Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet Minden hallgatónak három kérdésre kell válaszolni a szolgálati alkalommal kapcsolatban: a. Hogyan éreztem magam ott? b. Hogyan érzem magam most? c. Mi volt a legjobb illetve legrosszabb élményem? A szolgálat ezen részén Drd. Somfalvi Edit tanárnő is részt vesz, illetve ő az, aki ezt a beszélgetést irányítja.

A fogyatékossággal való megismerkedés Egy új világba való betekintés A jelrendszer bizonyos fokú elsajátítása Az intézet és az ott folyó munka megismerése Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet