Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Siker a tőzsdén A/2  El kell döntenünk, mit is vegyünk.  A döntésnél (részvény vásárlás) figyelembe kell vennünk: a társaság eredményessége, teljesítménye,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Siker a tőzsdén A/2  El kell döntenünk, mit is vegyünk.  A döntésnél (részvény vásárlás) figyelembe kell vennünk: a társaság eredményessége, teljesítménye,"— Előadás másolata:

1

2 Siker a tőzsdén A/2  El kell döntenünk, mit is vegyünk.  A döntésnél (részvény vásárlás) figyelembe kell vennünk: a társaság eredményessége, teljesítménye, hitelei, kötelezettségei, vagyona, piaci környezete, a kapcsolódó társaságok ágazatok helyzete, ágazati megítélése, az ország gazdasági helyzete, a régió minősítése, teljes piaci környezete stb. továbbá a többi befektető vélekedését ugyanezekről a társaság eredményessége, teljesítménye, hitelei, kötelezettségei, vagyona, piaci környezete, a kapcsolódó társaságok ágazatok helyzete, ágazati megítélése, az ország gazdasági helyzete, a régió minősítése, teljes piaci környezete stb. továbbá a többi befektető vélekedését ugyanezekről Ezeket Összességében fundamentumoknak nevezzük és az elemzést, mely erre kiterjed fundamentális elemzésnek.

3 Siker a tőzsdén A/2 Modellezés Létezik egy olyan rendszer amely komuláltan tartalmazza mindazokat a paramétereket amit a fundamentális elemzés értékel. Ez egy matematikai módszert hív segítségül és különböző összefüggések alapján az árfolyam-idő függvény elemzését végzi el. Ez a technikai elemzés. Ez a technikai elemzés. Komoly matematikusok és statisztikai szakemberek hosszú periódusú vizsgálataiban kimutatták hogy az árfolyamok mozgása meghatározható értelmezhető, sokszor ismétlődő azonosságokat mutat. Komoly matematikusok és statisztikai szakemberek hosszú periódusú vizsgálataiban kimutatták hogy az árfolyamok mozgása meghatározható értelmezhető, sokszor ismétlődő azonosságokat mutat. Mindazok akik alkalmazzák ezeket az ismereteket, nagy sikerrel tudják Mindazok akik alkalmazzák ezeket az ismereteket, nagy sikerrel tudják prognosztizálni az árfolyamok jövőbeni alakulását.

4 TECHNIKAI elemzés ELVEI: a kereskedelem 90% pszichológia, és csak 10 % racionalitás a kereskedelem 90% pszichológia, és csak 10 % racionalitás az árfolyamok általában trendek szerint mozognak az árfolyamok általában trendek szerint mozognak az ismétlődések rendszeresen bekövetkeznek az ismétlődések rendszeresen bekövetkeznek

5 Technikai elemzés  Az ármozgásokat, a kereslet és kínálat változását követi le. Statisztikai és analitikai módszerekkel.  Az eladók és a vevők között létrejött konszenzusok hatása az árra, esetleg a vállalatra.  Az elemzés alapja a grafikonok (chart-ok).  A múlt eredményeiből elemezzük a piacot, és következtetünk a jövőre.  Meghatározzuk a trendeket.  Meghatározzuk a vásárlás időpontját.  Meghatározzuk a trend változást.

6 Ár oszlop ( bar chart )  Maximum ár  Záró ár  Nyitó ár  Minimum ár

7 Japán gyertya diagram ( candlestick ) Legmagasabb ár Záró ár Nyitó ár Legalacsonyabb ár

8 Előzetes  Bar chartok  Gyertya diagram  Trendek, támaszok, ellenállások  Dupla alj, dupla csúcs, csésze  Árboc szalag, zászlók  Indikátorok csoportosítása  Indikátorok, mozgóátlagok, oszcillátorok, momentum indikátorok, relatív erősség indikátorok  Fibonacci számok, idősíkok, fan


Letölteni ppt "Siker a tőzsdén A/2  El kell döntenünk, mit is vegyünk.  A döntésnél (részvény vásárlás) figyelembe kell vennünk: a társaság eredményessége, teljesítménye,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések