Újszegedi Rendezvényház 2011. Június 29.. A Bróker tevékenység A KASSETTS rendszer segítségével a termelő vállalkozások, a KKV-k bekerülnek egy olyan.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT Gazdaságfejlesztési programok sajtóbeszélgetés július 9., Budapest Burány Sándor, államtitkár Kocsis Magdolna, IH vezető GfP sajtóbeszélgetés.
Advertisements

Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
Állóeszköz-gazdálkodás
Állóeszköz-gazdálkodás
LogControl Raktármenedzsment
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
SAP best practice üzemeltető cégek számára
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Rózsa Andrea – Csorba László
Újszegedi Rendezvényház Június 29.. CBA módszertani háttér  Diszkontált pénzáram (cash-flow) módszert alkalmazunk.  A felmerülő tételeket fejlesztési.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
A KÖZÚTI SZÁLLÍTMÁNYOZÓ FUVARDÍJ POLITIKÁJA
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
VÁLSÁGÁLLÓ PORTFÓLIÓMENEDZSMENT KILÁTÁS A ‘B’ ÉPÜLETBŐL május 11. Sellyey Tamás, Indotek Group.
Forfaiting (forfetírozás)
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
1 PARTNERKOCKÁZAT KEZELÉSE A CO 2 KERESKEDELEMBEN - tájékoztató az üzemeltetők és egyéb piaci szereplők részére június 12.
Kimutatás tervező Egy lekérdezés adatait tetszőleges formájú nyomtatási listába lehet foglalni. ATLAS - SQL.
Vállalati pénzügyek alapjai
Kis és közepes méretű internetszolgáltatók eszközbeszerzési és hálózatfejlesztési lehetőségei vissza nem térítendő EU-s pályázatok igénybevételével ÜZLETI.
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
Műszaki ellenőrképzés
TELLER KERESKEDELMI RENDSZER P2mozisoft.hu Tel: 20/
Vállalatok pénzügyi folyamatai
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
A vállalkozás aktuális kérdései II. félév
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Kérdések a ZH-hoz.
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
Pályázati lehetőségek Unio Tender Europa Kft.. Általános szabályok Társfinanszírozás Közép-Magyarországi régió: Budapest, Pest megye Konvergencia régiók:
E-beszerzés Bravo csoport.
III. A logisztika jövője
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév II. félév.
Vállalatok pénzügyi folyamatai
Vállalati pénzügyek I. Miért vezet a nettó jelenérték jobb befektetési döntésekhez, mint más kritériumok? Felhasznált irodalom: Brealy- Myers:
A CivilTech program nyújtotta lehetőségek civil szervezetek számára Tóth István, Bács-Kiskun Megyei CISZOK Kecskemét, NCA képzés.
Pénzügyi elemzés Tóth Veronika
Kereskedelmi levelezés
Művelődésgazdaságtan 2. előadás Szomor Tamás A m űvelő désgazdaságtan tárgya  A művelődést, kultúrát gazdasági szemszögből jellemzi - makro megközelítés.
1 PARTNERKOCKÁZAT KEZELÉSE A CO 2 KERESKEDELEMBEN - tájékoztató az üzemeltetők és egyéb piaci szereplők részére október 15.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Internet Sales 2011 Budapest. 2 Elérhetőség: ISA elérhetősége
Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2009/2010-es tanévre pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.
Projekt tervezés és megvalósítás. Az üzleti projektek és a támogatási rendszer április 20.
Újszegedi Rendezvényház Június 29..  Cég/Ügyfél (logisztikai szolgáltatásokat felhasználók): Felhasználónév: caprari Jelszó: caprari  Logisztikai.
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) II. Hanyecz Lajos.
2012.FEBRUÁR FEBRUÁR 20-IG!!!. Árajánlat kérése, nemzetközi közösségi weboldal kivitelezésére: Funkciók: - Tag/1-1 kép feltöltése - Min. adatok.
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
Magyar Nemzeti Kereskedőház
PÉNZÜGYI MENEDZSMENT 4. Dr. Tarnóczi Tibor PARTIUMI KERESZTÉNY EGYETEM
A kelet-közép európai villamos energia átviteli hálózatok értékelése közgazdasági modellezésen alapuló költség-haszon elemzéssel Mezősi András – Szabó.
Indulnak az új, kkv-k versenyképességét segítő EU-pályázatok
Projekttervezés, kockázatkezelés, fenntarthatóság
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
SZOLGÁLTATÁS SZERVEZÉSI IRODA SZOLGÁLTATÁS TELJESÍTÉS FOLYAMATA KÉSZÍTETTE: IFKOVICS KÁLMÁN KUCZORA ATTILA.
A fenntartható társadalom előtt álló feladatok Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége Dr. Ágoston Csaba PhD Elnökségi tag.
1 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem TATA Kiválósági Központ és Informatikai.
Guzli László  Alakulás időpontja:2011. május 5.  Működés kezdete:2011. október 1.  Alapító tagok: 13 vállalkozás 1 felsőoktatási intézmény.
Rózsa Viktor Viszonylati menedzser Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Bemutatkozás.
Az euró bevezetésének lehetőségei Magyarországon Tabák Péter Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium Budapest, május 23.
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
Beszerzések hatékonyság növelése
9. tétel.
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
A pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatának tervezése 300
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez?
Állóeszköz-gazdálkodás
Előadás másolata:

Újszegedi Rendezvényház Június 29.

A Bróker tevékenység A KASSETTS rendszer segítségével a termelő vállalkozások, a KKV-k bekerülnek egy olyan ICT (Információs, és Kommunikációs Technológia) alapú hálózatba, melyen keresztül összekapcsolódhatnak a számukra legmegfelelőbb paraméterekkel rendelkező fuvarozó cégekkel. A Bróker közvetítőként lép fel, elősegíti az információ áramlást a két résztvevő között. Ezáltal hatékony szállítmányozási útvonalakkal támogatja Őket.

A Kis és Középvállalkozások az együttműködés eredményeképpen a következő változásokat élvezik:  Gazdaságtalan szállítási feladatokat megszüntethetik  A logisztikai Bróker és az hálózati szoftver átveszik a szállítások bonyolult, időigényes ütemezését. A végeredmény egy naprakész, szállítási folyamat  A szállításból adódó adminisztrációs, gépjármű fenntartási, szervizelési problémáktól megszabadulnak.  Termékeiket a gyorsabban továbbíthatják megrendelőiknek a kisebb megrendelések esetében is.

A Fuvarozó cégek a következő előnyökhöz jutnak:  A logisztikai brókerek segítségével naprakész szállítási feladatokat kapnak  A szállító járművek maximális kapacitással működnek mindkét fuvar irányba  A korábbinál több megbízást mivel a rendszerben bővül a KKV-k gyártó cégek létszáma  A célorientált szállítással, a távolság és az üzemanyag fogyasztás csökkentése érhető el  Csökkennek a karbantartási, és a szervízelési költségek

A Bróker által nyújtott szolgáltatások:  Megrendelések - Képessé tenni a gyártó cégeket és KKV-kat napi szállítási megrendelőik benyújtására, azok archiválására és a tervezési státuszok (pl. törölt, teljesített, felfüggesztett stb.) nyomon követésére.  Tervezés - szállítási útvonalak optimalizálása azáltal hogy: - összehangolják a megrendelők paramétereit a leghatékonyabb útvonalakkal és a logisztikai operátorok kapacitásaival, - a megrendelők számára kijelölik a legjobb fuvarozási szolgáltatást nyújtókat.  Jelentés - Minden gyártó vállalat számára részletes információ küldése a használt járműről, a költségekről és a kilométerekről.

Brókerek, Gyártó cégek, KKV-k, és a Fuvarozó cégek kapcsolata a KASSETTS Projektben

Bróker nélküli fuvarszervezés:  A Megrendelő cég megkeresi a számára a megfelelő fuvarozót, és megküldi részére megrendelését  A fuvarozó megkapja a szükséges információt az árúról és szállításáról, árkalkulációt készít, és az árajánlatot megküldi a megrendelőnek.  A vállalat eldönti, hogy számára ez megfelelő-e, vagy sem és eszerint értesíti a Fuvarozót - ha nem fogadja el, keres másik fuvarozót, vagy újra egyeztetnek  Ha elfogadja, megküldi a CMR fuvarlevelet  Fuvarozó ez alapján végrehajtja a feladatot.  Végrehajtott fuvarfeladat után fuvarozó cég számlát állít ki  a Megrendelő azt kiegyenlíti

MEGRENDELŐ ÁRAJÁNLAT MEGKÉRÉSE ÁRAJÁNLAT ELFOGADÁSA/ VISSZAUTASÍTÁSA FUVARFELADAT MEGRENDELÉSE/ CMR FUVARLEVÉL MEGKÜLDÉSE SZÁMLA KIEGYENLÍTÉSE FUVAROZÓ ÁRAJÁNLAT KÉSZÍTÉS FUVARFELADAT MEGSZERVEZÉSE /VÉGREHAJTÁSA SZÁMLA MEGKÜLDÉSE FUVAROZÓ ÁRAJÁNLAT KÉSZÍTÉS FUVAROZÓ ÁRAJÁNLAT KÉSZÍTÉS

Brókerrel történő fuvarszervezés :  A termelő vállalat leadja a Brókernek a fuvar rendelését, az elektronikus felületen. Ezzel egy időben az elektronikus felületen megküldi a CMR fuvarlevet is.  A Brókernél a szállítási igény megjelenik, és azt azonnal tervezni tudja.  A tervezés után a Bróker a kész ajánlatot megküldi a Fuvarozónak, aki látja szállítási megrendelés paramétereit árral együtt. Így rögtön, és biztonságosan tud dönteni, hogy azt elfogadja vagy sem - ha nem akkor a Bróker értesíti a következő Fuvarozót.  Ha elfogadja, visszajelez a Brókernek  A Bróker megküldi a CMR fuvarlevelet mely alapján a fuvarfeladat azonnal végrehajtható.  Teljesítés után, a Fuvarozó számlát állít ki a Megrendelőnek  A Megrendelő azt kiegyenlíti

MEGRENDELŐ FUVARFELADAT MEGRENDELÉSE/CMR KIÁLLÍTÁSA ÉRTESÍTÉS AZ ELFOGADÁSRÓL SZÁMLA KIEGYENLÍTÉSE TERVEZÉS/ FUVAROZÓ KIVÁLASZTÁSA FUVARLEVÉL MEGKÜLDÉSE FUVAROZÓ AJÁNLAT ELFOGADÁSA/ VISSZAUTASÍTÁSA AJÁNLAT ELFOGADÁSA/ FUVAR FELADAT VÉGREHAJTÁSA SZÁMLA MEGKÜLDÉSE BRÓKER

Kanász Roberta Mobil: +3630/

adjunktus Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézet

CBA módszertani háttér Diszkontált pénzáram (cash-flow) módszert alkalmazunk. A felmerülő tételeket fejlesztési különbözet elven, tehát növekményi alapon becsüljük: a diszkontálás szempontjából 0. év a jelenértékek ekkor a év végére / év elejére kerülnek diszkontálásra. a tényadatokat a KSH által közzétett inflációs ráta táblázat alapján számítottuk át a bázisévre változatlan áron (a kiinduló évhez rögzített ár) számoltunk, figyelembe véve azonban az egyes tételek egymáshoz viszonyított relatív árváltozásait is. Konzervatív pénzügyi politikát alkalmazunk a költség-haszon elemzés során. A számítások időhorizontja, vagyis a referencia-időszak 10 év A jövőbeni pénzáramok diszkontálásához alkalmazott reál pénzügyi diszkontráta az EU-útmutatók alapján elvárt 5%, Azon kiadásokat, amelyek már korábban megtörténtek, így megtérülésük nem függ a beruházástól, nem vesszük számításba. A finanszírozási költségeket figyelmen kívül hagyjuk. A számításokban az inflációt konzisztensen kezeljük.

Kiinduló feltevések Két scenáriót definiáltunk, melyek közötti egyetlen különbség, hogy a projekt működtetését meglevő vállalkozás keretében végezzük (1. scenario), vagy új vállalkozást hozunk rá létre (2. scenario). Teljes körű menedzsment díja a közvetített fuvar díjának 8%-a, melyből 4% az albrókert illeti meg Felügyeleti menedzsment díja a közvetített fuvar díjának 4%-a, melyből 2% az albrókert illeti meg A modellben feltételeztük, hogy a teljes körű menedzsmenttel és a felügyeleti menedzsmenttel lebonyolított ügyletek aránya 50-50%. A modell leegyszerűsített keretei között átlagos fuvardíjjal kalkulálunk minden ügyletre, melynek értékét Ft-ban határoztuk meg. Elsődleges cél a fix költségek minimalizálása

Bővülési dinamika Év Albrókerek száma 1.év5 2. év7 3. év9 4. év11 5. év15 6. év20 7. év30 8. év45 9. év év90

Fedezeti pont – 1

Eredmények – 1

Eredmények – 2

Fedezeti pont – 2

Eredmények – 2 (módosított fedezeti pont)