Ételkészítési ismeretek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egyszerű oszthatósági problémák
Advertisements

2012-es évben 2 szakács és 4 felszolgáló tanuló töltötte gyakorlatát az Europa Hotelben.
Készítette:Dobák Lídia
Közösségi pedagógiai gyakorlat
HAGYOMÁNYOS MAGYAR ÉTELEK
NAPTÁR Megjegyzés: Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja. A hónapokhoz tartozó diákat le is másolhatja, és hozzáadhatja a saját.
Serpenyős Vendéglő Rezi György
Programozási feladatok
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
A SZÓBELI PREZENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSÉNEK SZABÁLYAI
„Európai Gasztro-Portré” Leonardo da Vinci mobilitási projekt 2009/2010 projektév 53 résztvev ő vel 2010/2011 projektév 68 résztvev ő vel 2011/2012 projektév.
Nyertes uniós pályázatunk „Vendéglátás-hagyományok és új trendek az EU-ban” Pályázati program ideje: Kedvezményezettek száma: 52.
Angol – amerikai projekt hét
Fővárosa és egyben legnépesebb városa Budapest.
Helyes táplálkozás.
Egy-egy ország leggazdagabb könyvtári gyűjteményei a nemzeti könyvtárak.nemzeti könyvtárak A világon kb. 160 nemzeti könyvtár van. Az adott ország publikációinak.
Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
Éttermi kisokos.
B.Sc. / M.Sc. Villamosmérnöki szak
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
Apáczai Diáktanács. Mi is az Apáczai Diak Tanács? röviden? Hát az egy tanács ami a sulinkban különböző tevékenységeket csinal az iskolankban.
Marhahúsból készült ételek
Gazdasági ismeretek.
Innovációs projektek 0. fázisa Lemák Gábor MMKlaszter, igazgató.
Étkezési szokások az ókori Rómában
Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Az algoritmuskészítés alapjai
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
Regionális gazdaságtan GVAM nappali tagozat tavasz, időütemezés,határidők.
A slambuc receptje.
Kutatási alkomponens Összegzés Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Visegrád,
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Varga Noémi Judit. Mi köze a szövegnek a matematikához?
Tantárgy: Magyar nyelv és irodalom Cél: Micó című olvasmány feldolgozása Iskola: Munkácsy Mihály Áltanos Iskola 2. osztály Készítette: Vilmanné.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Szakmai tanulmányút NORVÉGIA ( – ) A bemutatót készítette: Dr. Csermák Károly Ph.D.
Az Őrség. Az Őrségről általánosságban Vas megye délnyugati szegletében helyezkedik el Látnivalókban és természeti kincsekben gazdag tájegység Nevét onnan.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
A hagyományos és a hagyományos médiumoktól különböző, informatikai eszközöket alkalmazó lehetőségek, azok felhasználása. Czékmány Ilona.
Az önfejlesztő terület bemutatása Száva Eszter augusztus 31. Salgótarján.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Országos Széchényi Könyvtár
A Velencei-tótól a Csorba-tóig turisztikai kalandozás a Felvidéken!
Ételkészítés sváb hagyományok alapján
Pecha Kucha prezentáció
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az online tárlatvezetés módszere
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 41.hét Október Hétfő Kedd Szerda
Gemüsen
Mi készül? gulyásleves.
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 39.hét Szeptember Hétfő Kedd
ÉSZGSZ Étlap Gimnázium 41.hét Október Hétfő Kedd Szerda
A(z) xy szervezet (a társadalmi vállalkozást bemutató ppt)
Idegen nyelvek tanítása az alternatív iskolákban
A német gasztronómia Tartalomból: Türingiáról röviden
Tantárgyi követelmények ének-zenéből
Budapest 19. Étkeztetés a Kispesti iskolákban
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Előadás másolata:

Ételkészítési ismeretek BALMAZÚJVÁROS, 2013. 02.08.

1. feladat A Maris vendéglőben az étlapon hagyományos magyaros és német tájjelegű ételeket is kínálnak. A következő felsorolt ételekből melyek azok, amelyek nem tartoznak a fenti kategóriákba? Válaszát aláhúzással jelölje! Lecsó, paprikás burgonya, Waldorf saláta, tatár beefsteak, gulyásleves, ananászos káposztasaláta, francia hagymaleves, babgulyás, burgonyasaláta, dobostorta, borjújava Holsten módra, rigójancsi, tiroli rétes Lecsó, paprikás burgonya, Waldorf saláta, tatár beefsteak, gulyásleves, ananászos káposztasaláta, francia hagymaleves, babgulyás, burgonyasaláta, dobostorta, borjújava Holsten módra, rigójancsi, tiroli rétes

VIRSLI, KELKÁPOSZTA, FOKHAGYMA 2. feladat Nagyon sok étel nevében szerepel a frankfurti módozat. Mit takar a módozat? VIRSLI, KELKÁPOSZTA, FOKHAGYMA

3. feladat A híg levesek közül ismert nálunk a gulyásleves készítése! Tegyen különbséget a magyar gulyás és a német gulyás készítése között! Német gulyás: 40 dkg apróra vágott hagymát zsíron fonnyasszunk meg. Megsózzuk, megpaprikázzuk, hozzáadunk kb. 40 dkg kockára vágott marhahúst. Kevés vízzel felöntjük, hagyjuk forrni. Amikor a hús még nem főtt egészen puhára, apró kockákra vágott burgonyát adunk hozzá. Amikor a gulyás megfőtt, tegyünk bele majoránnát és apróra vágott savanyú uborkát.

4. Feladat Írja fel az alábbi ételek folyamatábráját! Labskaus Mecklenburgi rakottkáposzta Mutassa be a marhahús jellemzőit, a legfontosabb húsrészeit sorolja fel! Mit jelentenek az alábbi szakmai kifejezések: parírozás, bardírozás?

Sorszám Nyersanyagok Munkafolyamat Megjegyzés

5. feladat Párosítsa az alábbi magyar konyhatechnológiai kifejezéseket a német megfelelőivel! Magyarázz el a fent kiemelt kifejezések lényegét! Magyar Német Főzés e Schwitze Párolás unterhitze Rántás e Küche Sütés mehlig Lisztízű r Dunst Paníroz panieren

A ppt leadás NÉMET nyelven kell, hogy történjen!!! CÍM DIA: A gyakorlati hely neve, elérhetősége, és egy kép. A tanuló neve és iskolája. HÁZI FELADAT – PPT LEADÁSI HATÁRIDŐ: 2013. MÁRCIUS 31. TARTALOM: A NÉMETORSZÁGI GYAKORLAT / GYAKORLATI HELY BEMUTATÁSA AZ ALÁBBIAK SZERINT 1-2.dia A gyakorlati hely bemutatása, szövegesen és képekben is 3-4. dia Egy, az egységre jellemző étel bemutatása (folyamatábra segítségével) + kép 5-6. dia Szabadidős tevékenység bemutatása szövegesen és képekben 7-8.dia Egy, a tanuló által elkészített étel / megterített asztal fotója, rövid leírása 9-10. dia Élmények, tapasztalatok 11. dia Elköszönő szavak A ppt leadás NÉMET nyelven kell, hogy történjen!!!

Köszönöm a figyelmet! Jó tanulást kívánva: Rabóczki István