BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Önszerveződési folyamatok Heves megyében. Alaphelyzet A szervezetek a megyénkben önszerveződő valódi hálózatként működnek (komplex, osztott, skálafüggetlen)
Advertisements

Zalaszentgróti Foglalkoztatási Paktum szerepe a foglalkoztatásban
Pannon Helyi Termék Klaszter. A Pannon Helyi Termék Klasztert október 3-án hozta létre 13, a Nyugat-Dunántúli Régióban működő szervezet, közel egy.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
László Gyula A foglalkoztatási partnerségek jövőjét megalapozó kutatás László Gyula PTE KTK.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
A stratégiai tervezés módszertana
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
1 Foglalkoztatási paktumok helyzete Magyarországon, jó gyakorlatok Örkény június 24.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
A TÉRSÉGI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUMOK LÉNYEGE, ELŐNYEI ÉS KIALAKÍTÁSUK TAPASZTALATAI RÉGIÓNKBAN Előadó: Béres László Encs, augusztus 29.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
Fejlesztési, stratégiai útmutató
SZEMÉLYZETI MARKETING
„FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” c. projekt (TÁMOP / ) szakmai műhely „Módszertani fejlesztés irányai, mérföldkövei” Hollósi.
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
„New Hungary” Rural Development Programme Győr, április 27–28. Gönczi Zsolt Ügyvezető igazgató A vidék fejlesztésének titka – a civil szerveződés.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
A társadalmi egyeztetés alapfogalmai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője február.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Minőség menedzsment 6.előadás
A Pannon Gazdasági Kezdeményezés (PGK) tevékenységei Kocsondi Tamás Sopron, február Sopron, Csatkai E. u. 6. Tel.: 99/ Szombathely,
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
A stratégiai tervezés folyamata
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Nemzetközi Bankárképző Központ Rt. 1 SWOT- analízis a programkidolgozásban Öcsi Béla témavezető Nemzetközi Bankárképző Központ.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
A Körös-menti TDM Egyesület a „Szarvasért” Alapítvány, és a Szarvasi Város-, és Környezetvédő Egyesület megállapodása.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Mi is az a foglalkoztatási paktum? 3 város összefogása:Kőszeg, Csepreg, Bük Csatlakoztak: kis és nagy vállalkozások, egyesületek, munkaügyi központ Összefogás.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
A hálózati együttműködés lehetőségei és keretei. hálózat  „Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülönült elemekből áll, és.
Minek nekünk stratégia? Horváth & Dubecz. “People don’t leave companies, they leave their managers”. „Az emberek nem a vállalatot hagyják ott, hanem a.
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület 1119 Budapest, Tétényi. u  Tel/Fax: , web: 
SZERVEZET Szervezeti okok è A felhasználók és az informatikai részleg közötti gyenge kommunikáció è A felhasználók és az informatikai részleg céljai ütköznek.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás A projekt generáló szerepe, a továbblépés lehetőségei, komplex fejlesztési elképzelések.
TOP vas megyei aktualitásai
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
A szövetkezet mint sui generis vállalkozási forma
A szövetkezet mint sui generis vállalkozási forma
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
A határtérség.
Javaslat a konszenzust igénylő alapkérdésekre
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Proj_men_nazs_1 Nagy Zsolt
Út a munkához program Pécs
PAKTUM KONFERENCIA Pécs, december 13.
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft. „Egységben az erő - A paktumépítés útján.” Hollósi Szabolcs ügyvezető igazgató, BFH Európa Kft. BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft. www.bfh.hu

Útkeresés - Hova juthat a térség a paktum segítségével, a partnerség erejével? Mozgósítás, foglalkoztatási problémák azonosítása, közös megoldások keresése, stratégia, intézkedések, innováció, erősödő partnerségek, erősödő helyi társadalmak stb. Minden paktum más, de meg kell találni a saját utat a kőszegi és felső-répcementi kistérségben is. - Két fő irányba indulunk: Stratégia és akciók (helyzetelemzés-stratégia-projektek) 2) Szervezetfejlesztés (partnerség fejlesztése-menedzsment kialakítása, képzése)

A jól működő foglalkoztatási paktum jellemzői 1. Egyetértés a partnerség és a megállapodás szükségességéről, helyi politikai támogatás, elkötelezettség 2. A felek közti kölcsönös tisztelet és bizalom 3. Aktív, elismert és együttműködő vezetés 4. A kulcsfontosságú értékek és érdekek meghatározása világos és nyílt folyamat keretében 5. Közös, konszenzusos jövőkép és stratégia meghatározása 6. Időt hagyni a partnerség kiépítésére 7. Közös munkaprogramok 8. Az együttműködés rugalmas és hatékony munkamódszereinek kiépítése 9. Jó kommunikáció 10. Közös döntéshozatal a konszenzus elérésének céljából 11. Hatékony szervezet, menedzsment

Milyen lehet a térség paktuma? - Nyitott (AU-Szhely-Sopron) Több nyelvet beszélő (magyar, horvát, német) Értékalapú (épített, kulturális, természeti) Idegenforgalom – és vállalkozásorientált Esélyteremtő (a kistelepüléseken élő munkanélkülieknek és HH rétegeknek is esélyt adó, a közfoglalkoztatásban szerepet vállaló)

Bizalom Felelősség Hozzáértés BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető igazgató 9700 Szombathely, Semmelweis 4-6. I.6. Tel: 94/501-380 Fax: 94/501-381 Email: hollosisz@bfh.hu Web: www.bfh.hu