Híres túszdrámák.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alsóközéposz tálybeli család Két bátyja orvosnak készült.
Advertisements

Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Készítette: Ferov Réka November 9.
GfK Custom ResearchTalpra, magyar! Bacher János2010/03/03 Talpra, magyar! Számokban a sport fogyasztásról Bacher János GfK Hungária.
Az arab változások és Izrael terrorfenyegetettsége
AZ ÜVEGELT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?... MÜANYAG ÜVEGEK.
Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
Játékos katonák, katonás játékok
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, február 05. Beszámoló a évi tevékenységről 1. Szakmai tevékenység 1.1 Versenyrendezés 1.2 Eredményesség.
Deviancia Minden tünet kialakulásánál szerepet játszik:
Csokonai Vitéz Mihály Dorottya.
KIRÁLYI KORONÁK, KORONAÉKSZEREK.
A cigányság integrációja Magyarországon
ÖSSZEFOGLALÓ FELADATOK
Szociális tanulás formái
Nemzetközi kapcsolatok története
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
A jelnyelvi fejlődés kezdeti szakaszai siket és halló gyerekeknél
A „vörös gróf” és a „geszti bolond”
(tömegpontok mozgása)
A szívelégtelenség diagnózisa június Dr. Andréka Péter Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika.
Földünk a második világháború után
Lengyel menekültek és magyar barátaik
Magyarország felkészülése a 2011-es EU-elnökségre - értékelés a cseh soros elnökség tapasztalatai alapján Oláh Eszter Jelige: soros elnök.
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
PéPéeS Tökéletes mese «lássuk» PéPéeS
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Egy posztmodern regény: Ottlik Géza: Iskola a határon
 3. világ felértékelődése  A SZU globális tengeri hatalommá vált Olajszállítási útvonalak fontossága  között a Szuezi csatorna nem működött.
Isten küldte Szent Fiát, Jézust Szeretni, gyógyítani jött
Tizenegy ember lógott egy helikopter kötelén, tíz férfi és egy nő.
A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat.
Ellenforradalom és konszolidáció
772 család 1559 gyerekéből A Fióka 2006-ban Alapellátott: 238 családból 578 gyerek Védelembe vett: 41 családból 69 gyerek Ideiglenes elhelyezés: 3 családból.
OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) Kőolajexportáló Országok Szervezete Készítette: Győry Sándor geográfus II.
V. Hadigazdaság az első világháborúban
Biztos Kezdetről immáron sokadszor elindult 5 modell program elindult 50 program 2007-elindult Szécsény alkalmazott kísérlet ?
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Kufstein, a hírhedett börtön
Ki az aki meg van elégedve az anyagi helyzetével? Ki az aki nincs megelégedve az anyagi helyzetével? Ki az aki szeretne az anyagi helyzetén változtatni?
A vízhiány, mint a globális felmelegedés egyik súlyos következménye
Noémi érkezése Megszülettem én láttam meg a világot. A nevem Gáspár Noémi 3 kg és 53 cm voltam a születésemkor. Pontosan este perckor.
A PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ… SZÜKSÉGES?... MŰANYAG PALACKOK.
AZ PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...
Szerző: Kostyalik Marcell 9.c
Békéscsabai Központi Szakképző Iskola, Zwack József Tagintézménye Szuronyosok csapata: Annus Erik, Konyecsni Zoltán, Pákozdi Balázs.
Adósság a b ű n miatt Pecznyík Pál verse. Urunk Te jól tudod, ki alkottál minket, Súlyos b ű n-adósság terheli lelkünket.
A probléma gyökere: a szuperpozíció elve
Képzeld el! Alkoss! Újíts! 1 Radu Mihăileanu rendező az európai Kreativitás Év nagykövete európai Kreativitás Év európai Kreativitás Év.
A férfi földrajza.
Ikarosz és a repülés.
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik a hanggal könnyebb bánni, mint a csönddel.
Amit szívünk esdve kér, Földi kincsnél többet ér
Az I. világháború
eldobd az agyad! ( Bokrétás András) Mi lesz, ha Teréz sírjára építenek egy diákszállót? Koleszterin.
Gyerekek a hálón – gyerekek a hálóban? VIII. Nemzetközi Médiakonferencia A média hatása a gyerekekre és a fiatalokra szeptember 29 – október 1. Balatonalmádi.
Az enyhülés korszaka. Háború vagy béke  Sztálin halála  XX. Pártkongresszus  módosult a korábbi politikai irányvonal  A propagandaháború tovább folytatódott.
Jaltai konferencia Molnár Kinga (12.B).
Wesselényi Miklós „az árvízi hajós”.
Biztos kezdet- gondolat
Gavrilo Princip A merénylő.
Közel-Kelet 1945 után.
Tizenegy ember lógott egy helikopter kötelén, tíz férfi és egy nő.
Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezünk
Szeptember 1. Nem az első nap a nehéz, hanem az, amikor rádöbben felnőtt és gyerek, hogy még vár rá 179 nap…az iskolában.
Hidegháború.
Napóleon Bonaparte.
A harmincas évek Európája
Előadás másolata:

Híres túszdrámák

1. Müncheni olimpia 1972-ben a müncheni olimpián az izraeli csapat tagjait ejtették foglyul palesztínok a sikertelen kiszabadítási akcióban 11 sportolót megöltek a túszejtők a 3 életben maradt túszejtőt egy későbbi gépeltérítés kényszerhelyzetében Németország elengedte

2. Stockholmi bankrablás 1973-ban egy stockholmi bankrablás túszait hat napig tartották fogva a dráma végjátékában a túszok védték elrablóikat stockholm-szindróma: még a túszejtőhöz is kötődni kezd az ember egyik magyarázat. az ember nem bírja sokáig a boldogtalanságot, inkább szeretni kezdi a fogvatartóit egy másik ügyebn egy nőt el is ítéltek, mert fogvatartóival együtt kezdett rabolni (lásd: Iskola a határon) csak elnöki kegyelemmel szabadulhatott

3. Iráni túszdráma 1980-ban Iránban fundamentalista forradalom zajlott Reza Pahlavi amerikabarát sah az USA-ba menekült 50 amrerikait túszul ejtettek a teheráni nagykövetségen a sah kiadását kérték cserébe (másfél éven át) Saskarom mentőakció (eagle claw): kudarc a helikopterek csődöt mondanak a sivatagi körülmények között, két gép összeütközik Jimmy Carter elnök bukása nagyrészt e kudarc következménye 20 perccel Reagen beiktatása után elengedték a túszokat

4. Orosz-csecsen túszdráma a beszláni iskoladráma 2004 szeptember 1-én zajlott csecsenek hajtották végre, az orosz kivonulást követelve 777 gyereket és még 300 felnőttet ejtettek túszul a tanévnyitón a harmadik napon a biztonságiak tankokkal és rakétákkal támadtak az éplületre kaotikus tűzharc alakult ki csaknem 200 gyerek és 100 felnőtt meghalt, szinte mindenki megsebesült az esemény Putyin elnök hatalmának központosításához és a keményebb politikához vezetett

Foglyait figyeli a terrorista Münchenben. Melyik túszdrámáról van szó?

A kirabolt stockholmi bank. Mit neveztek el az esetről?

Iráni forradalmárok 1980-ban. Kiket ejtettek foglyul?

Orosz túszdráma Beszlánban. Milyen alkalmat ragadtak meg a terroristák?