BAKOS KÁROLY súlyemelés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Major József IRONMAN bajnok 3,8 km úszás 180 km kerékpározás 42,2 km futás Portfolió 2010.
Advertisements

Magyarországon új sportként, minél szélesebb körben megismertetni az általunk oly szeretett játékot. Olyan környezetet teremteni, ahol harmonikus közösségben.
Sportág:vízilabda – nők Poszt:center Súly: 83 kg Magasság:181 cm Születési idő: október 6. Születési hely:Dunaújváros, Magyarország.
A bank, amelyik érted van!
Molnár András bemutatja. MARIBORSKI VÁR (GRAD) KASTÉLY HELYTÖRTÉNETI MÚZEUM.
GfK Custom ResearchTalpra, magyar! Bacher János2010/03/03 Talpra, magyar! Számokban a sport fogyasztásról Bacher János GfK Hungária.
Meg akarjuk védeni a munkahelyünket, hogy lehessen és legyen nyugdíjunk!
A sport és a magyar olimpikonok
I. KISTARCSAI NYÍLT TRIATLON VERSENY
MÉHES LÁSZLÓ ÉLETKÉPEK.
Savaria Dance Festival (Szombathely). Mi is a Savaria Nemzetközi táncverseny?  A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos.
KUCSERA GÁBOR Szponzori kiajánlása 2006
VETÉLKEDŐ. 1.kérdés H3 játékos gólt lő, a játékvezetők megadják a gólt, de amikor beírnák a jegyzőkönybve, akkor veszik észre, hogy H3-as nem szerepel.
Bemutatkozunk.
Előzmények - Világ szerte évek óta rendeznek tésztahídépítő versenyeket, amelyek nagy hagyománnyal bírnak. - Magyarországon a 90-es évek elején rendeztek.
A világ atlétikája, az atlétika világa Miért üzlet az atlétika?
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, január 26. Beszámoló a évi tevékenységről 1. Szakmai tevékenység 1.1 Versenyrendezés 1.2 Eredményesség.
Dunai árvíz 2010 június Árvízvédelem a VSC csónakházánál.
Tabáni Spartacus SKE Bemutatkozás.
Jelentősebb eredményei:
Tudtad,…? Készítette: Dr. Bíró Melinda 2008.
Két tenorista igaz története.
József Tihanyi Semmelweis University, Faculty of PE and Sport Sciece,
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
Forma 1. A Forma-1 rövid ismertetése A Formula–1 (rövidítve: F1, magyarosítva Forma– 1) az autóversenyek legmagasabb kategóriája, szabályait a Nemzetközi.
„Mielőtt belekezdesz, konzultálj az orvosoddal”
A Forma-1  A Formula–1 (rövidítve: F1, magyarosítva Forma–1) az autóversenyek legmagasabb kategóriája, szabályait a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA)
Az Albacomp Története.
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
PÁSZTOR ÁDÁM NEMZETKÖZI TANULMÁNYOK V. ÉVF. BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM.
Melléklet az 1. olimpiai TOTÓ-hoz
Fekete László Született: Csillagjegye: Vízöntő
Csáki Zoltán Országos Széchényi Könyvtár Digitális folyóiratok tartalomjegyzékeinek feldolgozása az OSZK-ban (EPAX projekt) NETWORKSHOP 2008.
Menedzsment, struktúrák az egyéni sikersportágakban Versenyképesség?
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” c. konferencia ORFK, Budapest, október 20. 1/19 Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon.
Tehetséggondozás a Miskolci Egyetemen. „csak tanult emberek tarthatják fent a nemzetet, illeszthetik be Európába.” „csak tanult emberek tarthatják fent.
Várkonyi Mária1 Sára Sándor A mozgókép mestere.
Sajtótájékoztató, április 19. NOVOTEL Hotel A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 112. ATLÉTIKAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA július Székesfehérvár, Sóstói Stadion.
Az ősi tudomány Geodézia Készítette: Jakab Csaba Lóránd.
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
MAGYAR EDZŐK TÁRSASÁGA
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Kiválóság és verseny a felsőoktatásban. Globális folyamatok Prof. Dr. Hrubos Ildikó Budapesti Corvinus Egyetem „Fókuszban a tudományos műhelymunka” – harmadik.
119 éve nyerte Magyarország első és második olimpiai bajnokságát
olimpiai bajnok öttusázó
A mi földink.
Jósa András Múzeum (2356-1) Jósa András Múzeum (2356-1)
Dr. Tóth Péter (PhD), egyetemi adjunktus Széchenyi István Egyetem Regionális-tudományi és Közpolitikai Tanszék A magyar társadalom kiemelt csoportjai között.
Készítette: Nagy Fruzsina,Czinege Ágnes,Habuczki Milán
Magyar sportolók a Londoni Olimpián.
Kézilabda.
Puskás Ferenc.
Cristiano Ronaldo pályafutása
Találd ki ki lehet ez!. Találd ki ki lehet ez!
(1940 – ) testnevelő tanár, mesteredző
(1953 – ) olimpiai bronzérmes tornász
(1970 – ) Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes tornász 2015-ben a Magyar Tornasport Halhatatlanjainak Klubjába került versenyző kategóriában:
(1922 – 1997) olimpiai ezüstérmes tornász
MESZ Utánpótlás Bizottságának évi beszámolója Készítette: Nagy Gábor Bizottság vezetője.
AvEnGarde VSE és Vállalkozók SE közös sportbemutató Ászár Jászai Mari Általános Iskola.
évi statisztikák. 2014/15-ös bajnoki szezonra kiadott licencek típusának megoszlása.
ÚSZÁS KÉSZÍTETTE: VARRÓ MÓNIKA 2016 JANUÁR. MI AZ ÚSZÁS? AZ ÚSZÁS A FOLYADÉKBAN TÖRTÉNŐ MOZGÁS ÖSSZEFOGLALÓ NEVE. AZ ÚSZÁS SPORTTEVÉKENYSÉG, AMIT VERSENYSZERŰEN.
OLIMPIA OLIMPIA Az első nyári olimpiát hivatalosan a görögországi Athénban rendezték április 6-a és április 15-e között.
Az olimpia története „ Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben” Készítette: Horváth Patrik, Nigovicz Dávid, Porga Dávid.
Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Magyarország – Győr, 2017 EYOF
Testnevelés, mozgás, sport szakmai munkaközösség
Biros Péter.
Budapesti Tájfutó Szövetség
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Szeretettel nőnapra.
Előadás másolata:

BAKOS KÁROLY súlyemelés

Pályafutása Bakos Károly 1943. március 2-án született Budapesten. Átlagos magasságú (171 cm), arányos testi felépítésű (75 kg), erős izomzata biztosította, hogy eredményes súlyemelő lehessen. Édesapja Bakos János súlyemelő. 1957-ben kezdi pályafutását az Építők SC-ben. 1960-tól a Testvériség SC, 1967-től a Csepel SC, 1969-ben ismét a Testvériség, végül 1972-től a BSE versenyzője. 17 évi aktív versenyzés után 1974-ben visszavonult. Forrás: Wikipédia

Pályafutása Sportvezetőként 1984-ben szerez a Testnevelési Főiskolán szakedzői diplomát. 1976-tól a székesfehérvári Alba Regia Építők SC vezetőedzője. A Fejér megyei Súlyemelő Szövetség főtitkára, majd elnöke. A kilencvenes években az Alba Regia SC Body Building menedzsere. Forrás: Wikipédia

Kiemelkedő eredmények Olimpia Mexikóban rendezték a XIX., nagy magasságú 1968. évi nyári olimpiai játékok olimpiai súlyemelő versenyeit, ahol középsúlyban összetettben bronzérmet (440 kg) (nyomásban: 137,5 kg, szakításban: 132,5 kg, lökésben: 170 kg) nyert. Világbajnokság 1968-ban középsúlyban összetettben bronzérmet (440 kg) szerzett. 1969-ben Lengyelországban Varsóban félnehézsúlyban lökésben aranyérmet, összetettben ezüstérmet (487,5 kg) nyert. Európa-bajnokság 1969-ben Lengyelországban Varsóban félnehézsúlyban lökésben és összetettben aranyérmet (487.5 kg) kapott. Országos bajnokság 1963-ban, 1966-ban és 1967-ben váltósúlyban szerez magyar bajnoki címet. 1969-ben, 1970-ben és 1971-ben középsúlyban szerez magyar bajnoki címet. Forrás: Wikipédia

Mexikó 1968. súlyemelés Mexikó város címere

Mexikó Európai szemmel nézve az 1968-as mexikóvárosi olimpia hihetetlen akadályokat jelentett az öreg kontinens versenyzői számára. Nem elég, hogy a világ másik végére kellett utazniuk, ráadásul a magaslati versenyzésről komoly tanulmányok jelentek meg, miszerint káros az egészségre, sőt az olimpiai kezdete előtt véres zavargások törtek ki az országban. Az azték város ennek ellenére mindent elkövetett, hogy ne okozzon csalódást. Soha nem rendeztek még olimpiát ilyen magasságban - maximum az ókori Olümpiában. A tengerszint feletti 2240 méter komoly aggodalmait növelte, hogy az atlétikán kívül nem javítottak világcsúcsot a versenyzők.

Mexikó Az 1968-as nyári játékok rendezését Latin-Amerika, Mexikóváros kapta, amely 2240 méterrel fekszik a tengerszint felett. A versenyzők azonban nem csak a magaslattól ijedhettek meg. Alig tíz nappal a megnyitó előtt ugyanis a rendőrség belelőtt egy tízezres tüntető tömegbe; több mint kétszázan meghaltak, a sebesültek száma meghaladta az ezret. Előjelnek nem volt igazán jó. Mexikó 150 millió dolláros büdzsével készült a XIX. nyári olimpia megrendezésére, amelyen 112 ország 5530 sportolója vett részt. Az érmeken immár 30 ország osztozott, s a sorozat történetében először szex- és doppingvizsgálatok biztosították a versenyek tisztaságát.

Mexikó Mexikóváros 10 aranyérmet jelentett a magyar sportnak; az 1968-as olimpián a 167 magyar sportoló (135 férfi és 32 nő) ugyanis 32 éremmel, közöttük 10 arannyal tért vissza a tengerentúlról.

Mexikó

Mexikó

Mexikó

Kártyanaptár: Bakos Károly súlyemelő 1970