BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Krisztus uralma alatt élni 5.
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
és ebbe más is belehalt már…
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
A SIKERES ÉLET TITKA.
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
A TISZTELET RELÁCIÓI ÉS HATÁSA ÉLETÜNKRE
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
FERENCES ÉLETÜNK SZENT FERENC KISN Ő VÉREI KÖZÖSSÉGÉBEN.
Vegyetek erőt! Folk Iván.
A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT NE BÍZZATOK HAMIS ÓRÁKBAN! Péntek.
Mikor gyóntam utoljára?. Milyen gyakran szoktam áldozni?
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
szakmérnök hallgatók számára
Személyes élet és szolgálati látás elvétele, célok kialakítása.
Engedd / Engedj közelebb
(Elhívás, felkészítés, elküldés 3.). a) Mt 10:16/a – Én elküldelek titeket… Jn. 10,11: „Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. Mt.
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
Készíts utat a Kegyelem előtt!
Eleve elrendelés vagy szabad akarat? Forgatókönyv az életem ?
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Koinónia a gyakorlatban
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Dávid imádsága..
Készítette: Jon A. Palmer
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
Isten munkája - Isten felkentje
Ábel Folk Iván A HIT HŐSEI 1.. Ábelnak sem sem volt könnyebb, mint neked 1.Mózes 4:1-16;
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
A halottak feltámadása és az utolsó ítélet
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
A t e r m é s z d a l Csak az erős ember ismeri a szeretetet,
Mit gondolsz, milyen volna az életünk, ha mostantól a Bibliát úgy használnánk, és olyan fontosnak tartanánk, mint a mobiltelefonunkat?
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
1 Továbblépés - Az üzenet.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét!
Minden nap egy (újabb) ajándék. Mit tennél? - 24 óra alatt - Mit bánnál a legjobban hogy nem tettél meg? - Lenne még időd rá?
….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)
Hogyan viszonyuljunk hozzá?
Az imádság Hogyan lehet több?.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Törvény alatti állapot:
Igehirdetés „Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas. 37„Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok.
Isten hozott, hogy megáldjon!
Vágyaink és kívánságaink
Előadás másolata:

BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel. Becsület és tisztesség. Péld 22,11 A felismert igazsághoz való hűséges ragaszkodás A becsületes, tisztességes ember jellemzője, hogy gerinces, vállalja a felelősséget tetteiért, szavaiért. A becsületes ember másokban kiváltja a tiszteletet és a megbecsülést. Kipróbált, megbízható, értékes, méltó, megingathatatlan, alkalmas: becsületes. Becsületesség

BECSÜLETESSÉG A szellemvilágban harc folyik a lelkünkért János 10,10; Jak 4,7; ‘ Ján 5,45 Nekünk elkötelezettségünk, odaszánásunk van. Zsolt 15,1,4b; 5Móz 27,18; Róm 13,1-7; Tit 3,1-2; Dán 3,17-18 Nem hazudhatunk! 1Kor 10,13 Kilógunk a sorból… ? Nem életre való…? Péld 30,7-9 Nem lophatunk! Péld 12,2; 3Móz. 19,11 Becsületesnek lenni és maradni, még ha nem is könnyű!! Mt 5,48 Igyekezz a teljes becsületességre! Mt 5,48; 2Kor 3,5 „Tökéletes az, ami a rendeltetését betölti.” Becsületesség

BECSÜLETESSÉG Miért legyünk becsületesek? Isten felé szeretetünket és hitünket fejezzük ki. Mt 6,24. A szeretet és igazság kifejezője embertársaink felé. Ján 3,16; I Ján 3,16. Evangéliumunk, bizonyságunk szavahihetősége Isten útmutatása Péld 4, 23-26 Szívünk érzékeny lesz Istenre I.Kir 19,12 Becsületesség

BECSÜLETESSÉG Hogyan kerülhetjük el a becstelenségre csábító kísértést? A Szent Szellem erejével, vezetésével, engedelmességünkkel. Ne aggódjatok a holnap felől… Mt 6,34; Aranyszabály: ”Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük…” Mt 7,12 Éljünk egészséges Istenfélelemben… Jób 28,28 Kerüljük a becstelen embereket… Hag 2,12-13 Dolgozzunk és adjunk… Ef 4,28 Becsületesség

BECSÜLETESSÉG Mit tegyünk, ha becstelenek voltunk? A bűntudat és kegyelem 1 Jn 1,9 A bűnbánat, bűnvallás, bűnbocsánat kegyelmi lehetősége… Bűnrendezés… Többé ne vétkezz! Tanuljatok jót tenni! Fil 1,9-10; Ézs 53,6 Törekedj a teljes igazságra és becsületességre! Fil 3,12-14 Tégy bizonyságot, hirdesd az evangéliumot! Diakónia! Legyetek egymás szolgái… Róm 8,19 Irgalmas és kegyelmes az Úr, türelme hosszú, szeretete nagy… Zsolt 103,8 Zsolt 103,13 Vezetők felelőssége: ELSZÁMOLTATHATÓSÁG! 2Móz 18, 21 MEGVESZTEGETHETETLENSÉG! 1Sám 12,2-5; 2Móz 23,8 Becsületesség