Lucerna (Medicago sativa)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táplálkozási alapfogalmak
Advertisements

Alap Termékek.
Mikroelemek LSA komplexel A növény tápanyag felvételének javítása
„Ez az icike-picike mind megette!”
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Rézcsoport.
Becslések szerint a felnőttek 70%-a nem fogyasztja a napi gyümölcs és zöldség mennyiséget, és a gyerekek 90% szintén nem fogyasztja el az ajánlott napi.
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
A vitaminok és ásványi sók
A PECSÉTVIASZ GOMBA GANODERMA LUCIDUM.
2011 óta az emberekért, akik korlátok nélkül akarnak élni
Flavon max termékcsalád
Kalászné Gelencsér Ilona
LifePak Anti-Aging előadó: Carsten R. Smidt, Ph.D., FACN
Az érvelő szöveg II. Az érvek fajtái.
Ráckevei Ady Endre Gimnázium
A tej szerepe az egészséges táplálkozásban
A foszfor egy nemfémes, szilárd kémiai elem.
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
OMBIA ÉS SOAP&CAIR SZAPPAN 150g
Reformtáplálkozás.
Biogazdálkodás. Maga az elnevezés országonként változik (organikus, ill. szerves, biológiai, ökológiai stb.), lényegében azonban ugyanazt jelenti: olyan.
A Víz Melyik a tisztább? Csap víz (Duna szűrt vize) Ásványvíz(ek)
Melyik a legmegfelelőbb lótáp vemhes kancák számára?
Kutatási eredmények bizonyítják, hogy kb. 650-féle kórokozót 6 percen belül elpusztít. /Science Digest magazin(1978/03.)/ Ezzel szemben egy antibiotikum.
A helyes táplálkozás.
A sárgarépa és a petrezselyem
Самовар=Szamovár.
Ca forgalom szabályozása
agrokémia Környezetgazdálkodási agrármérnök
Tápelemek hiánytünetei
Dr.Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztő főorvos BFKH NSZSZ munkatársa
Dr. Boros Szilvia Centrum Sajtótájékoztató Táplálkozási jellemzők Magyarországon, új RDA és az egészséges táplálkozás megvalósulásának előnyei.
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK
Építési faanyagok és védelmük
A növények táplálkozása
A vitaminok és az ásványi sók (II)
15. Alumínium, magnézium és vas azonosítása
A sósav és a kloridok 8. osztály.
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
Hogyan Működik? Normál körülmények között egyensúly van a savi és lúgos tulajdonságú vegyületek között. Az egyensúlyt a vér puffer rendszere, a tüdő és.
Nano Silver.
Illóolaj Fehérjék Cukrok Köhőgés Emésztés Ánizs csoki Epe bántalmak.
Xyli A fogvédő édesség. Mi a xylitol? A xylitol egy természetes cukor. Az emberi szervezetben, a szövetekben is jelen van. Kivonható a gyümölcsökből,
Gránátalma (Punicaceae). A növényről néhány szót Gyümölcse kemény héja alatt sok sötétpiros beágyazódott édeskés, savanykás húsos mag található. Származási.
Resveratrol "Borban az igazság!"
A húgyuti bántalmak természetes ellenszere
Bioremediáció Technológiai eljárás, mely biológiai rendszereket használ a környezet megtisztítására a (toxikus) hulladékoktól Fogalmak: biodegradáció,
A Duna partján történt események röviden! Pillman Nikolett Schäffer Ivett.
Demjén fürdő by Helga A tulajdonosok római kori fürdőt képzeltek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tünik. A pompás hegyes-dombos vidéket.
Ionizált lúgos víz Family Friss Kft
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Moszatok jelentősége a hétköznapi életben
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
„Vannak akik megélik az esőt, mások csak vizesek lesznek”
Testi - lelki egyensúly
Testünk építőkövei – a vitaminok
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Az Őrség. Az Őrségről általánosságban Vas megye délnyugati szegletében helyezkedik el Látnivalókban és természeti kincsekben gazdag tájegység Nevét onnan.
Mi a klorofil? A klorofil a mély, sötétzöld pigment, ami a növényekben található Zöld „növényvér” Porfirinvázas magnéziumtartalmú komplex vegyület Chloros.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
Réti gyógynövények.
A káposztafélék és a burgonya
Naturaqua ásványvíz.
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Előadás másolata:

Lucerna (Medicago sativa)

A hagyományok szerint Először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték. Az újabb felfedezés az új korra tehető.

Miért foglalkozunk a lucernával? Az egyik leghatásosabb és legtáplálóbb növényünk, amit nem szabad kihagyni! Fiatal hajtásokat, leveleket használjuk.  

Tápértéke: Egyetlen más zöldségféle vagy gyümölcs sem tartalmaz annyi vitamint és ásványi sót, mint a lucerna

Tartalmaz A, C vitamin, K és P vitamint. Nyomelemekben is igen gazdag. Megtalálható benne nikkel, foszfor, kálium, kalcium, magnézium, kén, nátrium.

Enzimek Nyolc emésztéshez szükséges enzimet tartalmaz a lucerna zöld levele.

Hatása a gyógyításban A sav-lúg egyensúlyáról valójában az egészség alapját jelenti. A növényben a rengeteg ásvány, főleg fémek a vér lúgosodását segítik elő.

Mire jó? Vérnyomás kiegyenlítő Anémia Csont és fogak Köszvény Étvágygerjesztő Hajnövesztő Bármely nyitott sebre és üszkösödésre Tüdő asztma, allergia Koronaér megbetegedésnél

250 db. Cikkszám:446, Katalógusár: 1990 Ft. Bp.:6