Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tisztelt helyettes-államtitkár úr! Tisztelt Magyar Főkonzulátus, a Szent Angéla Kórus, valamint a TED Koleji képviselői, tiszteletreméltó vendégeink és.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tisztelt helyettes-államtitkár úr! Tisztelt Magyar Főkonzulátus, a Szent Angéla Kórus, valamint a TED Koleji képviselői, tiszteletreméltó vendégeink és."— Előadás másolata:

1 Tisztelt helyettes-államtitkár úr! Tisztelt Magyar Főkonzulátus, a Szent Angéla Kórus, valamint a TED Koleji képviselői, tiszteletreméltó vendégeink és a sajtó megjelent képviselői! Ma este azért gyűltünk itt össze, hogy Magyarország isztambuli főkonzulátusa és a TED Isztambul Koleji együttműködésében a magyar nemzet ünnepét, október 23-át ünnepeljük.

2 Szeretném megköszönni Kiss Gábor Magyarország isztambuli főkonzuljának a lehetőséget és a kezdeményezést, hogy itt most együtt ünnepelhetünk. Törökországot és Magyarországot nagyon távolba vezető szálak kötik össze, amelynek kiteljesedése a két ország barátsága. A két nép fiai közelséget éreznek egymás iránt. Az isztambuli és budapesti iskolák közötti együttműködés kulturális és művészeti területen a 2000-2001-es tanévben kezdődött.

3 A TED Istanbul Koleji és a budapesti Németvölgyi Általános Iskola 6 éven keresztül minden év március- április havában meglátogatták egymást és részt vettek egymás nemzeti ünnepein. Ezeknek a látogatásoknak a keretében mindkét iskola diákjai nagy élvezetüket lelték a közös éneklésben és a közös koncertek megszervezésében. Kreativitásuk bizonyítéka, hogy rajzaikkal, festményeikkel plakátokat díszítettünk, közös sporteseményeket szerveztünk.

4 Itt szeretnék megállni egy pillanatra, hogy alapító tagjaink közül kiemeljem Özoguz urat és családját, hogy ezt a csodálatos szinergiát segítettek megalapozni, amelyért nagy hálával tartozunk nekik. Mindannyian jól tudjuk, hogy a nemzetek közötti kapcsolatok ápolásának egyik legkiválóbb módja az olyan programok és egyéb szerveződések, mint amilyen a mai is, amellyel a kulturális és művészeti tehetséget közvetítjük egymás számára.

5 Bízom abban, hogy mi is, mint a TED Istanbul Koleji a következő évben módot kapunk arra, hogy ellátogassunk Magyarországra és a Magyar Nemzet fontos nemzeti ünnepét ott ünnepelhessük együtt. Meg szeretném köszönni Önöknek, hogy ezen a csodálatos helyen velünk együtt ünnepelnek és részt vesznek ezen a számunkra oly fontos napon. Figyelmüket köszönöm és kellemes estét kívánok.


Letölteni ppt "Tisztelt helyettes-államtitkár úr! Tisztelt Magyar Főkonzulátus, a Szent Angéla Kórus, valamint a TED Koleji képviselői, tiszteletreméltó vendégeink és."

Hasonló előadás


Google Hirdetések