Siker a tőzsdén A/5 Részvény vásárlásnál milyen lehetőségeink vannak ? Piaci árfolyam (ahol épp aktuálisan lehet vásárolni) Piaci árfolyam (ahol épp aktuálisan.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Értékpapír piaci műveletek
Advertisements

Matematika a tőzsdén.
Siker a tőzsdén A/7 Fedezeti ügyletek (hedge): Ellen tranzakcióként megjelenő ügylet. Csak akkor van értelme, ha a financiális terhe nem magas, elviselhető.
Bevezetés a technikai elemzésbe, és a tőzsdepszichológiába
Tőzsde az Interneten Nagy György Péter.
TWS ALAP. TWS Ticker beírása.
Horváth Zsolt vezérigazgató
Siker a tőzsdén A/2  El kell döntenünk, mit is vegyünk.  A döntésnél (részvény vásárlás) figyelembe kell vennünk: a társaság eredményessége, teljesítménye,
Az opció fogalma Put-call paritás Opciós befektetési stratégiák
I.Hogyan vegyük saját kezünkbe befektetéseinket? II.Az bemutatása Előadó: Varga Endre eBroker termékmenedzser.
A technikai elemzés alapjai
Nemzetközi befektetések
Előadó: Horváth András, tőzsdeszakértő
Arany kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén
A TŐZSDEISKOLA rendszer bemutatása
Siker a tőzsdén 25. A kezdő tanfolyam befejező anyaga.  És mégis lehet kereskedni „inside day” esetén ! A két féle trendforduló: Bullish Bearish reklám.
Tud Ön hullámlovagolni? 2012 után a kibocsátás-kereskedelemben Baráth Barna Vertis Zrt szeptember 15.
Határidős kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén
Siker a tőzsdén A/9 A point and figure chart, az o-x diagram.
Siker a tőzsdén 20. Egy újabb indikátor a napi elemzés megkönnyítésére. Egy újabb indikátor a napi elemzés megkönnyítésére. CCI (Commodity Channel Index)
A diákat készítette: Matthew Will
Tőzsdei kereskedés.
Opciós piacok. Meghatározás Egy termék jövőbeli vételére vagy eladására szóló jog, előre rögzített áron és időbenEgy termék jövőbeli vételére vagy eladására.
Részvényopciós díjak jellemzői
Gereben Áron és Kiss M. Norbert A bankközi forint/euro kereskedés jellemzői nagyfrekvenciás adatok alapján PÉNZÜGYI PIACOK KONFERENCIA november 8.
Csávás Csaba elemző munkatárs, MNB A főbb hazai pénzügyi piacok meghatározó szereplői és jellemző kereskedési stratégiái november 8.
Budapesti Értéktőzsde március 11. Nemzetközi szemlélet – helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja.
Venni vagy eladni? Részvénybefektetések az intézményi befektető szemével Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
Hogyan kereskedjünk BUX ETF-fel?
Határidős kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén
Technikai elemzés alapjai
Bevezető Készítette: Mándó Milán
A technikai elemzés alapjai Starcz Ákos Inter-Európa Bank Rt. Budapesti Értéktőzsde, március.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére október 15.
A valutaárfolyam rögzítésének lehetőségei Szerencsi Péter „Vállalati finanszírozás Magyarországon” szakmai nap november.
Siker a tőzsdén A/19 Az árfolyam csatornákról egy kicsit gyakorlatiasabban ! Az árfolyam csatornákról egy kicsit gyakorlatiasabban ! a a a Átlépve a csatorna.
Siker a tőzsdén A/6 Volatilitás: ártartomány ingadozás.
Siker a tőzsdén A/8 Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Trendek felépülése (emelkedő trend esetén): Felhalmozás szakasza: A kereslet szignifikánsan.
Siker a tőzsdén 21. A hullámokon lovagoló kereskedési szisztéma. A hullámokon lovagoló kereskedési szisztéma. A hullámmozgásban haladó árfolyamok nem.
Siker a tőzsdén A/15 Bollinger szalag Az árcsatorna indikátorok leghatékonyabb módszerei között tartják számon. John Bollinger pénzügyi ujságíró ötlete.
Siker a tőzsdén A/1 1.Gondolkodásmódunk megváltoztatása. f ogyasztói szemlélet befektetői szemlélet 2. Gondolatok a pénzpiacról: felhasználók > jelenbeli.
Siker a tőzsdén A/4 Emelkedő napi árfolyam (fehér). Csökkenő napi árfolyam (fekete gyertya) A forgalom árulkodik (emelkedő nap forgalma zöld, csökkenő.
Siker a tőzsdén A/18 A Forgalmi Egyensúly (On Balance Volume) A Forgalmi Egyensúly (On Balance Volume) mutató egy instrumentumba be- és kiáramló pénzmennyiséget.
Siker a tőzsdén A/14 Fordulós jelek: kulcs forduló sziget forduló Kulcsforduló esetén (növekvő trendben ) az árfolyam meghaladja a megelőző napok árfolyam.
RADIX bináris számokra ___A___ Szembe 2 mutatóval, ha a felsőnél 1-es, az alsónál 0, akkor csere.
Előrejelzések a magyarországi munkahelyi balesetek számának alakulására vonatkozóan, az OMMF által begyűjtött adatok felhasználásával Felhasznált irodalom:
Származtatott termékek és reálopciók Dr. Bóta Gábor Pénzügyek Tanszék.
A Tőzsde és ami mögötte van Előadó: Pál Árpád. Piacok Értékpapírok piaca  elsődleges  másodlagos Időtáv szerint  pénz piac (ideiglenes újraelosztás)
2013. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 Részvényportfóliók fedezése Hatékony portfóliók –β paraméter megmutatja mennyire érzékenyen reagálnak.
2015. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 III. Fedezeti ügyletek Határidős ügylet segítségével rögzíthető a jövőbeli ár –árfolyamkockázat kiküszöbölése.
2015. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 III.4. Határidős kamatlábügyletek Kamatlábak változásából eredő kockázatok fedezésére. 16.
2013. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 III. Fedezeti ügyletek Határidős ügylet segítségével rögzíthető a jövőbeli ár Nyitott pozíció, kitettség.
2015. őszBefektetések I.1 III. Piacok és eszközök III.1. Pénzügyi közvetítésről általában Össze kellene hozni a megtakarítókat és a felhasználókat… Nehézségek.
2013. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 II.2. Határidős árfolyamok A lejáratkor a határidős és az azonnali ár megegyezik. Milyen kapcsolat van.
Opciós ügyletek. Az egyszerű spekulációs ügyletek kockázata igen nagy, ezért nem mindenki vállalja. A fedezeti ügyletkötők számára sem előnyös a határidős.
2013. tavaszTőzsdei spekuláció1 Határidős árfolyamok.
2013. tavaszSzármaztatott termékek és reálopciók1 II. Határidős árfolyamok A lejáratkor a határidős és az azonnali ár megegyezik. Milyen kapcsolat van.
Származtatott termékek és reálopciók
Származtatott termékek és reálopciók
Befektetés és finanszírozás Határidős és opciós ügyletek
II. Határidős árfolyamok
V. Befektetői stratégiák opciós ügyletekkel
V. Befektetői stratégiák opciós ügyletekkel
III. Piacok és eszközök III.1. Pénzügyi közvetítésről általában
III. Piacok és eszközök III.1. Pénzügyi közvetítésről általában
TECHNIKAI ELEMZÉS EGYSZERŰEN
Legjobb végrehajtás elve (best execution)
Készítette: Perecz Patrik
Kereskedés a tőzsdén.
Az online kereskedés alapjai
Előadás másolata:

Siker a tőzsdén A/5 Részvény vásárlásnál milyen lehetőségeink vannak ? Piaci árfolyam (ahol épp aktuálisan lehet vásárolni) Piaci árfolyam (ahol épp aktuálisan lehet vásárolni) Nyitó árfolyamon Nyitó árfolyamon Záró árfolyam ( a kereskedés utolsó 30 másodpercében) Záró árfolyam ( a kereskedés utolsó 30 másodpercében) Átlagos megbízás, nagy tételű ügyleteknél szokásos. Az ügylet átlagos, darabszámmal súlyozott árát írja elő. Átlagos megbízás, nagy tételű ügyleteknél szokásos. Az ügylet átlagos, darabszámmal súlyozott árát írja elő. Limit megbízás, felső határt vételre, alsó határt eladásra ír elő. Limit megbízás, felső határt vételre, alsó határt eladásra ír elő. Stop megbízás: vételre vagy eladásra előírt határ. Ez egy pozíció kedvezőtlen alakulását követően történő lezárása. Stop megbízás: vételre vagy eladásra előírt határ. Ez egy pozíció kedvezőtlen alakulását követően történő lezárása. Ügyleteink lehetnek: Rész teljesítettek is. ( Ezt a bróker céggel kötött szerződésünk tartalmazza, vagy külön kérhetjük) Rész teljesítettek is. ( Ezt a bróker céggel kötött szerződésünk tartalmazza, vagy külön kérhetjük) Azonnali vagy határidős Azonnali vagy határidősDíjjak: Bróker cégünk közreműködéséért felszámított díja általában egy fix és egy forgalomtól függő tételből áll és széles 0,15- 3% ig terjedő mértékű lehet.

Dupla csúcs Egy felfelé irányuló trend megakad. Kétszer teszteli meg az ellenállás vonalat, majd esésbe megy át. Egy felfelé irányuló trend megakad. Kétszer teszteli meg az ellenállás vonalat, majd esésbe megy át. A formáció támaszát általában a későbbiekben ellenállásként fogjuk használni. A formáció támaszát általában a későbbiekben ellenállásként fogjuk használni..

A MOL részvény 2005 ápri

Dupla alj Egy csökkenő trend megakad. Kétszer teszteli meg a támasz vonalat, majd emelkedésbe megy át. Egy csökkenő trend megakad. Kétszer teszteli meg a támasz vonalat, majd emelkedésbe megy át. A formáció ellenállását általában a későbbiekben támaszként fogjuk használni. A formáció ellenállását általában a későbbiekben támaszként fogjuk használni..

A kitörési pont jól megfigyelhető

Előzetes Fundamentális, technikai elemzés Fundamentális, technikai elemzés Napi árfolyamok (nyitó –záró) árfolyam Napi árfolyamok (nyitó –záró) árfolyam Bar chartok Bar chartok Gyertya diagram Gyertya diagram Trendek, támaszok, ellenállások Trendek, támaszok, ellenállások Dupla alj, dupla csúcs, csésze Dupla alj, dupla csúcs, csésze Árboc szalag, zászlók Árboc szalag, zászlók Indikátorok csoportosítása Indikátorok csoportosítása Indikátorok, mozgóátlagok, oszcillátorok, momentum indikátorok, relatív erősség indikátorok Indikátorok, mozgóátlagok, oszcillátorok, momentum indikátorok, relatív erősség indikátorok Fibonacci számok, idősíkok, fan Fibonacci számok, idősíkok, fan Stb…. Stb….