E-hulladék Négy évszak. Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak, melyek a települési hulladék égetéssel vagy lerakással.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A SZIVÁRVÁNY.
Advertisements

Hulladékgazdálkodás.
E-hulladék *Koca Elit*. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? Felgyorsult világunk egy.
A Hulladék Torma Sándor Szabolcs XI.B.. Megváltozott fogyasztói szokásaink, de főleg az ipar fejlődése következtében egyre több olyan anyaggal találkozunk.
Az E-hulladék Csapatnév: Ökomanók.
Adattárolási technológiák
A drogok, a kábítószerek és a függőségek
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI BSc
Készítette: Sági Richárd 10.A
2012.FEBRUÁR 20-MÁRCIUS 13. Deák Ferenc Általános Iskola, Iregszemcse felső tagozat.
Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program
NEM MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
Hulladékkezelés.
Globális környezeti problémák és fenntartható fejlődés modul
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
Vigyázz a szívedre!.
„Az E-hulladék” Természetbarátok. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni?  Az elektronikus.
E-hulladék Zöldikék. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? A régi, megunt elektronikai.
E-hulladék Energiavadászok.
Vízminőségi jellemzők
Kutya nélkül élni lehet,de nem érdemes.
VÍZSZENNYEZÉS Környezetgazdaságtan – 6. előadás
Újrahasznosítása, ártalmatlanítása vagy szemét hegyek
A szemét útja Készítette: Sima Veronika
A szemét útja Diák:Ricz Emese Tanár: Csekéné Molnár Erika
A szemét útja Készítette: Mohos Bálint
A Biogáz (házilag) Felhívjuk a kedves nézők figyelmét, hogy ha a következő szövegek hallatán,illetve képek láttán valakinek bármilyen baja lesz, azért.
A szívelégtelenség diagnózisa június Dr. Andréka Péter Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika.
ÁRAMFORRÁS FOGYASZTÓ.
Gabriel García Márquez
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
E-hulladék Csipet-csapat. Elektronikai hulladékok a háztartási hulladék között Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak,
E-hulladék Bokszos csapat. Használhatatlan elektronikus berendezés a háztartási hulladékban? Az elektronikus berendezések veszélyes anyagokat tartalmaznak.
Teknőcök. Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak, melyek a települési hulladék égetéssel vagy lerakással történő kezelése.
„E-hulladék” Készítette: „El nem veszünk, csak átalakulunk” csapat Veszprém, 2012.
E-hulladék Öko-Öku boglárkák.
Miben hasonlítanak egymásra a mai és az ötvenes évek számítógépei? Takács Béla Melyek a közös tulajdonságaik ?
Mi is az igazi cél? Különféle díjak a megelőzés szolgálatában Szilágyi László civil munkacsoport Termékdíjas workshop január 21.
Kommunális hulladékok káros hatásai a környezeti elemekre
Dr. Dióssy László c. egyetemi docens
Kína és a környezetszennyezés
A HULLADÉKOK A hulladék fogalma: minden olyan gáznemű, folyékony vagy szilárd anyag, amely a keletkezése helyén haszontalan vagy felesleges, zavarja az.
 legkisebb mértékűvé kell szorítani a képződő hulladék mennyiséget és veszélyességét!!!!  Sokan az életszínvonal emelkedésével magyarázzák a sok szemét.
Villamos hálózatok védelmei Lapsánszky Balázs 2/14.E.
SAVAK és BÁZISOK A savak olyan vegyületek,amelyek oldásakor hidroxidionok jutnak az oldatba. víz HCl H+(aq) + Cl- (aq) A bázisok olyan vegyületek.
Hulladékgyűjtés a Délép Ipari Park Kft.-nél
Alaplap Az alaplap az elsődleges áramköre egy számítógépes rendszernek vagy más összetett elektronikai rendszernek.
Mi fán terem az ételhulladék?
Sl | Page1 Kedves Betegeink! Értesítjük Önöket, hogy ez évben ma, én van a Vese Világnapja.
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
Kén-dioxid indikátorok: a zuzmók
Emésztési rendellenességek
Szalai Luca és Horváth Viktória előadásában
A savas eső következményei
Levegőtisztaság- védelem 11. Hulladéklerakók okozta légszennyezés.
A szemét útja ( szelektív hulladékgyűjtés)
Sapientino A minket körülvevő tér Miket találsz Aladdin szőnyegén? Kattints a megfelelőkre! Rajta van …
Hatékony házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési kampány indul Bátaszéken és környékén lévő 10 településen! Akommunális hulladékgyűjtő edény mellé kell.
A hulladékok környezeti problémái
Fizikai alapmennyiségek mérése
3. Mi van a cigiben?. Mi van a cigiben? Formaldehid (konzerválás) Kadmium (akkumulátor) Nikotin (rovarirtó szer) Aceton (körömlakklemosó) Ammónia (WC.
Jogi kérdések Jogi kérdések. Szerzői jog Törvény – LXXVI./1999. Irodalmi, művészeti, tudományos alkotások Számítógépes programalkotás Dokumentáció Forráskód,
Hogyan áll ma a szelektív hulladékgyűjtés? Veszprém példáján keresztül.
(L)áss a mélyére.
Szalai Luca és Horváth Viktória előadásában
Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Rendszer közvélemény-kutatás az általános és középiskolások körében.
Szelektív hulladékkezelés, Újrahasznosítás
Körforgásos gazdaságfejlesztés
Oláh Liliána Kiss Liliána
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Előadás másolata:

E-hulladék Négy évszak

Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak, melyek a települési hulladék égetéssel vagy lerakással történő kezelése során nem semmisülnek meg, hanem korábbi kötött állapotukból felszabadulva a környezetbe jutva károsítanak. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni?

Ólom (vesekárosító) Báriumvegyületek (nagyon mérgező anyagok) Berillium (pora rákkeltő, izomsorvadást okozhat, szív és májkárosító) Higany (rendkívül kis töménységben is gátolja a fitoplanktonban végbemenő fotoszintézist) Kadmium (pora, gőze rákot okoz és okozója volt a japáni itai-itai-betegségnek) PBDE (zsírszövethez kötődik, nehezen bomlik) Dioxin ((TCDD) rendkívül erős méreg, tetraklór-származéka a dibenzo-dioxinnak) Milyen veszélyes anyagokat tartalmazhat az e-hulladék?

Mikor válnak veszélyessé az elektronikai berendezésekben található veszélyes anyagok? Rendeltetésszerű használat mellett ezek az eszközök nem jelentenek veszélyt a környezetre. Működésképtelenségük esetén azonban haszontalan hulladékká válnak és ha a kommunális hulladék közé keverednek, égetés vagy csapadékvíz hatására a bennük található, addig kötött állapotban lévő veszélyes anyagok a környezetbe jutnak.

Miért érdemes gyűjteni és leadni a feleslegessé vált elektronikai berendezéseket? Az elkülönítetten gyűjtött elektronikai berendezések nem szennyezik a környezetet. A legtöbb eszköz fémanyaga és a nyomtatott áramköri lapok fémtartalma újrahasznosítható, ezért értéket képviselnek.

Mi lesz a leadott hulladék sorsa?

Lakókörnyezetedben hol lehet leadni a feleslegessé vált e-hulladékot?  Kisújszálláson a Spar-ban  Karcagon pedig a Tesco-ban  Minden évben van egy olyan nap amikor a gyűjtőszigeten is le lehet adni