Az internet kialakulása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Takács Béla  Legyen decentralizált, azaz ne egy központi géptől függjön minden!  Legyen csomagkapcsolt, hogy többen is tudják használni a hálózatot!
Advertisements

• Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere • Két számítógép akkor összekapcsolt, ha információcserére képesek • Az összekapcsolás többféle módon történhet,
Hálózati alapismeretek
Kliens-szerver architektúra
avagy a hálózatok hálózata
INTERNET 4 Az előadást készítette és előadja: 4 TAMASI ISTVÁNNÉ 4 Hegedüs Géza Általános Iskola.
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
modul Szövegfeldolgozás Speciális informatikai feladatok.
Készítette: Bátori Béla 12.k
A TCP/IP hivatkozási modell
INTERNET.
Önkormányzati informatika ASP alapokon
Az információs forradalom
Az információszerzés.
Számítógépes hálózatok
HÁLÓZATOK.
Mekkora lehet egy hálózat?
Hálózatok.
HÁLÓZATOK.
E - Learning Információtechnológiai támogatás a nyitott- és távoktatásban.
ZigBee alapú adatgyűjtő hálózat tervezése
Számítógép, navigáció az autóban (GPS).
OSI Modell.
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Informatikai alapismeretek
Információ és kommunikáció
Számítógép-hálózat • Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere
Mi is az az Internet?.
A TCP/IP cím.
Számítógépes hálózatok világa Készítette: Orbán Judit ORJPAAI.ELTE.
Kommunikációs politika Összefoglaló feladatok
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
Takács Béla Eset: Egyenrangú (peer-to-peer) hálózat Mi kell hozzá? A számítógépekben (PC-kben) legyen hálózati kártya (Network Interface Card)
INTERNET.
PC Hálózatok.
Hálózati réteg.
Hálózati architektúrák
modul 3.0 tananyagegység Hálózatok
Adatkapcsolati réteg.
A számítógép működéséhez két elv kell egyszerre működjön: automatizált számolás és programozhatóság. Történetét azokig a mechanikus számológépekig szokás.
Hálózati eszközök Bridge, Switch, Router
Az egészségügyi informatika jövője Dr. Surján György GYEMSZI Informatikai és rendszerelemzési főigazgatóság EGVE Egészségügyi Napok 2012 Balatonfüred.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az internetről.
Számítógép-hálózatok
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
Hálózati ismeretek Az OSI modell.
Hálózati ismeretek ismétlés.
Hálózati alapismeretek
Az internet.
Házatok: egymással összekötött számítógépek. Ahhoz, hogy gépünket a hálózatra kapcsoljuk szükségünk van hálózati kártyára, és kábelre.
Az ősi tudomány Geodézia Készítette: Jakab Csaba Lóránd.
Topológiák Hálózati eszközök
Fekete Vivien Galambos Edit
Számítógép hálózatok.
Számítógépes hálózatok
Az Internet.
DNS. Az interneten használt osztott név adatbázis, a DNS (Domain Name Service) folyton használatos: –minden web lap letöltésnél, –levél közvetítésnél.
Az IPv4 alhálózati maszk
Nyílt rendszerek összekapcsolása
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
Internethasználat  Minden jog fenntartva. Az internet kialakulása Az internet az egész világot behálózó számítógép-hálózat. Az internetet kezdetben.
Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
A TCP/IP protokolljai. IP-címek Miért van szükség hálózati címekre? Miért nem elegendő a fizikai címek használata? A fizikai címek elhelyezkedése strukturálatlan.
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Számítógépes hálózatok
Internet és kommunikáció
Hálózatok.
A globalizáció - a globális világgazdaság
Előadás másolata:

Az internet kialakulása

Az internet az egész világot behálózó számítógép-hálózat.

működő hálózati rendszerekkel szemben. A mai internet elődjét a 60-as években az Egyesült Államok hadseregének megbízásából fejlesztették ki, és – a fejlesztő intézmény után – ARPANetnek keresztelték. Kifejlesztésének célja olyan katonai kommunikációs hálózat létrehozása volt, mely egyes elemeinek üzemképtelenné válása esetén is képes a további működésre.Ennek az úgynevezett csomagkapcsolt-elven működő hálózati technológiának a létrehozásával nagy előnyhöz jutottak a korábbi, csak közvetlen fizikai kapcsolat esetén működő hálózati rendszerekkel szemben.

szükséges közvetlen fizikai kapcsolatban lennie egymással. Egy ilyen elven működő hálózaton két egymással kommunikáló számítógépnek nem szükséges közvetlen fizikai kapcsolatban lennie egymással. A gépek közötti kommunikáció kisméretű adatcsomagok formájában valósul meg. Ezek a csomagok tartalmazzák a feladó és a címzett adatait, de az útirány mindig az adott helyzettől (például az útvonal terheltségétől) függően, az egyes hálózati csomópontokhoz érkezve dől el. Ha az egyik számítógép valamilyen oknál fogva működésképtelenné válik, az adatcsomagok egy másik útvonalon haladnak tovább.

valamint az állami hivatalok. A 80-as években százával csatlakoztak a hálózathoz az egyetemek, főiskolák, kutatóintézetek, valamint az állami hivatalok. Ebben az évtizedben jelentek meg a magánfelhasználók is, és ekkor indult be az internet robbanásszerű növekedése. Napjainkban az internet-hálózat mérete már exponenciális ütemben nő.