"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Feltehetek egy kérdést?
Krisztus uralma alatt élni 5.
Jézus Istennek nevezése
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
III. LÉTKÉRDÉS KONFERENCIA EGYÜTT-LÉT. A kapcsolatok természetrajza Az emberi kapcsolatok transzcendentális vonatkozásai Sivaráma Szvámi vaisnava teológus.
az Istenfélőknek lesz jó dolguk.”
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
A keresztség A befogadás szentsége.
Lekció: 2Móz 20, 1-17  1Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket: 2Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.  
Mikor gyóntam utoljára?. Milyen gyakran szoktam áldozni?
„Az igazság Lelke elvezet titeket a teljes igazságra.” (Jn 16,13).
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
ÖSSZEFOGLALÁS Egy játék és tanulságai Hitünk valósága Minden mindenben.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Spurgeon gondolatai.
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Nagyböjt első hete.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
BÖJT 2014.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Ki az ember? Isten eltorzult képe Francis A. Schaeffer:
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Készítette: Jon A. Palmer
Lelkem Istenben lel nyugalmat, segítség csak tőle jön. Egyedül ő a sziklám és az üdvösségem, ő az én váram, nem rendülök meg.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Az Élet Igéje február.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
1 Továbblépés - Az üzenet.
Az élet igéje Az élet igéje április április.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Értékeld az elmúlt évet:
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Isten hozott, hogy megáldjon!
II. A HITRŐL 1.
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer

Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben épült, az Úr félelmében járt, és a Szentlélek segítségével számban is gyarapodott." (Apcsel 9:31)

Az Úr félelmében járva "Ezért tehát, szeretteim, ahogyan mindenkor engedelmeskedtetek, nem csupán jelenlétemben, hanem sokkal inkább most, távollétemben is, félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket;„ (Fil 2:12)

Az Úr félelmében járva „Félelemmel és rettegéssel" Manapság nem túl divatos szívesebben halljuk inkább, hogy Isten szereti bennünket, hogy hosszútűrő és kegyelmes „Az én Istenem nem ilyen!”

Az Úr félelmében járva „Félelemmel és rettegéssel" Isten szeretetének és kegyelmének túlzott hangsúlyozása Ez is szélsőséges már!

Az Úr félelmében járva Előadás menete: Az "Úr félelmének" definíciója Az "Úr félelmének" jelentőségére a keresztények számára Javaslatok, hogyan tudjuk kifejleszteni az Úr iránti egészséges félelmünket, elkerülve a szélsőségeket

Az Úr félelmében járva I. „AZ ÚR FÉLELMÉNEK" DEFINÍCIÓJA A héberben: "YIR'AH". a. félelem, rettegés, rémület/rémuralom b. bámulatot/megdöbbenést keltő vagy rémisztő dolog c. (Isten)félelem, tisztelet, tiszteletadás/ hódolat, áhítat

Az Úr félelmében járva A görögben: "PHOBOS": a. félelem, rettegés, rémület/ rémuralom b. rémuralommal súlyt, bűntet I. „AZ ÚR FÉLELMÉNEK" DEFINÍCIÓJA

Az Úr félelmében járva Az „ÚR félelmét” gyakran így definiáljuk : „tiszteletadás” „áhítat" DE AZ „ÚR FÉLELMÉBEN” BENNE FOGLALTATIK A "RETTEGÉS"!

Az Úr félelmében járva 1. "tiszteletadás és áhítat„ 2. "attól való félelem, hogy Isten bármilyen módon is megbántsuk" – HENDRICKSEN 3. Attól való rettegés és reszketés, hogy tudjuk, megbántottuk Istent és nincsen bűnbocsánatunk! – Zsidók 10:26-27, 30-31; 12:28-29 A valódi, ÚRBAN VALÓ „FÉLELEM” tehát...

Az Úr félelmében járva II. AZ "ÚR FÉLELMÉNEK" JELENTŐSÉGE A KERESZTÉNYEK SZÁMÁRA 1.Az „Úrnak félelme” az ismeret kezdete - Péld 1:7 2.Aki „féli az Urat”, gyűlöli a rosszat. – Péld 8:13 3. Az „Úr félelme” gyarapítja a napokat – Péld 10:27 4. Aki az „Urat féli”, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az – Péld 14:26-27

Az Úr félelmében járva 1. Elzárjuk magunkat Isten bölcsessége és tudása elől! 2. A gonosszal kacérkodunk és megfertőz bennünket 3. Életünk valóban megrövidül, mert figyelmen kívül hagyjuk Isten Igéjét  (pl. nemi úton terjedő betegséget szerzünk mert nem tartjuk meg, amit az Ige mond a szexuális érintkezésről) AZ "ÚR FÉLELME" NÉLKÜL...

Az Úr félelmében járva 4. Nem ismerhetjük meg Isten szeretetét, mely a biztonság érzésével és a megváltás bizonyosságával tölt el bennünket 5. Ha bűnbe estünk, nem fog bennünket semmi a megbánásra sarkallni, valamint arra, hogy Isten felé forduljunk! 6. Semmi nem fog bennünket ösztökélni, hogy "a saját üdvösségünket kimunkáljuk"! AZ "ÚR FÉLELME" NÉLKÜL...

Az Úr félelmében járva Az „ÚR félelme” ISTEN IGÉJÉBŐL származik! Róma 10:17, 5 Mózes 31:10-13 III. AZ „ÚRBAN VALÓ FÉLELEM" KIFEJLESZTÉSE 1.

Az Úr félelmében járva III. AZ „ÚRBAN VALÓ FÉLELEM" KIFEJLESZTÉSE 2. ISTEN IGÉJE, HA HELYES ÉRTELMÉBEN HASZNÁLJUK, MEGFELELŐ EGYENSÚLYT TART FENN! (Isten Igéjét teljességében kell olvasnunk és értelmeznünk)

Az Úr félelmében járva "Igen rettenetes az Isten a szentek gyűlésében, és félelmetes mindazok között, akik körülötte vannak.„  (Zsolt 89:8) ÖSSZEGZÉS

Az Úr félelmében járva "Mivel még nem teljesedett be az ő nyugalmába való bemenetel ígérete, gondosan ügyeljünk arra, hogy közülünk senki le ne maradjon erről. Mert nekünk is hirdették az evangéliumot, mint azoknak is; de nekik nem használt a hirdetett ige, mivel nem párosult hittel azokban, akik hallgatták.„  (Zsid 4:1-2)

Az Úr félelmében járva A megfelelő "istenfélelemmel", „kimunkáljuk a mi üdvösségünk” és „fáradságos munkával bemehetünk a (mennyei) nyugalomba"!

Az Úr félelmében járva "Mivel tehát ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, és Isten félelmében tegyük teljessé a mi megszentelődésünket.„ (2 Kor. 7:1) Ti „Isten félelmében” teszitek teljessé megszentelődéseteket"?