Projekt tervezés és megvalósítás. Az üzleti projektek és a támogatási rendszer 2007. április 20.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT Gazdaságfejlesztési programok sajtóbeszélgetés július 9., Budapest Burány Sándor, államtitkár Kocsis Magdolna, IH vezető GfP sajtóbeszélgetés.
Advertisements

Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
Beruházási projektek dokumentációja
Gazdaságfejlesztési pályázatok 2009, 1.kör Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
A projektek megvalósítása I.
Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
Európai Uniós pályázatok Unio Tender Europa Kft..
Kis és közepes méretű internetszolgáltatók eszközbeszerzési és hálózatfejlesztési lehetőségei vissza nem térítendő EU-s pályázatok igénybevételével ÜZLETI.
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
A projekt megvalósítás tapasztalatai
Európai Uniós pályázatok
Tájékoztató az ÉÁOP vízrendezési pályázatainak szakmai véleményezéséről.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Pályázati lehetőségek Unio Tender Europa Kft.. Általános szabályok Társfinanszírozás Közép-Magyarországi régió: Budapest, Pest megye Konvergencia régiók:
Európai Uniós pályázatok
Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben Eredmények, tapasztalatok, előttünk álló feladatok Előadó: Rozványi Dávid.
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
Partnerség és együttműködés Érdekcsoport-elemzés
1 Közép-magyarországi Operatív Program Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása KMOP ADMINISZTRATÍV TUDNIVALÓK.
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Tájékoztató kedvezményezettek részére Az ÚMFT keretében támogatott projektek megvalósításának szabályai KMOP Pályázati konstrukció Január 30.
Tájékoztató Egyszerűsített pályázat Pályázat benyújtása, értékelés, támogatási szerződés, módosítások, ellenőrzések, szabálytalanság Budapest, július.
TÁMOP /1. és TÁMOP /2. A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel.
SOX audit lépései, elvárások a CIO-val szemben
Környezetvédelmi pályázatok a GOP-ban PÁTOSZ workshop április 21. Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
III. Tengely – I. forduló Térségünk nyertesei számára szervezett szeminárium Március 10. Páliné Keller Csilla.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
ÖNKOMRÁNYZATI PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓK május 30. hétfő U D V A R H E L Y I ü g y v é d e k PPP KONSTRUKCIÓK: A VÁLLALKOZÓI TŐKE, AZ ÖNKORMÁNYZATI.

E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
Az állami szervezetek feladatai és lehetőségei a fejlesztési programok hatékonyságának javítása érdekében Dr. Novák Csaba Budapest, április 16.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Építési projectek monitoringja a szakmai szakértő szemével
Fejlesztés Menedzser ismertető I.rész1 Fejlesztés Menedzser verzió Kibocsátva:
FuturICT.hu Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma Kick-off meeting Szeged, december 7. PROJEKT SZINTŰ PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS MŰKÖDÉS.
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
LEADER pályázatok rendelettervezetével kapcsolatos véleményezés legfontosabb pontjai.
Pályázatok 2011 Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa Babós Csaba, ügyvezető igazgató.
KMOP „ELEKTRONIKUS HELYI KÖZIGAZGATÁSI INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE” TÁRGYÚ FELHÍVÁS KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET: PRO RÉGIÓ ÜGYNÖKSÉG.
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Jótállás. Kisajátítás Építési jog április 3. Készítette: Dr. Pintér Szilvia.
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
Projektek megvalósítása során felmerülő módosulások kezelése.
A Számvitelről szóló évi C. törvény módosításai Készítette: Szabó Gabriella.
Pályázati audit. Jogszabályi háttér as periódusban változatlan volt  Közösségi joganyag 1083/2006/EK rendelet 1828/2006/EK rendelet 1080/2006/EK.
Az ESZA Kht. monitoring tevékenysége Rettegi Zsolt vezető monitor.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
Erdősi István.  Mi az alapötlet, megvalósítható-e?  Milyen ügyfélszükségre épít?  Van-e pályázati lehetőség?  Jogosultsági szempontok.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból.
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Barcsák Marianna KPSZTI
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Előadás másolata:

Projekt tervezés és megvalósítás. Az üzleti projektek és a támogatási rendszer április 20.

Deloitte Zrt. 2 Tartalomjegyzék Üzleti projektek és támogatási projektek A pályázati feltételeknek történő megfelelés Az üzleti terv jelentősége A támogatási szerződés módosítása Egyéb lényeges kérdések

Deloitte Zrt. 3 Üzleti projektek és támogatási projektek Nem minden támogatási projekt üzleti projekt, de bármelyik üzleti projekt lehet támogatási projekt Egy üzleti projekt több támogatási projekt is lehet A projektbontás és a megfelelő pályázati mix közötti különbség Esettanulmány: komplex vállalatfejlesztési projekt – technológiai fejlesztés – humán erőforrás fejlesztés – informatikai fejlesztés – egyablak és több ablak

Deloitte Zrt. 4 A pályázati feltételeknek történő megfelelés A Felhívásban és az Útmutatóban rögzített jogosultsági, támogathatósági szabályok minden projektre nézve kötelezőek, egyedi esetek azonban mindig előfordulnak, általában lehet megoldást találni Esettanulmány: az (elvi) építési engedély benyújtása – az Útmutató értelmében a pályázat benyújtásához kötelező melléklet – mi a teendő akkor, ha egy építési munkálat nem építési engedély köteles (pl. szabadtéri termelés)? – mi a teendő akkor, ha az engedély beadása nem lehetséges? Esettanulmány: a tulajdoni lap per- és igénymentessége – alapvető pályázati feltétel, eltekinteni nem lehet tőle – mi a teendő, ha mégis igény szerepel a tulajdoni lapon? – a tartós környezetkárosodás esete

Deloitte Zrt. 5 Az üzleti terv jelentősége Az üzleti tervezés és támogatási projekt üzleti terve közötti különbségek Mi a különbség a GOP és az EKD rendszerben tett vállalások között? – GOP - cégszintű vállalások – EKD - projekt szintű vállalások Az üzleti terv teljesítésének főbb mérföldkövei (projekt fenntartási jelentések, monitoring és a záró beszámoló, ellenőrzések) Esettanulmány: üzleti terv módosítása – a teljesítési időszakon belüli átcsoportosítás – a teljesítési időszak esetleges áthelyezésének lehetőségei – a vállalások megváltoztatása, lehetséges következmények

Deloitte Zrt. 6 A támogatási szerződés módosítása Főszabályként a projekttervezés során minél jobban kidolgozott projekt a cél, ugyanis ezt a későbbiekben nem kell módosítani Ha valamely, elkerülhetetlen okból mégis módosítás válik szükségessé, azt csak akkor fogadja el a KSZ/Döntéshozó, ha az alapvető pályázati cél nem sérül, és a projekt a módosítás után is jogosult marad a támogatásra Esettanulmány: az eladott vállalat – mindenek előtt a Döntéshozót tájékoztatni kell – a vevőnek át kell vállalnia a szerződésben foglalt összes kötelezettséget, különben az megszűnik – a bázis problémája, és annak lehetséges megoldása – a kiszervezés veszélyei

Deloitte Zrt. 7 Minden támogatási projektnek rendelkeznie kell legalább - egy különálló üzleti tervvel - az elszámolható költségek dokumentációjával - a szükséges hatósági engedélyekkel A pályázónak minden korábbi, támogatási szerződésben rögzített kötelezettségét teljesítenie kell (pl. adókedvezmény, EKD támogatás,...) A támogatási projekt a pályázat benyújtása előtt nem kezdhető meg! Kezdésnek minősül: –az építési naplóba történő első bejegyzés, vagy –a gépek, berendezések jogilag kötelező érvényű megrendelése Lényeges kérdések

Deloitte Zrt. 8 Kapcsolat Dr. Márkus Csaba Vezető menedzser Grants & Incentives 20/ Orosz Marcell Menedzser Grants & Incentives 20/

Deloitte Zrt. 9 A Deloitte név a Deloitte Touche Tohmatsu svájci "Verein" egy vagy több tagvállalatára azok leányvállalataira és kapcsolt vállalkozásaira utal. Miután a Deloitte Touche Tohmatsu egy svájci "Verein", sem a Deloitte Touche Tohmatsu, sem tagvállalatai nem tartoznak felelősséggel egymás tetteiért vagy mulasztásaiért. Minden egyes tagvállalat különálló, független jogi személy, amely "Deloitte" "Deloitte & Touche", "Deloitte Touche Tohmatsu", vagy más, ezekhez kapcsolódó név alatt működik. A szolgáltatásokat a tagvállalatok vagy leányvállalataik nyújtják, nem pedig a Deloitte Touche Tohmatsu Verein. © 2007 Deloitte Touche Tohmatsu. Minden jog fenntartva.